親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問兩個動物園有咩大分別?
邊個值得去多啲呀?

水晶宮

我黎緊會去王子公園 希望返黎做到多圖分享 因為發覺上網唔太多人講

後者無去過 不過後者上網好多分享 而且有個fb係台灣人做admin 好多中文資訊
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

大宅

蕃茄薯仔湯 發表於 17-1-12 11:54
我黎緊會去王子公園 希望返黎做到多圖分享 因為發覺上網唔太多人講

後者無去過 不過後者上網好多分享 而且 ...

Thanks 蕃茄薯仔湯!
你會幾時去呀?
我3/2-7/2...其中一日就係去神戶。
plan咗去其中一個動物園 + 麵包超人館。

之前有人分享過神戶市立王子果個入場費好平,但裡面仲有咩值得睇同玩就唔太清楚。
反而個個都推介動物王國。

水晶宮

Pennysham 發表於 17-1-12 15:20
Thanks 蕃茄薯仔湯!
你會幾時去呀?
我3/2-7/2...其中一日就係去神戶。

我諗你可以考慮得簡單D
先去呢個FB睇下, 係神戶動物王國的
https://www.facebook.com/kobe.oukoku.ch/?fref=ts
睇完覺得啱你小朋友, 就去呢個, 唔好諗咁多

我唔揀動物王國既主因係我D小朋友唔太鍾意餵動物架...
同埋我覺得車程好似行回頭路咁
所以就立心去王子公園啦~

我諗下次有機會, 可以搭超早機到去關西機場, 再搭船去神戶機場, 動物王國個站就係神戶空港鐵路既下一個站

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我又係研究緊呢2個選擇 樓主決定未
活在當下,愛得及時

男爵府

Pennysham 發表於 17-1-12 00:58
想請問兩個動物園有咩大分別?
邊個值得去多啲呀?

我去過動物王國,我覺得好玩,因為好多動物也沒有困住,在你身邊走來走去,包括我喜歡的水豚。
我去到一個大嘴鳥區只要買了餵飼食物拿上手佢地會自動飛在你手上食。

公爵府

回覆樓主:

我哋去過東南亞深圳長隆一般動物園好多次,獅子老虎大象長頸鹿睇過哂,就覺得動物王国好玩,地方雖不大但中小型動物可摸可餵又係身邊行,特別啲。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

邊個順路之後去麵包超人館

男爵府

happymanman 發表於 17-1-14 23:37
邊個順路之後去麵包超人館

我睇過地圖應該王子公園會近d
不過我都諗住去動物王國之後再去面包超人館

大宅

我都唸咁去邊個動物園好呀!
我見動物王國 的動物是周圍走的,
但見王子動物園 好似多些動物睇, 如獅子老虎熊及熊貓, 及好似有機動遊戲, 有冇人是去哂2個 覺得邊個值得去多啲?

大宅

rabu_you 發表於 17-1-15 01:27
...

想請問一下去動物王國係咪要坐電車?應該點坐車?

大宅

rabu_you 發表於 17-1-15 01:27
...

Hi, 請問你去咗未? 動物王國去面館應該點去? Thanks

別墅

去神戶動物王國, 阿囡玩到唔想走,
系3宮坐無人電車 (新交通港灣人工島線) 去神戶機場方向
系 K COMPUTER 站落就可以了

男爵府

letsdoit 發表於 17-2-9 13:31
Hi, 請問你去咗未? 動物王國去面館應該點去? Thanks

未去呀
四月先出發
記得有jm講過搭的士去唔係好遠
到時可能搭程的士去就算

大宅

rabu_you 發表於 17-2-9 17:14
未去呀
四月先出發
記得有jm講過搭的士去唔係好遠

oh, tks
我月尾去,到時試下先

大宅

letsdoit 發表於 17-2-9 13:31

我星期一朝早去咗神戶動物王國 ---> 三宮食神戶牛 ---> 麵包超人館 ---> Umie

京電腦前站一出落天橋就已經係動物王國,好容易搵架!

係動物王國去麵包超人館可以跟以下(emoji)(emoji)路線,去到神戶站後,其實佢已經有指示點去麵包超人館,沿路地下都會貼有麵包超人同其他角式嘅頭象,跟住佢地行就會去到架喇!

我今次第一次日本自由行,原先都好擔心唔識搭鐵路。
我會早一晚或去搭車前搵定搭車路線然後cap圖,去到入閘機前就問附近啲站員,show張相比佢睇,佢就會話你個邊個月台。呢5日搭車都好順利呀!。希望幫到你啦!

大宅

Pennysham 發表於 17-2-9 19:21
我星期一朝早去咗神戶動物王國 ---> 三宮食神戶牛 ---> 麵包超人館 ---> Umie

京電腦前站一出落天橋就已 ...

非常唔該你! 想請問去完動物王國係搭番車去神戶站? 另你食邊間神戶牛?可以介紹我嗎?Thanks again

大宅

letsdoit 發表於 17-2-9 21:45
非常唔該你! 想請問去完動物王國係搭番車去神戶站? 另你食邊間神戶牛?可以介紹我嗎?Thanks again
...

去完動物王國,就上番去"京電腦前"站搭去"三宮"(港灣人工島線)。

跟住喺三宮附近嘅"Steakland"食神戶牛(行大約7分鐘)。呢間神戶牛都係睇fb啲人介紹咋!

食完神戶牛行番出去就見到"神戶高速鐵道",所以跟咗以下路線去麵包超人館!

大宅

Pennysham 發表於 17-2-10 22:54
去完動物王國,就上番去"京電腦前"站搭去"三宮"(港灣人工島線)。

跟住喺三宮附近嘅"Steakland"食神戶牛( ...

many thanks

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請教....神戶動物王國 2小行程足夠嗎? 動物園面積大嗎?

首頁

尾頁

跳至