自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

唔好意思, 可能我認識的人都係D 平民, 咁佢地又真係一個月一萬人都無, 叫佢地去月供800, 似乎都係無可能, 所以我先覺得各位都係有錢人...至於值唔值, 咁都要有錢買先至值... 就算嗰樣野有幾咁值都好, 無錢都係無得買..

原文章由 cwinnie 於 08-12-9 11:08 發表
坦白講, 如果而家既我, 想買都冇錢買.
我果時做分期既, 唔係一次過俾晒.
果時岩岩有左, 特別緊張,未諗到原來咁多開支,
同而家養緊兩個細路再加1個工人, 差很遠耶.

其實有時唔係有冇錢問題, 係覺得值唔值既問題.
就 ...

男爵府

好媽媽勳章

My friend also gave my phone no. to the sales, but i luckily rejected the sales coming to my home.

原文章由 yy00 於 08-12-8 22:57 發表
我阿姑奶整蠱我
叫個sale屎打電話比我
話我屋企做示範
我當時唔知係貴
但係我就覺得一定易請難送
米搞我
同佢講唔死客氣
後尾知劍貴
更加覺得好彩 ...

侯爵府

我c6某pair fd都買左,介紹個sales上黎,係咁一輪咀狂話就算我屋企日日有人抹,冇佢個''吸塵機'',都係表面烏糟,又話買左全家長命d......

跟住我c都唔肯買,(佢以為自已好串啊,話我唔買走寶;又話百老匯都買左幾百部自用;又話我個仔唔買入院$都係返到......我即時話返佢;咁你li部機咁勁,老細咪攞左諾貝爾獎?)佢迫我比只少3個fd電話佢...

我照比,佢1出門口我打比果幾個fd,叫佢地幫我串反佢,佢係我屋企係咁講d好乞人憎說話,半氹半迫...我只係不斷話:我試下同老公講,比唔比我用2萬$買部吸塵機ar?

其實蹣蟲周圍都有...(我地身上都有睇唔到無數微生物...)你試下問醫生ar,(我同仔睇鼻敏感時問過;佢答話:咪當係1部吸塵機咁用lo,除非唔出街,一出街都有好多睇唔到既烏糟......)

e生仲話,hk空氣差,好多人都鼻敏感,唔關部吸塵機事~

侯爵府

原文章由 麟媽媽 於 08-12-9 11:33 發表
你學吓我,包佢唔敢再打黎︰
sales︰X小姐,你個朋友A太試過我地個吸塵器,
覺得好滿意,所以特意推介比你...
我︰邊個係A太?!
sales︰AXX太太喎...佢有無通知你?
我︰邊個係AXX 呀?無喎?!
sales︰唔緊要啦,我地有個免費示範.....
我︰咩唔緊要呀? ...

哈哈...好..一於下次打黎我又甘講先.... thanks

男爵府

聽聞新版已經唔嘈了!

原文章由 janetgordon 於 08-12-9 11:05 發表
用左三年,同普通吸塵機分別唔大;大聲,左地方.......唯一係如果有貓狗,空氣清新既fuction都算有用,不過要有心理準備係好嘈,同埋我冇工人,一年先會吸一次床褥;如果有鼻敏感可能吸起哂d塵,反而仲衰;不過可能唔係用filte ...

大宅

哈..唔使唔好意思, 大家都係講自己意見啫,
我而家都係草根到唔草根,
你都講得岩, 真係無錢, 就算幾抵幾值,
都冇用.....
所以有時有d sale 打電話來sale野
又話好抵..又乜又乜..
我會答佢, 咁抵你自己買多d啦!

原文章由 LoveChild 於 08-12-9 11:37 發表
唔好意思, 可能我認識的人都係D 平民, 咁佢地又真係一個月一萬人都無, 叫佢地去月供800, 似乎都係無可能, 所以我先覺得各位都係有錢人...至於值唔值, 咁都要有錢買先至值... 就算嗰樣野有幾咁值都好, 無錢都係無得買 ...

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 麟媽媽 於 08-12-9 11:33 發表
你學吓我,包佢唔敢再打黎︰
sales︰X小姐,你個朋友A太試過我地個吸塵器,
覺得好滿意,所以特意推介比你...
我︰邊個係A太?!
sales︰AXX太太喎...佢有無通知你?
我︰邊個係AXX 呀?無喎?!
sales︰唔緊要啦,我地有個免費示範.....
我︰咩唔緊要呀? ...

真係好掂 , 笑到我標眼水~

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 cwinnie 於 08-12-9 12:25 發表
所以有時有d sale 打電話來sale野
又話好抵..又乜又乜..
我會答佢, 咁抵你自己買多d啦!:wahaha ...

我都係咁答架. 有時成日收到d無厘頭電話, 又話答謝我幫佢地完成問卷調查, 我答佢幾時呀? 我都唔做呢d野, 佢就支吾以對話送野比我, 叫我去拎......送比我既野包括body massage一次, 靈x風什麼課程套裝, 什麼郵輪假期優惠.........我聽佢promote完有幾好幾正, 就答佢, 咁正你要啦, 我唔要喇 .

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩皮野?

[ 本文章最後由 晞玥 於 08-12-9 12:41 編輯 ]

男爵府

我寫曬d假電話俾佢, 出賣邊個朋友都唔好

佢仲誇張到叫我辭工轉做佢地d sales, 話佢上年搵左一百三十幾萬, sale 吸塵機sale 到叫人地做埋佢那行, 簡直好似傳銷咁呀

侯爵府

當年我都有心郁郁想buy架...不過部機實在太重啦...所以先無buy到....

民房

我買了吸塵機和空氣過濾器,吸塵機18000(分期),用了3年多,衹用清潔水罁和換水不用換袋,很好用,過濾器換了一次蕊,長開用慢速,有小小聲!換蕊時要Reset指示燈,上網可找到.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 Fatima_melanie 於 08-12-8 22:33 發表
有無人聽過一間叫Rainbow 的公司, 上門直銷一部成兩萬元用水的吸塵機?

早幾日佢地上我屋企示範, 話咩可以洗空氣, 又有個拍打器可以洗床褥, 連塵蟎都洗到, 我就感受唔到佢有咩咁勁, 只不過係一部吸力強勁用水的吸塵 ...
呢間野我認得佢 ! 佢部機好冇用係一件事, 但佢d sales 真係好煩就真 !

事源我有5-6個fd買左佢部機, 個個試機時都會交出幾個fd d 電話比呢d sales 做cold call...我就收左好多個sales 電話

講真, 我不嬲都好鍾意問d電器原理, 佢sell得咁貴, 夠竟咩咁吸引我d fd買。

原來全部都係話: 好勁架 ! 吸完d 水全部黑哂 !

咁我就諗, 如一d水, 加左一d清潔劑, 高速轉之下, 係咪就會有呢個效果....

正等如我去韓國, 人地sell "保肝藥", 本來我都有興趣買, 但睇完佢神奇示範, 我就走人...

睇返以前d post, 都有唔少人講過呢類機, 有人亦post過, 連續幾日叫幾間唔同牌子嘅上門做示範, 結果個個吸塵機都黑蚊蚊....咁夠竟係真係咁dirty, 定之前兩間d機吸得唔乾淨 ...就不得而知...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 kiny88 於 10-3-22 17:11 發表
我買了吸塵機和空氣過濾器,吸塵機18000(分期),用了3年多,衹用清潔水罁和換水不用換袋,很好用,過濾器換了一次蕊,長開用慢速,有小小聲!換蕊時要Reset指示燈,上網可找到. ...
咁你快d買多幾部啦,啲sales依家好等錢駛呀!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 blee427 於 08-12-9 11:11 發表

點解一年先吸一次床la
阿女細時, 日日要吸3次塵拍一次地毯
床就兩星期一次
而家大左就一日吸2次, 地毯就兩三日拍一次
阿女床keep住2星期, 我地就一個月
咁貴買, 一定要多用才抵. ...

我都有買呀, 果時唔知點解肯落塔
不過都ok啦
我都同意, 買左, 當然用到盡
我叫菲傭每星期都吸床的
跟住佢順手會吸地下
感覺屋企會乾淨d

但最唔鍾意係佢好浪費空間
想賣左佢
不過, 都係等仔大左先

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

上星期, 佢啲Sales打來講...

呀邊位小姐住喺邊度嗰位介紹你...

我回一句: Rxxxbxx, 我已經blacklist咗佢...
跟手冚佢線...已後再無打唻!

男爵府

我用左三年幾,過左保養期就壞,仲要我買parts,成HKD6xx,話係德國黎...我緊係依依俄俄啦。部機有專人收走,然後過左三天送返黎。

不過話時話,又真係幾好用,起碼吸塵時唔會臭氣熏天呀!

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

記得電視有講解過呢種機,點樣幫有鼻敏感嘅人士, 跟住訪問另外一個家庭,佢地話駛勿咁樣牙,用熱毛巾日日抹一樣功效架,條巾你想有幾汚漕都得喇 ,不停換毛巾都可以啦,又唔駛服侍部咁大嘅機.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好耐以前 , 我姑仔未問過我 , 就將我個電話比咗個 sales , , 個 sales 打黎 話上黎示範一套煲 (rena ware 美國蓮娜煲) , 我見係姑仔介紹咪比佢上黎 , 佢猛 sell 我個c6 , 又話老婆同你生咗個仔 , 要買黎奬比老婆 , c6又要面 , 20幾年前 都$5000大元 , 而家十幾個煲睇見就頭痛, 我平時最多都係用2個煲

個sales手法同吸塵機一樣 , 個姑仔自己都無買 , 平時唔見佢咁有我心 , 亂咁比我個電話 d 三五識七既人

過咗幾年 , 有個唔係幾熟既同事 , 又係未問過我就比咗我個電話個sales , 個sales 一打黎 , 我火都黎埋 , 同佢講 renaware我買咗好耐啦

所以 , 呢 d sales 佢叫你比朋友電話 , 你可以唔比 , 你唔係久佢 , 最好直情唔好比佢地上黎

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我老闆上年買咗, 又交咗我個電話出黎, 其實幾年前我已經睇過個示範, 不過我又諗叫佢上黎睇下, 示範完後當然無買, 我都覺得係個好產品, 不過真係太貴, 然後佢叫我老公入行賣, 個sales話賣一部可以有六千元佣(應該無記錯), 咁我同老公講, 如果我地真係要買, 都要叫我老公入去做(part time都得), 然後先自己買, 起碼可以平幾千!哈哈!

首頁
12345...6

尾頁

跳至