婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

想知好唔好

大宅

唔好:;pppp:

錢字行頭,医德欠奉

家人問多兩句,都唔願答

大宅

原帖由 yan_man 於 09-1-9 13:39 發表
唔好:;pppp:

錢字行頭,医德欠奉

家人問多兩句,都唔願答

係唔係醫心堂果個?

民房

回覆 1# 卡樂B薯片 的文章

醫心堂周大偉醫生“松風蓮質、蘭德菊操”
出色不至於醫術重在於醫德。
看見周大偉醫生對待病人的關愛態度,令我感到什麼叫做“醫者父母心”。
看到周大偉醫生的高尚情操、三者吾心。
倘若一位醫生為了盡心盡力照顧病人,甘願犧牲作息時間;每天清早0715應診;
中飯往往推至三、四點亦只限15分鐘內草草完成;逄星期五夜診不辭勞苦捱更抵夜至一、兩點;
這亦是拜金,無話可說!
人心難測,周大偉醫生見到以下網民誹謗言辭,不用償心。

大宅

如果我沒有記錯,他之前是在廣華醫院的中醫部。我都看了他一段時間,只可說不過不失。

民房

回覆 1# peggy319 的文章

周醫生一向以來都是默默耕耘醫人為本, 病人為本.

洋房

嘩!而家咁多新人講野「媒」到咁明顯既,又骨痺!

大宅

大家有無發覺佢個a/c開左2 days咋?
都真係好"媒"吓喎..he...he...

大宅

這個討論區都只係發表個人的意見,但我覺得a/c的人對所以不是好的評語,都會有很大的反應。

民房

回覆 1# peggy319 的文章

很難理解為何有人會質疑“新會員”的地位,沒有新那有舊。
只為抱不平才出來表達一下意見,如果做“媒”為什麼不早在五個月前做?
各位與其繼續無聊批判,倒不如親自體驗一下什麼叫醫德。“病人為先”不是每位醫生都能做得到。
大家可否客觀一點,不要為反對以反對。

複式洋房

我係周醫生度醫牛皮癬架, 我好有恒心食左1年約有多, 而家情況真係好左好多好多, 睇佢係有同事濕疹睇佢好左, 介紹我去,

我未睇周醫生之前試過係銅鑼灣睇過一個勁貴的中醫, 但係都唔得。

所以我諗睇醫生呢樣野係人夾人囉。

男爵府

熱血勳章

我阿妹都係睇佢調理身體, so far so good啦

複式洋房

我睇咗周醫師四個月就bingo咗,而且每次M來都唔痛,依家BB七個月啦,己經冇再睇佢,來M依然唔痛~
個人認為周醫師並不是"錢字行頭,医德欠奉",佢真係好早好早開始睇症又收得好夜,我每次睇佢,一星期藥加診金都係$400度,ok la ..唔貴wor~~

大宅

周大偉医生真係好好!我老公同我都有睇緊!
我老公舊年發現個肝有事試咗幾個西医,D西医來來去去不斷叫佢試葯,睇效果。点知愈食身体愈差,殘到連抱BB都冇力,我一家愁云慘淡,最後個無良西医叫我老公試埋隻最新最貴嘅成四千蚊一個月D葯,仲食到我老公虛弱到返工都冇精神,搞到成家都唔知点算!!好彩姑奶叫我哋搵周大偉幫手。記得,第一次去見周医生我哋抱住博一博好过等死嘅心態,周医生好好,好耐心去聽,又查閱每個月西医叫我老公驗身嘅報告,好專業去解釋病因,當期時的病變階段同埋佢打算点去医。總之,就因為佢嘅專業同認真,令到我哋充滿希望,亦放心將自己交比周医生去医!
而家唔好講抱BB,我老公重成日同個女爭玩Wii添。
我哋成家都好感激周大偉医生!

首頁

尾頁

跳至