親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

BB20111102 發表於 17-6-4 10:43
我一家今個星期日去倫敦呀!好擔心呀!都唔知點算

臨近大選可能仲亂,小心為妙

男爵府

有冇人七月中自由行,行程會變嗎?我已訂曬一家四口Harry Potter Studio tickets, Eurostar tickets to Paris,仲諗住訂埋local tour 去Bath/巨石陣,因為見好多嘢都好爆下,唔敢唔訂住,雖然酒店未比,但依家唔知點好。

男爵府

ajfamily 發表於 17-6-4 17:55
有冇人七月中自由行,行程會變嗎?我已訂曬一家四口Harry Potter Studio tickets, Eurostar tickets to Par ...

我訂咗七月頭,宜加開始考慮唔去。機票每張要扣1000蚊,酒店仲未比錢。不過阿仔期待咗好耐,應該會好失望

琥珀宮

畀面勳章

Aphrodite 發表於 17-6-4 18:25
我訂咗七月頭,宜加開始考慮唔去。機票每張要扣1000蚊,酒店仲未比錢。不過阿仔期待咗好耐,應該會好失望: ...

加錢轉機去北歐、東歐、瑞士得唔得?相對較安全

男爵府

Aphrodite 發表於 17-6-4 18:25
我訂咗七月頭,宜加開始考慮唔去。機票每張要扣1000蚊,酒店仲未比錢。不過阿仔期待咗好耐,應該會好失望: ...
我們的package 機票cancel 或改都冇退款,total loss 喎!

wcpcelia    發表於 17-6-8 17:20

複式洋房

我已取消矖所有機票和洒店
喜歡妳是妳

複式洋房

盡量唔去人多既地方~

大宅

ajfamily 發表於 17-6-4 19:48
我們的package 機票cancel 或改都冇退款,total loss 喎!

盡量唔去人多嘅地方尤其喺夜晚?好好彩星期五個日喺倫敦返上伯明翰?避開咗琴晚嘅恐襲!我地去倫敦啲熱門景點都喺快閃。唔敢逗留太耐!
意外嘅嘢好難講!自己小心啲就得。

大宅

Ritz 發表於 17-6-4 20:41
我已取消矖所有機票和洒店

有錢退返嗎?我都訂左機票!打左去問,取消會無左$5000幾

大宅

今日都要迫於冇耐改機票

2個月3單恐襲,我真係驚。
仲要有小朋友同行

最驚d車亂撞,仲要係倫敦橋,我地大多數去的地方都是景點,實多人。
改機票,連book 左d車票等,都要蝕成萬

大宅

strawberry11 發表於 17-6-5 09:54
今日都要迫於冇耐改機票

2個月3單恐襲,我真係驚。

你改左去邊?

男爵府

其實不一定要玩 倫敦的, 可以去 scoltland, wales,
去 cornwall 好靚,相信這些地點會安全 的,取消機
票 事小, 取消後的心情事大 喔 !

公爵府

No la

子爵府

lupnut 發表於 17-6-5 09:09
有錢退返嗎?我都訂左機票!打左去問,取消會無左$5000幾

你邊間airline, 我買左英航吾知有冇得退tim

大宅

唉!!!! 諗住開開心心, 都係要退, 無理由行街日日做快閃黨, CX退票扣$1600一張, 酒店有得fully refund.

大宅

Care_Bears2009 發表於 17-6-5 10:50
你邊間airline, 我買左英航吾知有冇得退tim

我買左卡塔爾,兩個人7千幾,只會退到2千幾!

男爵府

我現身在英國,那天早上仍到過borough market 接住到哈利波特影城, 進場時搜查得很嚴緊, 我手袋每一個小包都拉開檢查,這是非常好的,至少進場後都安心. 黃昏回倫敦也到過大笨鐘那邊兩次,一次還是天亮時份,還看到橋上放有鮮花倬念3月那次,想不到事隔兩個月左右再次重演, 第二次是晚餐後再去,本想拍下晚上的大苯鐘,那時是大概10點15分左右,突然見到有多架警車嚮着警號以高速駛過, 前前後後有多架,心想是否有事發生, 跟住我和家人想還是早點回酒店比較好, 在地鐵上好像有些路線暫停服務, 心想還以為可能太夜所以沒服務 ,途中也沒提到有恐襲,可能怕大家混亂,一路上大家沒有什麼緊張,可能我住在Euston 火車站附近和那些景點還有小距離,回到酒店看BBC才知那麼嚴重. 接下來五天我參加了一個本地團到愛丁堡,可說先遠離倫敦幾天,但之後再回去,我本身已買了3天London pass ,現在真想放棄,始終人多地方我都擔心,如果可以還想早點回香港,放棄之後行程. 我還是覺得可以擱置的先擱置再選其他地方去會好一點.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

剛下機回來,去了英丶法丶意17天,估唔到旅遊期間發生了兩宗恐襲!SMH !

大宅

5月26日起開始一個月是回教齋戒月,以前巴勒斯坦都唔打杖住,幹嘛在這些時候殺人,他們所信的是什麼?有什麼神會話殺人無罪?

翡翠宮

aho2001 發表於 17-6-5 13:20
我現身在英國,那天早上仍到過borough market 接住到哈利波特影城, 進場時搜查得很嚴緊, 我手袋每一個小 ...

萬事小心

首頁
12345...8

尾頁

跳至