自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

係呀,今年新年雪櫃氣溫得 4度,
joking

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 kk_unique 於 09-1-16 16:46 發表
  d料有幾堅先?!?天文台都未講,你就咁快知?你唔係賣保暖衫(羽絨)吧?

子爵府

剩係聽到都覺得涷

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 kk_unique 於 09-1-16 16:46 發表
  d料有幾堅先?!?天文台都未講,你就咁快知?你唔係賣保暖衫(羽絨)吧?

可能新年會熱 , 所以製造恐慌 ,

等 d (羽絨)貨唔洗 "擇" 過年

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

5 係 ma.......

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 洛婷 於 09-1-16 17:05 發表

可能新年會熱 , 所以製造恐慌 ,

等 d (羽絨)貨唔洗 "擇" 過年

珍珠宮

好媽媽勳章

好似真係好凍

Upto 25/1/09 的forecast.
http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/extended/CHXX0049

華氏轉攝氏

攝氏溫度=(華氏溫度-32) ×5÷9
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006081402506

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大宅

貓狗褓姆

唔係呀! 真定假架!

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

慘! 慘!

大宅

如果真系咁凍, 都唔知出唔出街好 woo.

大宅

同香港天文台嘅預測有差別... 不過天文台紀錄太差, 信唔過...

天文台預計23號12 - 16度, 天氣寒冷...

原帖由 YanYan0116 於 09-1-16 17:18 發表
好似真係好凍

Upto 25/1/09 的forecast.
http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/extended/CHXX0049

華氏轉攝氏

攝氏溫度=(華氏溫度-32) ×5÷9
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid ...
Our anniversary[br]

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 堯堯豬媽 於 09-1-16 17:24 發表

依呢個計法都係15度咋嘛.....邊凍呀......

但15度係最高, 最低係6.11度.
我有無計錯呀, 其實呢個FORECAST WEBSITE準唔準架.

不過我都唔想咁凍.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 YanYan0116 於 09-1-16 17:27 發表

我有無計錯呀, 其實呢個FORECAST WEBSITE準唔準架.

不過我都唔想咁凍.

I have used this website for checking when I went to Japan before; however, I felt it as not accurate lor...

男爵府

別墅

大家講到似層層,好似真係會發生(仲未有官方證實),香港點都唔會好似美國咁凍吧?加上大家都試過冬天外遊,去日本或韓國點都唔少得,香港點都唔會跌到0下幾度掛,做咩驚成咁呢?

講開又講,天文台長林超英成日話香港過幾十年後就會無左冬天,但係點解呢幾年的冬天,好似愈來愈凍?真係懷疑佢講d野有幾多係真?!?

原帖由 YanYan0116 於 09-1-16 17:27 發表

不過我都唔想咁凍.

侯爵府

香港唔係咁多地方有暖氣,寧舍凍!

首頁

尾頁

跳至