跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

我只係好奇心下問問,到底會唔會攪四歲生日會,因為見到有好多人問,但係又無正確的答覆!

我自己就好想攪,不過就要有好的partner,因為真的好講求合作,唔單只攪的合作,到時大家都要聽指示的合作,所以我願意出意見同配合,但叫我做co-ordinator就唔好啦!

有乜意見,提出嚟啦!免得人人係咁問有無生日party又唔答!

大宅

I really like to have a birthday party for our Feb05 BB again. I am not a good organiser nor co-ordinator, but I may help, searching for sponsor for little gifts for our kids.

原文章由 suklaic 於 08-12-20 15:50 發表
我只係好奇心下問問,到底會唔會攪四歲生日會,因為見到有好多人問,但係又無正確的答覆!

我自己就好想攪,不過就要有好的partner,因為真的好講求合作,唔單只攪的合作,到時大家都要聽指示的合作,所以我願意出意見同配合,但叫我做c ...

大宅

我可以提供意見如下:

1. "主持人"要負重搵適合場地配合party內容&小朋友年齡&媽媽們的想法。
e.g.
- 如果要玩集體遊戲,要能要戶外場地 / 室內就要大同安全。
- 如果想gather一下就可以BBQ or tea party or lunch buffet。

與此同時當然要考慮$,場地位置,當時天氣,交通方便適合一家大細去!

2. 再來是決定時間同招集人數。

3. 如果個場要$ 落訂同銀碼大當然要大家預先交錢作實。咁就要人負責收$同記錄。

4. 最後搞遊戲,紀念品,或者找小禮物贊助等等都係睇有無人可以負責!

以上可以分幾個人/幾組人去負責,當然個別負責人要考慮是否有時間中由頭跟到尾!

其實依家小朋友4歲都可以去好多地方,選擇都多d

我就真係無時間,怕開左個頭做唔好.....!

子爵府

畀面勳章

小魚媽,好多謝你的意見,不過我諗好多媽媽一睇到你個list後,都唔敢再post上嚟的!
不過真係唔係講笑,要做co-ordinator就正如小魚媽list咁多嘢,所以我好願意配合,但就點都唔想做CO-ORDINATOR.

禁止訪問

子爵府

我都冇時間獻身,不過我前日星期六去過一個地方都幾好玩係屋外,有遊戲設施,同埋可以睇下農作物,又可以自己做下麵包,仲有可以BBQ,不過地方就比較遠左一點唔可以一程車去到我先畀個web site你地http://www.hkhfarm.com/

我去過之後都覺得係

大宅

好唔好咁搵到個人帶頭先, 再有媽咪獻出寶貴時間, 再分小魚媽咁講去分組, 每組最少要有2個人或以上, 因為大家都有工作, 有小朋友(可能唔止一個)要湊, 所以2個人有backup無咁辛苦.

1. 主持人
(最終決定權需負責搵場地, 確認場地細節同其他組的工作人員協調、溝通及聯絡工作)
-
-

2. 搞遊戲 (起碼要有3個先夠4歲小朋友玩)
-
-
-

3. 財政 (要deposit時, 幫忙收錢, 收後負責交deposit)
-
-

4. 紀念品或生日禮物
-
-

5. 找小禮物贊助 (都知道比較難, 但都可以試吓)
-
-
以上如果係1月初前都未有媽咪報到,可以係2月底前攪生日會都幾難,因為除夕過後好快就農曆新年,種種原因(忙公司annual dinner, 外遊等)大家都未必有足夠時間攪生日會!

還有當日需要協助的義工:
1. 攝影
-
-

2. 派禮物或贊助
-
-

3. 協助遊戲
-
-
-
-
-

以上都係我小小意見, 如果大家有心攪就報啦.

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

1. 主持人
(最終決定權但需負責搵場地, 確認場地細節同其他組的工作人員協調、溝通及聯絡工作)
-
-

-TAZMANIC(either)
-suklaic
-

3. 財政 (要deposit時, 幫忙收錢, 收後負責交deposit)
-

4. 紀念品或生日禮物
-
-

-
-
以上如果係1月初前都未有媽咪報到,可以係2月底前攪生日會都幾難,因為除夕過後好快就農曆新年,種種原因(忙公司annual dinner, 外遊等)大家都未必有足夠時間攪生日會!

1. 攝影
-
-

2. 派禮物或贊助
-
-

3. 協助遊戲
-
-
-
-
-

大宅

del

[ 本文章最後由 HonBBMaMa 於 08-12-26 02:23 編輯 ]

大宅

1. 主持人
(最終決定權但需負責搵場地, 確認場地細節同其他組的工作人員協調、溝通及聯絡工作)
-
-

-suklaic
-

-katngan (做番我老本行再加放產假, 應該冇難度掛)

4. 紀念品或生日禮物
-
-

-
-

1. 攝影
-
-

2. 派禮物或贊助
-
-

3. 協助遊戲
-
-
-
-
-

大宅

題外話: 慈母,你生左未?去吹吹水個邊講下!

大宅

我諗我地响呢方面在行D!

1. 主持人
-
-

-suklaic
-

-katngan (做番我老本行再加放產假, 應該冇難度掛)

4. 紀念品或生日禮物
-
-

-
-

1. 攝影
- gindad or ginma
-

2. 派禮物或贊助
-
-

3. 協助遊戲
-
-
-
-
-

大宅

1. 主持人
-
-

-suklaic
-

4. 紀念品或生日禮物
-
-

-Chingchingbb (may try!)
-

1. 攝影
- gindad or ginma
-

2. 派禮物或贊助
-
-

3. 協助遊戲
-
-
-
-
-

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

但係無總負責人都係攪唔成的!
原帖由 tazmanic 於 09-1-5 11:25 發表

努力d, 就快齊人啦...

子爵府

負責人可能努力緊搵緊埸地呢

禁止訪問

子爵府

Yes 負責人===>>努力緊搵緊埸地!!!!

原帖由 tazmanic 於 09-1-9 11:22 發表

might be....

大宅

Any recommendation of place vs $?

首頁

尾頁

跳至