懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我之前唔知有左 驗孕既前1日做激光黎 好彩之後都係無野

子爵府

wtlnatalie 發表於 17-4-14 12:44
你照的時間已是多少週了?
我應該都有6週多了, 胎已經著床, 怕影響力較大...

我個陣都差不多6week照左肺,我仔已經2歲半,感恩一切安好

個陣問左n個e生
有啲話盆骨會保護到個胎,有啲話有問題就會自然淘汰

大宅

connie_fung 發表於 17-4-15 11:38
我第一胎就係食咗禁藥而我地唔敢搏,所以就⋯唉。 所以樓主要問清楚再自己衡量應該點處理。最緊要問清楚 ...

請問你食了哪隻藥?我們現在也遇到類似問題thx
6w 0.43cm 心跳閃閃 9w3d 2.78cm 腳仔郁郁 158bpm
13w1d 7.07cm OSCAR PASS 頸皮 1.5mm
14w2d 8.96cm 可愛兔仔^^ 14w6d 9.44cm 鼻仔高高, 手腳郁郁

大宅

circle_88 發表於 17-5-21 13:41
請問你食了哪隻藥?我們現在也遇到類似問題thx

我嗰隻係類固醇既一種叫四環素,主要會導致牙齒變黑色,但因為食藥時剛懷孕,細胞分裂期,唔知會唔會引起其他問題。

你現在是甚麼情況?

民房

wtlnatalie 發表於 17-4-13 22:25
我太大意,這個月食過一個星期抗生素,照過Xray胸頸,尋日照,今日心血來潮驗孕發現有左。本來是開心事,但 ...

其實我應該大件事過你, 我冇計劃懷孕在wk 5 時照了2張腰部x ray 。我其實好擔心。。。重要之前唔知勁出差又淋到雨又食中藥西藥又去拔罐。我上星期睇左個醫生佢話有問題就係肚度照到。唔怕出世後有問題。但我星期四同下星期一會再問兩個醫生意見。。。唉。。。。

首頁

尾頁

跳至