自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

angiecarl 發表於 17-1-20 17:03
有疤痕呀, 手背同膝頭囉,

當時因為成個地下都係玻璃, 又流到成地血, 所以唔郁得, 要原地等人救, 啲救護嚟 ...
我朋友都遇過呢d事, 一個人沖涼都爆玻璃, 搞到手尾好長.

自始之後我成日叫個仔沖涼時唔好拍打玻璃, 同埋呢單新聞出果陣我俾佢睇d 玻璃碎片既相, 等佢知咩事.

子爵府

angiecarl 發表於 17-1-20 14:42
我喺自己屋企都試過, 幫個仔沖涼, 度強化玻璃門唔順, 諗住托一托, 點知一托就全幅爆咗, 我用身擋住個仔, 我 ...

好彩小朋友無事咋!

我都試過師傅裝完走咗唔夠十分鐘就爆,好彩無人係洗手間,直到依家都唔敢入去沖涼!

伯爵府

missparent 發表於 17-1-20 17:29
好彩小朋友無事咋!

我都試過師傅裝完走咗唔夠十分鐘就爆,好彩無人係洗手間,直到依家都唔敢入去沖涼!: ...
吓, 點算呀?

大宅

虎到金來勳章

heilok 發表於 17-1-20 14:21
我琴日睇,酒店唔係唔賠,只係個銀碼同事主嘅要求唔同。
要知道,台灣生活指數同hk 唔同,而且如果事主都有 ...

如果案中受傷既唔係港女,而係外藉遊客,我諗要求賠償既金額可能會多一個零添
但唔知點解發生係港女身上,要求賠五萬就變左獅子開大口。睇到d新聞留言,有些人反而叫傷者賠番度門俾間飯店

我對事唔對人,間飯店冇承認自己有責任,反而怪客人使用不當,而果一萬台幣只叫慰問金,唔係賠償。其實間飯店咁處理係得不償失,會流失唔少香港客人。

子爵府

angiecarl 發表於 17-1-20 17:47
吓, 點算呀?

咪叫鋪頭上嚟再裝,不過裝完都唔多敢用,全家人都係另外洗手間沖涼。

大宅

angiecarl 發表於 17-1-20 14:42
我喺自己屋企都試過, 幫個仔沖涼, 度強化玻璃門唔順, 諗住托一托, 點知一托就全幅爆咗, 我用身擋住個仔, 我 ...

媽媽真係偉大!
咁都係用浴簾好D!安全第一!

水晶宮

遇見晨曦 發表於 17-1-20 10:03
香港一對黃姓姊妹上周來台旅遊,入住台中火車站附近的新驛旅店,姊姊洗澡時,浴室整片玻璃門爆裂,她左肩、 ...

我對於個醫師拎唔到碎片叫佢返香港感覺恐怖d

首頁

尾頁

跳至