跳至

首頁

尾頁

大宅

請問monkey tree 好嗎?

複式洋房

我個女學過trinity 但佢dump時間,講明四個月完成一個grade, 佢話五個月!仲有d staff其實都冇乜heart , 可能生意太好啦 佢唔會記住你係乜水。明明約左補堂時間,又問返你話你未覆!最重要係要換老師都唔通知你!

大宅

flyms5 發表於 17-3-27 18:25
我個女學過trinity 但佢dump時間,講明四個月完成一個grade, 佢話五個月!仲有d staff其實都冇乜heart , ...

同感,上年暑假同仔仔報左暑期班,報名個時D職員好好,但讀落感覺D職員無HEART, 落堂想問下老師阿仔上成點,係無既,話等一星期先會有報告講,另最主要我報時講明美藉老師教先會報,佢答應左我,話一定係,點知上左兩三堂,竟然轉左英藉老師,我問起佢先解釋,仲話一樣,呢個都好好,我黑哂面,勁嬲,因我報左每星期3堂,報左5個星期,之後咁多個星期都係英藉老師教

別墅

完全同意,狂轉老師,感覺佢只係老外並不是老師

大宅

tcm1018 發表於 17-3-28 01:46
同感,上年暑假同仔仔報左暑期班,報名個時D職員好好,但讀落感覺D職員無HEART, 落堂想問下老師阿仔上成點 ...

原先我打算暑假幫呀仔報chat room 聽你們咁講都係考慮下先!知唔知仲有邊間比較好咖?

複式洋房

回覆樓主:

我仔讀 cambridge, 我覺得老師教得好好喎!

大宅

回覆樓主:

讀話過,真是好hea,我仔話個老師完全無笑容架,所以試左一個月即走,又貴又唔抵

複式洋房

我次次去都見到好多人排隊, 以為好好TIM!

大宅

請問有冇d jm既小朋友而家讀緊?都係覺得麻麻地嘛?

同埋k1 4歲讀咩course好d呢?

大宅

回覆樓主:

題外話,屯門碼頭海翠開分校,6月開!係肯德基旁

大宅

回覆樓主:

呢間都幾難夾時間,上phonic, chat rom又要一星期上二堂, 學費都唔係平嫁,除非你一星期上幾堂先抵, 最慘係佢d老師真係成日換, 之前我都讀過2個月後尾轉左去第二到

大宅

bobo_2014 發表於 17-4-27 09:37
呢間都幾難夾時間,上phonic, chat rom又要一星期上二堂, 學費都唔係平嫁,除非你一星期上幾堂先抵, 最慘 ...

我覺得d老師成日轉,證明間野對老師既制度麻麻地,如果吾係,吾會成日轉!咁你轉左去邊讀呀?我仲搵緊

侯爵府

咁屯門有咩學英文嘅地方好呀?我都搵緊資料
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

tcm1018 發表於 17-4-27 11:51
我覺得d老師成日轉,證明間野對老師既制度麻麻地,如果吾係,吾會成日轉!咁你轉左去邊讀呀?我仲搵緊
...

轉左樓上酒樓個層oxford個間讀拼音

民房

我個囡讀左年半,由phonics 上到Cambridge 同Trinity. 上2個月终於考完starters 14個盾. Monkeytree 係首選囉.

大宅

我女四月開始讀chatroom同報左monkeytree暑假課程會話班,,優惠左少少. 我都有問老師背景,職員話外籍老師係一年合約,我覺得都正常,外國人文化係喜歡到處見識,2個月chatroom 講多左好多呀,滿意!

男爵府

qqbbqq 發表於 17-7-5 15:55
我女四月開始讀chatroom同報左monkeytree暑假課程會話班,,優惠左少少. 我都有問老師背景,職員話外籍老師 ...

請問chatroom通常做咩架?係主題式嗎?

大宅

Chatroom 主題每個月都唔同,上個月係Fairy Tales 童話故事,有本課程,呀女返屋要我扮queen, 要爸爸扮king...佢做fairy...,又有教生字,唱歌同有會話,最緊要佢愉快學習.

民房

回覆樓主:

我仔仔都係喺monkey tree到讀, 佢而家上緊chatroom加拼音,加埋一星期四堂,除左英文進步左之外,佢仲冇甘怕羞,講英文講多左,我有時接小朋友嗰陣間中都會走入去問下D職員佢學成點,但係始終都吾係個職員教書,佢話要問下教我個仔個外藉老師之後再覆我,我都覺得好合理,佢地每次都有打番比我,畢竟每日都有成過百個小朋友上堂,冇可能每個都記得晒佢地D進度!講真, 我覺得我個仔幾鐘意去monkey tree上堂喎!我好滿意佢地嘅課程!

別墅

bbwishes1027 發表於 17-7-10 16:54
我仔仔都係喺monkey tree到讀, 佢而家上緊chatroom加拼音,加埋一星期四堂,除左英文進步左之外,佢仲冇甘 ...

你好 請問你仔讀緊柏麗分校嗎?
我都想幫我4.5歲嘅仔報讀

首頁

尾頁

跳至