烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

之前用既有涂層既煲.... D 涂層 一塊塊咁甩出黎........
又要買個新.... 但唔知邊隻好.......

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ikab 發表於 17-6-10 12:44
之前用既有涂層既煲.... D 涂層 一塊塊咁甩出黎........
又要買個新.... 但唔知邊隻好.......
...
是否用最多人士用個隻氣體來煮食,瓦是頂唔到大火,鋼會好的,安全的.

子爵府

20150618bb 發表於 17-6-10 19:12
是否用最多人士用個隻氣體來煮食,瓦是頂唔到大火,鋼會好的,安全的.

屋企用towngas 爐呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ikab 發表於 17-6-10 19:17
屋企用towngas 爐呀
火力非常足夠,都係鋼好的.

珍珠宮

大廚勳章

依家 大陸 都識得 生產 一 d 可以承受 高溫、灒凍水 都唔會裂 嘅 瓦罉 .

數字屋 亦曾經賣過 呢 d 瓦罉 , 價錢頗合理 .

理論上 , 瓦罉 煲湯 最好 .

冇塗層嘅 金屬 煲 , 不適宜用嚟煲 偏酸 (或偏鹼) 嘅湯 .

智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

瓦煲

首頁

尾頁

跳至