婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

求安慰

珍珠宮

回覆樓主:

實有同路人啦~之前都見有jm呻,BB得幾個月咋~食乜就唔記得,總之都係零食~無益野~

大宅

heidys 發表於 17-6-19 18:15
求安慰

一次半次唔會死,下次可免則免,邊條友比佢就平心靜氣同佢講唔好,再有下次就唔好再比機會佢違例,剥削探視權

子爵府

dativebond 發表於 17-6-19 18:31
一次半次唔會死,下次可免則免,邊條友比佢就平心靜氣同佢講唔好,再有下次就唔好再比機會佢違例,剥削探 ...

同住,仲串我下次留屋企睇實D 喎...
如可以我一定帶埋B出街

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

求安慰

無計,我bb都試過,唯有睇實d,見到就直接岀聲

大宅

回覆樓主

我b滿月 我99個媽話一定要用筷子掂d魚落口 大個就識食魚啦!我唔比 老公解釋點解唔比 都無用 嬲左一排 之後99 原來對此事懷恨在心 bb開始副食時 串我 你要餵咩自己攪啦 我地唔敢掂你個女!

ling_198710    發表於 17-7-5 14:35

子爵府

heidys 發表於 17-6-19 20:14
同住,仲串我下次留屋企睇實D 喎...
如可以我一定帶埋B出街
佢都痴痴地,咁你係咪唔使返工,24小時睇實丫?
佢都唔經大腦

子爵府

Samoyed.nana 發表於 17-6-19 21:05
我b滿月 我99個媽話一定要用筷子掂d魚落口 大個就識食魚啦!我唔比 老公解釋點解唔比 都無用 嬲左一排 之後 ...

咁本意為BB好都情有可原丫,同埋當面想比都無咁偷雞摸狗丫
我果個係偷偷地比,跟住返黎見大仔食緊,然後在細B衫上痴左一忽仔殘餘碎片先被我發現,大仔話問過嫲嫲話無比喎,C6問都係唔認,話比粒BB玩咋喎。
一D都唔係為BB好,仲滿口大話,唔配做人嫲嫲
1MTH 5.2KG

子爵府

凍奶茶少奶 發表於 17-6-19 21:43
佢都痴痴地,咁你係咪唔使返工,24小時睇實丫?
佢都唔經大腦

我係無返工,但今天去左大仔學校做義工。
我回想,我做FTM其一原因係為左唔想D仔食腐乳撈飯又一餐,真可悲
1MTH 5.2KG

子爵府

heidys 發表於 17-6-19 22:22
我係無返工,但今天去左大仔學校做義工。
我回想,我做FTM其一原因係為左唔想D仔食腐乳撈飯又一餐,真可悲 ...
咁樣叫你睇實,咪即係暗示會再餵....賤到爆

大宅

heidys 發表於 17-6-19 22:19
咁本意為BB好都情有可原丫,同埋當面想比都無咁偷雞摸狗丫
我果個係偷偷地比,跟住返黎見大仔食緊,然後在 ...

呢條其實係漫漫長路 無論我個頭開得幾堅定都好 佢把口係我面前點串都好.........背後 我心裏有數 我女就黎4歲 只要佢去完嫲嫲屋企玩 我好簡單問佢 今日食過咩呀?有無食飯?
佢已經答哂我。唯一係 好耐間唔中先去一次 我廢事出聲面阻阻 又唔同住 又唔近 我先算數
不過我99係我/老公面前就一定唔會比既

男爵府

求安慰

我仔都試過,知道左即時同佢地講果B仲細暫時務比尼d佢食,好熱氣又冇益,佢地聽完比曬面色我睇,下次睇緊d唔會再比機會佢地咁做

男爵府

Samoyed.nana 發表於 17-6-19 21:05
我b滿月 我99個媽話一定要用筷子掂d魚落口 大個就識食魚啦!我唔比 老公解釋點解唔比 都無用 嬲左一排 之後 ...

99你講過要算數呀嗱
唔好講完呢頭唔攪嗰頭又餵人食乜食物呀
講大話害個孫因住收尾嗰幾年呀

洋房

我女6個月大時,一家人去鴻X吃晚飯,我99竟然餵我個女食鴻X好出名果d脆魚仔!我面有難色話bb未有牙,但99堅持要比阿女食,話「梅梅」下就食到,好彩我個女「梅」幾下就吐了出黎!

子爵府

mnt13 發表於 17-6-20 00:25
我女6個月大時,一家人去鴻X吃晚飯,我99竟然餵我個女食鴻X好出名果d脆魚仔!我面有難色話bb未有牙,但99堅 ...

有部分99真是令人吐血....
1MTH 5.2KG

大宅

mnt13 發表於 17-6-20 00:25
我女6個月大時,一家人去鴻X吃晚飯,我99竟然餵我個女食鴻X好出名果d脆魚仔!我面有難色話bb未有牙,但99堅 ...

其實食魚仔有時有d細骨好危險,我媽比過魚干,有少少骨但好軟嘅,佢係都話唔怕結果食到嘔左大灘水。

洋房

Fattybighead 發表於 17-6-20 09:58
其實食魚仔有時有d細骨好危險,我媽比過魚干,有少少骨但好軟嘅,佢係都話唔怕結果食到嘔左大灘水。
...
阿媽都可以有相有量,99邊有得相量?表面上有相量,晌背後未就話個新抱硬頸!我果時堅持餵人奶,但因阿女成日喊,99認為bb吃人奶唔夠飽,成日叫我添奶粉,但bb喊的原因跟本就係想比人抱,除了餵奶時,其餘時間99都唔比我抱bb。我果時嘈都無同佢嘈過,堅持但有禮咁話比佢聽,阿女是跟成長線成長,連醫生和健康院姑娘都話無必要食奶粉。之後佢無再要我餵奶粉,但一見到我家人和親人,就在我面前話我硬頸!

我個女是細碼b,不時就話阿女咁細粒,係因為我大肚時吃不多及阿女bb時不給奶粉!我想話佢個仔我46都係細碼人,又唔見話下自已><

複式洋房

侄女半歲大
99開始比維x菊花茶佢飲
話佢飲奶粉熱氣,要清下熱氣
搞到佢由細到大都唔飲水要飲有味嘅野飲

伯爵府

好媽媽勳章

mrssheep64 發表於 17-6-21 10:13
侄女半歲大
99開始比維x菊花茶佢飲
話佢飲奶粉熱氣,要清下熱氣

半歲大飲維x菊花茶
老人家成日用甜野去吸引小朋友,我囡一唔肯食既野99就話因爲唔甜,所以唔食。糊仔都叫我加砂糖開

美菲絲    發表於 17-6-21 16:58

別墅

你係咪第一個bb?一定會有呢d問題!只係想將最好嘅俾bb,覺得薯片無益,總之一律係我哋心中無益嘅野都唔想落bb口,有人會貪得意俾bb試下,就連我做阿媽都貪得意俾朱古力佢試,到你生第二個都覺得無咩所謂,總之傷害唔到bb就得

首頁

尾頁

跳至