婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章

話說昨天係去 99 度做冬, 由於訂左枱係
8:00, 到左 7:50 過左, 都冇人去攞枱.
咁我唯有拉埋個仔同埋姐姐去攞枱先啦.
之後見到個 C6 黑口黑面落到嚟, 問佢乜事,
原來話我走左冇出出聲. :;pppp: 我離開時見 99 都企係門口, 睇唔到我?????

原來之後佢話我發脾氣, 走左. 之後到佢發脾氣話唔去食飯. :;pppp: , 最後要佢最鐘意的仔+新抱氹佢先肯去食飯. 我無辜辜做左衰人. 我自己一心諗住去攞定枱等其餘的人到. 居然咁話我. OK, 過年你唔駛止意我幫你買嘢, 搵你 D 最鍾意的仔同新抱做啦.

我係一個 最...最...最...衰的新抱.

別墅

如是我就會好大聲說:我不早些落樓,你們有位食飯咩?等她們不要覺得訂了就一定有位

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主你一片好心,咁都俾C6鬧,難怪你會唔開心既!

不過你出門口前有冇同C6或99講聲先呀?始終禮貌上你應該講低聲,咁咪可以避免俾人插囉!

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

咁妳奶奶話妳果時妳c6無幫妳口嘅咩,仲要黑妳面,比我返到屋企一定會話番佢囉,明明我只係好心去攞枱,咁下次再食飯咪一齊喺度企囉

大宅

我心照明月,明月照溝渠!我99都係咁,其他新抱最好,一齊住果個係衰人!

大宅

原文章由 ivc827 於 08-12-15 16:54 發表
原來話我走左冇出出聲. :;pppp: 我離開時見 99 都 ...

以後都唔好再去幫d99做野,好人當賊扮,你99仲要令到d人憎你,真係衰到貼地,就算你發睥氣,又關佢咩事?點解其它人又唔發睥脾氣嘅?擺明佢搵到位入你啦~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 ivc827 於 08-12-15 16:54 發表
原來話我走左冇出出聲. :;pppp: 我離開時見 99 都 ...

下次出街食飯,唔好理咁多,就算夠鐘,人地唔行你都唔好咁緊張,去到無咪全世界門口企囉,買定本書,等位慢慢睇…

複式洋房

好媽媽勳章

係呀, 我一定唔會再幫佢做任何嘢. 好人當賊扮. 99 有 6 個仔, 做嘢只有排第二的仔同我老公(排第五) 做. 完全唔做嘢的仔同新抱就最錫, 我們呢 d 當係草. 以後我都會學個d人, 過年撓埋手等食飯. 橫掂我都係一個衰人. 要做等個C6 做.

首頁

尾頁

跳至