母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB開始轉食肉泥菜泥(4-5個月),副食品接受度都幾好,
不過母乳量一直都太多,除佐整母乳皂、日日人奶沖涼,
倒左又好唔捨得.. 各位JM有無建議?

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

回覆樓主:

除左你講個d, 我用黎自己浸浴, 皮膚滑哂

大宅

肉泥菜泥代一餐嗎? 點整?

大宅

我的育兒心得勳章

回覆 chuEleanora 的帖子

點先可以咁多奶

大宅

回覆 mimi420 的帖子

今晚試吓 會唔會成身奶味

大宅

回覆 sosolittle 的帖子

一個禮拜淨係試一種 牛肉水煮 果汁機整碎(加少少煮肉d水)如果接受得到 下個禮拜換雞肉

大宅

回覆 jenny0630 的帖子

都係靠BK JM分享果d橋妙南瓜、黃豆、番薯健脾益胃
鱸魚、山藥、薑、黑芝麻、小魚乾、深綠色蔬菜

湯水就揀雞湯、排骨湯、牛肉湯、花生豬腳湯
懶煲湯就飲滴雞精(田原香)

最重要係清淡飲食、攝取天然食物、飲多d水
豬牛雞魚都要食,蔬菜揀深綠色

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

chuEleanora 發表於 17-3-16 14:45
BB開始轉食肉泥菜泥(4-5個月),副食品接受度都幾好,
不過母乳量一直都太多,除佐整母乳皂、日日人奶沖涼, ...
恭喜你的母乳量充裕, 很好的福氣。請留作自己使用, 給自己和家人敷面, 很好的天然美容方式, 很快就用完了。
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位會員:

母乳是體液, 未經醫學安全檢定, 轉贈給他人食用, 是存在健康風險; 如送給人用於製作, 可能被用於商用。

因此BK不鼓勵將母乳送贈或出售, 在BK的版規列作違規行為。因此, 請各位會員將多出的母乳, 留作自用。

謝謝!
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊