美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

我都係睇佢呀, 我由上年 9 月開始減, 用咗半年時間已減走咗 30 lbs 啦, 各位姊妹努力啦, 全蛋白雞餐我都試過失敗兩次, 但你地記住減肥會有平台期, 去到某一個時期, 你点食佢都係吾落磅, 過咗平台期就 ok 架啦, 我依家 keep 磅 2 個月啦, 暫時都 ok, 無反彈. 最緊要忍口呀!

Tips : 烚蛋白慳水方法
整濕廚房紙包住隻蛋, 放入電飯煲, 按 COOK 制, 約 10-15 分鈡啲蛋就熟哂啦, 仲要凍咗後吾會癡殼, 蛋都好滑

烚雞肉 : 切薄片, 灼一灼搞点, 滑和有肉汁

吾好話比 Ms Fung 知我教呀, 吾係影響你地進度就吾好啦!

侯爵府

醒目開學勳章

最初係 一星期一次, 之後約 2 星期, 我依家係一個月一次, 成功約到第一次之後, 就吾難約啦, 有信心和恆生跟佢, 因吾駛一次過比一筆錢和食代餐囉

利申 : 吾係賣廣告呀

侯爵府

醒目開學勳章

好快 10-15 分鈡

侯爵府

醒目開學勳章

報告吓我今日見完先, 依個月都仲 keep 到 53.2kg , 可以繼續食番正常嘢啦, 2 個月後再見

侯爵府

醒目開學勳章

我身高 157,標準係52.2,差 1kg 可以接受,我未減前係 156 lbs,依家減咗復個輕咗,隻腳行起路上嚟舒服好多

侯爵府

醒目開學勳章

書蟲 發表於 17-6-26 08:52
尋晚用電飯煲冇水煮蛋白我失敗左,啲蛋未熟
吾係煲水喎, 係用張濕嘅廚房紙, 包住隻蛋, 按 start 之後佢會好似煮完飯咁, ok 就食得, 都係咁教姐姐幫我整, 一次過 8 隻都無問題

侯爵府

醒目開學勳章

書蟲 發表於 17-7-5 15:23
謝謝,已經成功了。每朝都食兩隻蛋白加1個蕃薯,好滿足。

請問妳keep期吃甚麼?
食蕃薯咁好嘅, 咪好飽肚囉, 我 keep 期係食 ..起身一杯水加一個蘋果
早餐 : 煎雙蛋白 2 隻, 沙爹牛米一碗, 熱檸水
午餐 : 烚菜, 佢叫我加半個米粉, 但我無加因帶番公司, 費事煩
小食 : 有時一串燒賣(偷食)
晚餐 : 白烚菜一大碗, 半條蒸魚, 幾舊肉
每日一杯 350ml 山渣玫瑰花茶

侯爵府

醒目開學勳章

書蟲 發表於 17-7-5 16:25
咁咪完全冇飯落肚?

早上咪有米粉囉, 我未減之前都係吾食飯架, 但都一樣肥

侯爵府

醒目開學勳章

sorry 咁多位, 我無睇到 pm 呀, 已 pm 比我嘅, 我全覆哂啦

首頁

尾頁

跳至