美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

del

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

do-re-me 發表於 17-2-27 10:50
靠自己減肥嘅jm們有冇興趣開個ws group傾下, 互相鼓勵下?
但禁止宣傳產品, 美容公司, 減肥公司等等.
因我 ...

我e家每冒臨瞓前做少少修腹運動咋。。。好難堅持。。共勉之呀!

伯爵府

wy_yen 發表於 17-2-27 12:49
我e家每冒臨瞓前做少少修腹運動咋。。。好難堅持。。共勉之呀!

我好重, 運動暫時只可以散步, 但散步應該減唔到肥, 我而家每餐食少d, 清淡d. 你三餐通常食咩?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

do-re-me 發表於 17-2-27 13:13
我好重, 運動暫時只可以散步, 但散步應該減唔到肥, 我而家每餐食少d, 清淡d. 你三餐通常食咩?
...

早餐多數帶完二仔返學。。就同最細果個一齊share 一份早餐,我地多數叫麵,通粉咁。。佢分走一半,變左我可以食少dd。。有時會在家沖chia加落飲品食。。午餐都係粉,麵多。。呢排再加多d菜食。。
晚餐再次試下唔食飯。。盡量只食少量肉,大量菜,飲下湯咁。
我唔高,其實未算好重。。。但我係好難瘦。。。所以都想盡量keep下。
你唔跑得,不如試下快行或游水呀!唔跑得,如果落到水游下。。身體冇咁大負荷之餘,又可以叫做郁動下呀!

伯爵府

wy_yen 發表於 17-2-27 13:28
早餐多數帶完二仔返學。。就同最細果個一齊share 一份早餐,我地多數叫麵,通粉咁。。佢分走一半,變左我 ...

我好鍾意游水, 不過未有勇氣著泳衣。

想問你, 有冇低卡路里麥皮介紹?我而家响一田, 隻隻麥皮都350以上(100g)

伯爵府

回覆樓主:

我都要減,但好難的起心肝,啱啱食完零食

大宅

我就囝囝返學既日子,每日跑一個鐘。唔出街就響屋企做下收腹既運動。希望減得到啦

複式洋房

如果你本身食量唔係特別大,係唔洗特別減份量。
最緊要係食得均衡同健康,少食加工食品,調味料都減下,正如你所講既清淡D~
含甜飲品都少啲飲啦

加油呀,飲食均衡已經有好大既幫助

伯爵府

回覆樓主:

响一田買左卡路里減半芝麻沙律醬, 15ml 23卡路里, 食菜可以落少少唔洗咁齋

伯爵府

michellelam59 發表於 17-2-27 16:12
如果你本身食量唔係特別大,係唔洗特別減份量。
最緊要係食得均衡同健康,少食加工食品,調味料都減下,正 ...

而家全部自己煮,
我以前都少食零食, 但我好鍾意食殿粉質食物例如飯, 麵, 麵包, 薯仔, 又容易肚餓要減少d先得

伯爵府

Best.for.u 發表於 17-2-27 16:06
我就囝囝返學既日子,每日跑一個鐘。唔出街就響屋企做下收腹既運動。希望減得到啦
...

嘩你好勤力, 有冇廋到?

大宅

我都好想靠自己可以減到肥

伯爵府

ilovedancendanc 發表於 17-2-27 15:54
我都要減,但好難的起心肝,啱啱食完零食

的起心肝一齊減喇, 零食真係要戒

伯爵府

amimiqu 發表於 17-2-27 16:31
我都好想靠自己可以減到肥

一齊減喇,多d人多d正能量

伯爵府

do-re-me 發表於 17-2-27 16:32
的起心肝一齊減喇, 零食真係要戒

衰為食,因為要返工所以日日外食

伯爵府

回覆樓主:

0 卡路里牛油, where can i buy it?

https://www.google.com.hk/search?q=i+can%27t+believe+it%27s+not+butter&safe=strict&client=ms-android-om-lge&site=webhp&prmd=inv&tbm=isch&tbo=u&source=univ&fir=UzvVt6Sw_OPf3M%253A%252CRsl4l-_1jgxepM%252C_%253BQ1NO2un99mATFM%253A%252CbxjYlnJhc4G3bM%252C_%253BIRQvTjILIOEdsM%253A%252CqtBwTuv2UyNjSM%252C_%253BwQIGj5RPqSv76M%253A%252CtPJJYH9HrpMtRM%252C_%253BEoURg_BGrJte2M%253A%252CjGEx4OkwEexEXM%252C_%253BbBH7CcfEbv8_IM%253A%252C8kq70BEG4o-7EM%252C_%253BGP1kGTMeIq9sVM%253A%252Cp2EiYpwhiuOSwM%252C_%253BOJ0Reun5ZaWkuM%253A%252CUlpk-Uz01Z-uyM%252C_%253B4NVwFyAKSo77RM%253A%252C4yXH0U8PdyAd2M%252C_%253B_A4sX0EG8JlgzM%253A%252Cym_EhEzxDu5N9M%252C_&usg=__EiwcC-H8y9nJT3HbPrD9bMDduCA%3D&sa=X&ved=0ahUKEwi5x_Sr76_SAhUGJpQKHX_oC70Q420Ibw&biw=360&bih=576#imgrc=8Y038Sp_dsebxM:

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都好想靠自己可以減到肥, 分享下~
聽RADIO 講, 話做運動減唔到肥, 最明確係要節食... 我雖然唔係食得多,餐餐勁食果隻~ 但我都係胃食果批... 我依家早餐又食返奇異孜+低卡杏仁奶同小小SUPER K... 大家仲有無咩方案一齊傾下呀~

我一個星期都會迫自己去跳一次FUNKY, 我LIKE 佢可以爆汗...

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

樓主, 你買d低卡/0卡產品時, 留意埋個糖份..
好多時d低卡/0卡產品, 其實糖份比正常卡果D為多..
因為完全低卞/0卡, 其實好難食..所以佢會比返d糖去令佢味道食唔出咩分別....

除左高卡路里, 糖份都係一個致肥原因....

殿粉質冇問題的, 選低GI就可以.....
好多時點解話食殿粉質會肥....係因為好多殿粉質類食物都高GI...高GI食物, 係消化過程左迅速生產糖.....呢個行為會令人好易肚餓 (變相食多左野又會肥), 同埋會令身體轉更加糖做脂肪....
所以選用d低GI的殿粉質就OK, e.g. 栗米, 薯仔咁.

大宅

do-re-me 發表於 17-2-27 16:30
嘩你好勤力, 有冇廋到?

岩岩先開始左半個月左右,暫時好似得一磅到(emoji)(emoji)

大宅

有興趣入group 傾呀!

首頁
12345...6

尾頁

跳至