親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wyeth冷知識勳章

rsh2012 發表於 17-5-9 12:18
回覆 k7jmok 的帖子

Hello Kitty 車場要幾錢晚呀?

carpark - hello kitty land 好似 315 yen 咁上下一日。

男爵府

wyeth冷知識勳章

choyauma 發表於 17-5-8 15:34
請問你book杉乃井幾$晚?

2大2小(5,7yrs),官網book,當時有個海景房promotion, 冇得揀住邊棟,去到比左主樓,聽聞花館餐廳好,所以check in 同酒店講左晚餐去花館食。連稅 約37,000yen 咁上下。

大宅

k7jmok 發表於 17-4-24 14:14
剛去完福崗,事前搜集左一些慳錢資料分享下:-

1.) 租車:Budget,樂天限時優惠(指定鋪,細車) ...

車可以轉中文導航嗎?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 藍藍媽 的帖子

就算有中文導航,其實入地點都係用電話號碼去search

大宅

1.) 租車:Budget,樂天限時優惠(指定鋪,細車) ...

我下星期將出發九州玩7日,我也在Budget買了KEP4日pass5500yen, 行程同妳都是差不多,妳買3日KEP pass最終cover哂嗎?

侯爵府

k7jmok 發表於 17-4-24 16:14
同香港一樣右軚。係市中心拎車後有d 迷路, 想直去別府係高速去到約 太宰府前要出ic再入 ,我地遲左到下一 ...

係日本租咁多次車,gps 都係user friendly 嫁喎,基本上gps 已經揀最快嘅路線,仲有得揀有料定無料道路,有料嘅話,費用係幾多都知
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

k7jmok 發表於 17-4-24 22:11
7.) 的士篇:由國際線 搭的士 去到中州站約 15 -20 mins 用左 ¥18xx;下雨關係中州過去天神北拎車搭的士用 ...

我嚟緊7月會去住中洲川端,想請問如果4個人3-4個喼搭的士唔知坐唔坐到

大宅

7月中去福岡!原本計劃自駕到Aso farm and 熊本各一天,不過睇網址also farm 好多設施都關閉又怕改路所以取消這個行程!而家改去別府留兩晚,回程去outlet再住福岡一晚!
想問下意見!如果回程可以停由布院嗎?harmony land & 九州野生動物園好玩? 有冇其他地方建議一下,thanks!

男爵府

wyeth冷知識勳章

藍藍媽 發表於 17-6-25 00:30
車可以轉中文導航嗎?
有中文, 普通話發音。

男爵府

wyeth冷知識勳章

aa831 發表於 17-7-1 05:17
我下星期將出發九州玩7日,我也在Budget買了KEP4日pass5500yen, 行程同妳都是差不多,妳買3日KEP pass最終 ...
有一天安排只在福崗市中心玩, 一上橘就計都市高速要另比, 早上都避到一次堅持唔上橋, 一直行馬路。但 5, 6 點放工時間多車, 咁我地揀上橋就另比錢,橋下都幾塞車。

男爵府

wyeth冷知識勳章

lovececing 發表於 17-7-1 09:21
係日本租咁多次車,gps 都係user friendly 嫁喎,基本上gps 已經揀最快嘅路線,仲有得揀有料定無料道路, ...
係啦, 沖繩 租 OTS 都有得揀, 今次Budget 個系統唔識禁。

男爵府

wyeth冷知識勳章

kapopooh 發表於 17-7-1 12:00
我嚟緊7月會去住中洲川端,想請問如果4個人3-4個喼搭的士唔知坐唔坐到
4 個人應冇問題, 3 - 4 個喼又唔太清楚

男爵府

wyeth冷知識勳章

BabyVG 發表於 17-7-5 18:37
7月中去福岡!原本計劃自駕到Aso farm and 熊本各一天,不過睇網址also farm 好多設施都關閉又怕改路所以 ...
由布院我冇去唔太清楚。
我小朋友細所以 Harmonyland 都 OK, 九州我係大人都覺得好玩。大分 好似仲有個高原樂園, 可以比小朋友玩下賽車。有人Post 過7 地獄池附近有個公園大約叫 高輪地獄公園, 好似都不錯,再上山高 d 有欖車坐。不過因天雨關係, 原本這些地方想去, 但都去唔到。

別墅

k7jmok 發表於 17-5-22 17:58
http://www.jalan.net/activity/theme/coupon/

要先做會員,然後去上面條link 攞coupon,再去以下連結約 ...
請問是否在此網頁用COUPON預訂九州動物園觀光車要立刻付錢? 我下星期將會去, 始終天氣問題, 擔心到時去唔到.

男爵府

wyeth冷知識勳章

Ream 發表於 17-7-10 15:18
請問是否在此網頁用COUPON預訂九州動物園觀光車要立刻付錢? 我下星期將會去, 始終天氣問題, 擔心到時去唔到 ...

去到先比,在入閘口付費。

別墅

k7jmok 發表於 17-7-10 16:10
去到先比,在入閘口付費。

謝回覆

首頁

尾頁

跳至