自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 siukei17 於 09-1-13 10:44 發表
講得好
鬧到d細佬仔喊有咩用呢?
人地一心上黎整下野食開心下...就係都要鬧人..

我老爺講得仲絕...
"揸把刀都未識"

...

吓, 如果就果集來講
我唔覺得佢真係鬧緊個細路喎
同埋佢後尾有鼓勵番佢再整多次
跟住整第二樣野, 個妹妹整得好, 阿 so都有讚佢喎

公爵府

好媽媽勳章

我之前都有間唔中望下..八下佢搞咩鬼
但睇完小朋友個集之後,我就真係望都費事望....

我見個小朋友已經喊緊....
佢仲一未話人地....
仲要叫埋其他小朋友過黎睇...

掉返轉如果我係小朋友個媽咪,真係會幾唔開心下....

原帖由 莎莎莉莉 於 09-1-13 10:47 發表

吓, 如果就果集來講
我唔覺得佢真係鬧緊個細路喎
同埋佢後尾有鼓勵番佢再整多次
跟住整第二樣野, 個妹妹整得好, 阿 so都有讚佢喎

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 siukei17 於 09-1-13 10:51 發表
我之前都有間唔中望下..八下佢搞咩鬼
但睇完小朋友個集之後,我就真係望都費事望....

我見個小朋友已經喊緊....
佢仲一未話人地....
仲要叫埋其他小朋友過黎睇...

掉返轉如果我係小朋友個媽咪,真係會幾唔開心下.... ...

咁你有無睇埋後面呢?

呢件事, 呢度都有討論過
當時都好多人講, 其實係好小事, 唔明小妹妹做乜咁都喊一餐.....

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

AGREE ~
人地細路黎姐 , 比阿SO 咁鬧點敢出聲 ...
難為人地媽咪心痛死 .....

公爵府

好媽媽勳章

個集我有睇到落尾...
但無論佢之後讚返佢又好...
套戲出左街之後,返到學校,如果其他同學有睇既..
都會學阿so咁笑佢話佢lor....

可能佢剩係做個節目好簡單.
但有可能咁樣影響到個小朋友...

點都好...
我覺得佢唔應該咁樣話個小朋友....
就等於我地向街見到人地個小朋友做得唔啱,做得唔好
向佢唔影響其他人既情況下,
我地都唔會走埋去話人地個仔...
因為佢點唔好都好,都唔係我地既小朋友....

仲有,向我地大人眼中可能覺得係好小事
但向小朋友眼中可能對佢黎講已經係好大件事....
小朋友既感受係要從小朋友既角度既唸....

anyway...各有各睇法..
我只係好不恥佢個種鬧當飯食既行為...
就連小朋友都唔放過.....

原帖由 莎莎莉莉 於 09-1-13 11:18 發表

咁你有無睇埋後面呢?

呢件事, 呢度都有討論過
當時都好多人講, 其實係好小事, 唔明小妹妹做乜咁都喊一餐.....

大宅

我都覺得,每個人都有佢自己一套煮食方式,好似我有個朋友同我講(佢本身好小煮食),佢睇完呀蘇煮野之後都學佢咁煮,佢男朋友話佢煮得好食咗........但相對地識煮嘅就會覺得佢煮野係唔健康.......

水晶宮

一個放係夜晚10點幾先至播既節目,擺明唔係咩教育節目啦,點解仲要當正係教育節目咁評論?
呢位食家話阿So果句"巔倒烹飪正確方法"先至嚇親我呀!
你估真係天下武功出少林,少林先至係正宗咩!
而且,即使佢既烹飪方法唔正宗唔正確,咁都唔係道德問題呀,係咪咁大件事呢?

水晶宮

agree ! 需然亞so 係粗聲粗氣d, 但佢好有道理, 如果又係找d嬌嬌爹爹靚女煮野食! 好無新意.....!

原帖由 方方媽媽 於 09-1-13 16:05 發表
一個放係夜晚10點幾先至播既節目,擺明唔係咩教育節目啦,點解仲要當正係教育節目咁評論?
呢位食家話阿So果句"巔倒烹飪正確方法"先至嚇親我呀!
你估真係天下武功出少林,少林先至係正宗咩!
而且,即使佢既烹飪方 ...
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

自己煮嘢都唔叻,所以唔會評阿so識唔識煮,但就覺得佢煮嘢好複雜,有啲「多此一舉」。不過我就覺得佢個節目好嘈、好煩,成日聽見佢鬧人,所以都冇特別去追看。
但講到佢鬧小朋友嗰集,我都有睇,其實香港小朋友太嬌生慣養,畀人鬧兩句都頂唔順,抗逆能力好差。嗰集阿so其實都不無道理,而且亦都係好少事,真係估唔到會引來咁大迴響。

洋房

原帖由 mrsdoh 於 09-1-12 22:15 發表
不過唔係佢錯, 我估佢性格天生係咁粗鄙同目中無人, 係個producer係3色台錯要播佢鬧人的行為出嚟比大家睇. 博収視.

子爵府

原帖由 芝達 於 09-1-13 18:11 發表
自己煮嘢都唔叻,所以唔會評阿so識唔識煮,但就覺得佢煮嘢好複雜,有啲「多此一舉」。不過我就覺得佢個節目好嘈、好煩,成日聽見佢鬧人,所以都冇特別去追看。
但講到佢鬧小朋友嗰集,我都有睇,其實香港小朋友太嬌生慣養,畀人鬧兩 ...

我同你一樣諗亞so煮嘢果陣時好嘈、好煩,所以我係無心機睇佢,一見佢播即刻關左電視機,佢四個字可以形容佢(不知所謂)TVB比佢教人煮野,一D都唔好睇~~~

首頁

尾頁

跳至