自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 msmchan 的帖子

我用IE DL, 叫MS SILVERLIGHT

子爵府

南南自語 發表於 17-5-8 16:47
回覆 msmchan 的帖子

我用IE DL, 叫MS SILVERLIGHT
我已用IE DL, 叫MS SILVERLIGHT, 都糸唔得

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

msmchan 發表於 17-5-8 16:58
我已用IE DL, 叫MS SILVERLIGHT, 都糸唔得
你本身係唔係有買...MYTV SUPER APP 或機盒?
因為我情況都係同你一樣..用MYTV SUPER盒子個帳戶號碼同密碼..都一樣無得睇~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我之前係gotv客戶,佢推出mytv super初期未有網頁版時,話free俾我地gotv客戶最少半年睇mytv super(用app睇),所以我join左
之後佢出mytv super網頁版,咁岩我個半年super已到期,我諗住照睇免費區,但就好似樓上jm咁,login完搵唔到免費區
結果我要用另一個手機no.註冊個免費區新ac先睇到(姓名一樣無所謂)
**更正: 用返同一姓名, email, tel no. 就可以開免費區新ac
我用chrome, 咩都唔使dl,大家可以試試

子爵府

dasy 發表於 17-5-8 17:01
你本身係唔係有買...MYTV SUPER APP 或機盒?
因為我情況都係同你一樣..用MYTV SUPER盒子個帳戶號碼同密碼.. ...
我無買MYTV SUPER APP 或機盒, 只想用公司電腦網頁版食LUNCH 睇番, 登入戶口後, 都見唔倒"免費區" , 只去得主頁的介紹面, 已DOWNLOAD SILVERLIGHT 都唔得

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

補充少少,我都係睇到有jm話原有super客戶ac要同免費區不同先睇到,先知原來睇免費區要另外登記新ac
真佩服tbb將d咁簡單既野都要攪到複雜化

大宅

網頁版和app 有分別的嗎?

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

瑤瑤~ 發表於 17-5-8 17:11
補充少少,我都係睇到有jm話原有super客戶ac要同免費區不同先睇到,先知原來睇免費區要另外登記新ac
真佩服 ...
我係super客戶..真係要另外再登記先可以睇免費區..真係痴孖線TBB~~

大宅

真佩服 ...
即係點?
本身有ACC要再申請?
電話number一樣可以重覆申請咩?

子爵府

瑤瑤~ 發表於 17-5-8 17:05
我之前係gotv客戶,佢推出mytv super初期未有網頁版時,話free俾我地gotv客戶最少半年睇mytv super(用app睇 ...
今日第一次登記, 登入後會入到客戶專區, 見到自己的個人資料, 但見唔到免費區的字, 按MYTVSYPER LOGO 後, 去番主頁 " MYTVSUPER 一歲生日" 五月最新推介, 已DOWNLOAD SILVERLIGHT, 再用CHOME 入, 情況同IE入一樣

子爵府

真佩服 ...

多謝你! 我終於搞掂,唔怪之得一直好似雞同鴨講咁!
原來係因為我一直用緊盒仔個ID

我重新登記一個新ID 之後就睇到!
大家都試試 ^^

珍珠宮

dasy 發表於 17-5-8 17:14
我係super客戶..真係要另外再登記先可以睇免費區..真係痴孖線TBB~~

咪係,之前我仲以為自己電腦太舊定唔知咩問題,都半放棄架喇
諗都無諗過係要為左免費區獨立登記囉

子爵府

rebornarmy 發表於 17-5-8 17:15

我不是MYTVSUPER 客戶, 無盒仔, 今日第一次登記, 只想去免費區都唔得

珍珠宮

imcd 發表於 17-5-8 17:15
即係點?
本身有ACC要再申請?
電話number一樣可以重覆申請咩?

係,免費區係要登記新ac, 我試過用原本個手機no.但收唔到登入短訊,之後用另一個手機no就ok更正: 樓主試左原來用返同一個電話no.都可以登記免費區新ac

珍珠宮

小蜜蜂818 發表於 17-5-8 17:14
網頁版和app 有分別的嗎?

我地用網頁版睇多數因為想用電腦mon大d睇得舒服d

大宅

請問依家係咪好多節目只可以重睇返上一集?以前可以睇返對上一星期的

珍珠宮

msmchan 發表於 17-5-8 17:15
今日第一次登記, 登入後會入到客戶專區, 見到自己的個人資料, 但見唔到免費區的字, 按MYTVSYPER LOGO 後, ...

你要喺mytv主頁揀“免費區登記”,如圖
正常輸入晒資料,收到sms激活左就可以睇免費區

珍珠宮

rebornarmy 發表於 17-5-8 17:15

唔使客氣,正常真係無諗過要重新登記

珍珠宮

bonbonha 發表於 17-5-8 17:24
請問依家係咪好多節目只可以重睇返上一集?以前可以睇返對上一星期的

免費區我見只可以睇1星期內集數,有d節目每星期播1集既就只得1集
我估要俾錢join基本會藉$380/12個月或者join hkbn送盒子既先可以睇全套?

大宅

首頁

尾頁

跳至