親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

將會8月去第一次去倫敦7天自駕遊,大大小小5人。請問Cathay, British Airway 及virgin 機票邊間合適啲。
有冇酒店或Apartment介紹?(emoji)(emoji)(emoji)

侯爵府

London 自駕遊?
唔入Zone 1/2 可能可以想

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

有小朋友既話, 邊間來回係夜機又O岩budget 就揀果間先.

特別留意係 ba 冇得一早劃位, 有小朋友既乘客至多係人地1日知道會坐邊度. 如果一定要同小朋友坐就要俾錢劃位. 佢地話會儘量安排俾小朋友同家人一齊坐, 我地好彩兩次都安排到成家人一齊坐.

我未坐過CX 既LHR<->HKG 既機, CX 係跟機票既class 而俾人可唔可以早d 劃位. 人多又有細路, 早d 可以劃位穩陣d.

如果只係倫敦巿內遊, 搭巴士地鐵好過揸車.

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Vs係細機,我剛剛聖誕坐完,我帶小朋友唔會再坐。

禁止訪問

珍珠宮

香港島揸車, 麻麻地好玩.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Badman. 發表於 17-1-28 00:20
VS 香港線用 787 DreamLiner, 787 都算係細機 ?
大約三年新機 座位 2-4-2, 比惡哂老爺 777, 座位 3-3-3 好 ...

所以BA都要揀A380...

VS真係唔推介,機位較窄。連基本既杯麵都無,今程班機delay左3個鐘,困係機上多3小時,小朋友訓醒肚餓,問佢地拎野食,既然百無,crisps 同snack都無!

我唔會再帶小朋友搭VS,佢d crews亦唔太helpful. Washroom兩個都壞。

瑪瑙宮

Badman. 發表於 17-1-28 00:20
VS 香港線用 787 DreamLiner, 787 都算係細機 ?
大約三年新機 座位 2-4-2, 比惡哂老爺 777, 座位 3-3-3 好 ...

而且兩程都係3-3-3, 唔係2-4-2。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我愛Corina 發表於 17-1-28 00:51
所以BA都要揀A380...

VS真係唔推介,機位較窄。連基本既杯麵都無,今程班機delay左3個鐘,困係機上多3小 ...

去年暑假來回倫敦坐A380, 但坐位好窄,係非一般的A380, 坐過飛韓國的A380, 坐位闊一半。
今年暑假去倫敦會坐CX。

瑪瑙宮

SumSumBB 發表於 17-1-28 11:32
去年暑假來回倫敦坐A380, 但坐位好窄,係非一般的A380, 坐過飛韓國的A380, 坐位闊一半。
今年暑假去倫敦會 ...

BA 380我都坐過,我只能說VS比BA還要差。

我老爺岩岩都坐CX,我幫佢check in 都係3-3-3,不過佢一個大人無所謂,最緊要有30kg 行李

大宅

VS真係咁差
買左機票了⋯⋯8月去倫敦!
會常常delay 嗎,諗住轉機去Edinburgh

禁止訪問

大宅

Badman. 發表於 17-1-30 13:36
大部分國際旅行雜誌, VS 服務評價一直比 BA 好.

剛check, VA 平BA 25%

子爵府

我表弟同老婆在英國讀書做野, 時常來回香港, 問佢, 佢話3間AIRLINE 最好係VS WOW......

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Sallyqiqi2 的帖子

倫敦市內自駕其實唔方便, 入ZONE1 &2 要收費

大宅

回覆樓主:

剛買了機票8月去英國,也是坐BA
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

侯爵府

今日我朋友好肯定話香港車牌租英國車唔洗國際車牌,有冇人有經驗分享?
行到水窮處 坐看雲起時

大宅

Fionyiu 發表於 17-2-16 18:50
剛買了機票8月去英國,也是坐BA

Was it ok?

大宅

回覆樓主:

其實 VS 係幾好,Premium Econ 又平,我九月去倫敦,都揀 VS

首頁

尾頁

跳至