美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Qqtiu 發表於 17-3-30 07:44
衛生署建議一個月減6一8磅,半個月10lb 不健康吧

家營係一個月目標6磅,如果要減30磅,就要join 5個月,ok 吾急進喎

子爵府

yanyan-mummy 發表於 17-3-30 11:06
家營係一個月目標6磅,如果要減30磅,就要join 5個月,ok 吾急進喎

其實一個月6至8磅已好多……
我覺得一個月減2,3磅最好

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jesswu 發表於 17-3-30 15:22
其實一個月6至8磅已好多……
我覺得一個月減2,3磅最好

一個月2磅我自己都減到,太慢了,分分鐘去一去廁所已經冇左

子爵府

yanyan-mummy 發表於 17-3-30 15:27
一個月2磅我自己都減到,太慢了,分分鐘去一去廁所已經冇左

大前提是你本身有幾重……
超重多d減多d速度快d係正常……

兩年幾前我120磅,用半年減左20磅,我用飲食和運動的方法……冇參加任何療程、營養師或用過任何藥物……
我同意營養師的概念,透過調節飲食幫人減肥,但老實說相關的資料好易從網上取得,都是大同小異……
營養師幫到的是給予參加者的一股動力和決心(比左$大家都會乖乖跟足),多於其他一切……
有如戒煙,有決心的自己會戒得甩,冇決心的找戒煙輔導一樣……

不過有人篤住係會更易成功就真……學曉左正確飲食亦會終生受用……

雲母殿

jesswu 發表於 17-3-30 15:58
大前提是你本身有幾重……
超重多d減多d速度快d係正常……

我有120磅我都吾使減了係重多好多

子爵府

yanyan-mummy 發表於 17-3-30 20:15
我有120磅我都吾使減了係重多好多

其實係按比例咁計……我由120磅減到而家97磅,係減左23%的體重,有如一個200磅的人減到154磅……

雲母殿

jesswu 發表於 17-3-30 21:48
其實係按比例咁計……我由120磅減到而家97磅,係減左23%的體重,有如一個200磅的人減到154磅……
...
我減23%先12x

子爵府

yanyan-mummy 發表於 17-3-30 22:19
我減23%先12x

其實每個人要減幾多真係不可一概而論……最籠統的是參考標準是BMI……要起碼減到正常BMI先…
減幾多因人而異,視乎身高、骨骼大小等……
你有跟營養師佢地會同你計住條數,努力堅持會成功的,加油!

雲母殿

jesswu 發表於 17-3-30 23:33
其實每個人要減幾多真係不可一概而論……最籠統的是參考標準是BMI……要起碼減到正常BMI先…
減幾多因人而 ...

多謝,我bMI都超標架,希望營養師真係幫到我搵返條腰果

公爵府

jesswu 發表於 17-3-17 02:19
我細jm你少少咋……
高你1cm……
生完阿女60kg...(7年前生阿女)

複式洋房

sweety1 發表於 17-3-17 01:01
154CM 成65kg 新陣代謝越黎越慢,之前join過營(emoji)都減唔到,好失望,怕又再屣錢,15 16 唔知去唔去家營 ...

我刀係46歲同你一樣,69KG新層代謝又你越來越慢,刀好想一試家營,但又怕5得side錢!唉越來越肥

複式洋房

sweety1 發表於 17-3-17 01:01
154CM 成65kg 新陣代謝越黎越慢,之前join過營(emoji)都減唔到,好失望,怕又再屣錢,15 16 唔知去唔去家營 ...

我46 68kg

複式洋房

qaqapos 發表於 17-5-14 09:00
我刀係46歲同你一樣,69KG新層代謝又你越來越慢,刀好想一試家營,但又怕5得side錢!唉越來越肥
...

join 左未?減成點呢?

男爵府

回覆樓主

我都係1516中,我想試下5.2輕斷食,好似容易啲跟,又唔使比咁貴
個人簽名親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

sweety1 發表於 17-3-17 13:58
一磅都減唔到?你之前跟營(emoji),只減到兩三磅,超灰

我都係3個月1磅減唔到,唔好晒錢冇用

男爵府

ya_01 發表於 17-3-17 09:48
俾舊錢跟營養師,都係教你點樣飲食
都係要靠自己控制飲食,要識戒口

我唔work 跟住就話你冇跟去餐單

首頁

尾頁

跳至