跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇BB都係5月27號出世架~

複式洋房

終於有人問啦!我之前唔見有人問以為無,我個係囝囝,得閒可以交流下.你個b識坐&爬未呀?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我個囡係呀 ! QE 出世嫁 ! 妳個係 B 仔定 B 女呀 ?
原文章由 vicky0906 於 08-12-23 14:01 發表
有冇BB都係5月27號出世架~

琥珀宮

我個囡未係坐得穏, 佢成日好懶要佢坐一陣佢都用力向後"達"落去.....係樹玩 ! :;pppp: 爬前仲未識, 但識入後波 ! [
quote]原文章由 eason_h 於 08-12-23 23:51 發表
終於有人問啦!我之前唔見有人問以為無,我個係囝囝,得閒可以交流下.你個b識坐&爬未呀? [/quote]

複式洋房

同囝囝same same啦.(我見其他媽咪d BB坐得穏&識爬,体体下係五月頭出生.)係呀入後波好攪笑,呀囝雙手可以push up自己個身,坐就個身都唔直,重出左2隻牙仔.
呀囝識(手細)give me five, bye bye & 我講kiss媽咪,佢真係錫過黎(我開心到爆),得閒要教下d BB,佢哋真係識.

琥珀宮

我個囡一時時識做抱抱比手咋 ! 仲未識 bye bye 個 d ! 佢好懶.....兩三個月個時佢學人講野, 識講 love you, mami, hello, where are u, 喂 等 ! 但大大下就只講 bb 話 (因為佢又冇 mood ,三分鐘熱度! 而家新鮮要玩反身push up 上身拮 /un/搖 pat pat....) , 叫 dad 都只聽過兩三次, 而家連扭眼瞓都唔叫 mami, 只有成日講 love u ! 因為有時會成機 "芙" d 口水出來玩.....玩到好高興嫁 !

複式洋房

我個係囝囝,識坐未係坐得穏&識爬DD呀!

禁止訪問

琥珀宮

今年好似多人生囝囝播 !
妳地個B 而家大約幾重呀 ? 我個囡出世得2.75KG , 10/12 去健康院磅就 8.1KG !

洋房

我個係囡囡, 都識坐, ok穩陣啦, 不過未識爬.
呢排"吽"出牙仔, 唔肯食奶. 又痾"蛋花屎" 1日痾4~5次. 亞媽話呢d叫"吽"牙屎.
你地亞b有冇咁?? 我好擔心.
上星期日開始的, 我第一時間帶佢眕醫生,醫生話唔大問題. 食咗藥"出成身冷汗. 跟住亞媽又話正常, 我就冇比佢再食藥.
但日日見佢愈來愈瘦, 又冇精神. 我唔知點算好啦.

琥珀宮

妳地呀B痴唔痴身呀 ? 我個囡勁痴身, 見少妳一陣就喊曬 ! 又要抱住先肯瞓 ! 好難話暗左佢瞓著就放得番落床仔到 .....隨左夜晚個轉 !

複式洋房

我呀b 4個月就出左2隻牙,現在7個月出緊2隻,都係牙癢癢成日要咬野,可能個個bb 情況唔同.

愈來愈瘦, 又冇精神,都幾擔心.
希望你囡囡吽完出牙仔,快d無事啦!

複式洋房

囡囡係痴身d, 我妹個女一樣,我話佢唔好成日抱個女啦習慣晒,佢話到呀b識行識走時就,呀b到時就會講"唔比拖".(因佢大囝細個時都係禁)
多2年!!!

我b囝sleep & drink mike/eat粥 十次有9次一定要姐姐,ok啦囝囝都鍾意同我玩.

琥珀宮

同一日出世既囡囡/囝囝同同一日出世既囡囡/囝囝性格會唔會似嫁呢 ?

洋房

原帖由 eason_h 於 08-12-23 23:51 發表
終於有人問啦!我之前唔見有人問以為無,我個係囝囝,得閒可以交流下.你個b識坐&爬未呀?

唔好意思,遲左回覆~~

我個係囡囡來架~~都係未識坐&爬未呀

不過就出緊牙仔囉~

洋房

原帖由 sandra28 於 08-12-24 23:42 發表
我個囡一時時識做抱抱比手咋 ! 仲未識 bye bye 個 d ! 佢好懶.....兩三個月個時佢學人講野, 識講 love you, mami, hello, where are u, 喂 等 ! 但大大下就只講 bb 話 (因為佢
又冇 mood ,三分鐘熱度! 而家新鮮要玩反 ...

咁犀利~~兩三個月個時佢學人講野, 識講 love you, mami, hello, where are u,

哈哈~
看來我女要努力啦~呵呵

洋房

原帖由 Joe_mal 於 08-12-26 01:42 發表
我個係囡囡, 都識坐, ok穩陣啦, 不過未識爬.
呢排"吽"出牙仔, 唔肯食奶. 又痾"蛋花屎" 1日痾4~5次. 亞媽話呢d叫"吽"牙屎.
你地亞b有冇咁?? 我好擔心.
上星期日開始的, 我第一時間帶佢眕醫生,醫生話唔大問題. 食咗藥" ...

BB牛牙仔係會唔舒服同冇咩胃口架啦~
我仔果時仲發燒..不過亞女就冇,仲好好胃口(食2碗粥/飲7-8安奶)

禁止訪問

eating schedule

禁止訪問

baby food

琥珀宮

但佢而家懶到出汁呢 ! 連MAMI 都唔叫啦 ! 而家成日 "唔.....唔"咁向妳表示要瞓, 熱等等 ( 佢知妳知佢想點!)! 搞到爺爺嫲嫲問"佢仲物成日唔, 係咪想疴"NG NG" ! "有時佢地抱住佢唔比佢瞓....我又唔好意思話佢地 !
原帖由 vicky0906 於 09-1-3 11:34 發表

咁犀利~~兩三個月個時佢學人講野, 識講 love you, mami, hello, where are u,

哈哈~
看來我女要努力啦~呵呵

首頁

尾頁

跳至