少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

Me, my girl is F1 ..

剛考完試..又黎料..一得閒, 就成日約frd 周圍去....去唔緊要, 但又唔主動同我講去邊...大佬呀 , 我都要知架..問親佢, 佢只會話我煩...喂唔問, 佢又唔會主動講..想點呀....我覺得係朋友影響...乖個d (讀書型) , 我女又唔夾...唉..又話人唔出街...
佢出街d 同學...好爆好多depression .. 其實我feel 到.. 因為我女同親佢玩完.. 脾氣好爆, 好臭....之前無玩開, 個人平靜d .. 唉..我可以點..我唔可以同佢講..唔比同呢個同學玩架ma, 佢采你都傻

大宅

回覆 lam0903 的帖子

我都唔知點化解....為有唔好問佢野甘多(在家時)....佢在家有時心情唔好..你問佢, 佢仲覺得你煩..
而家考完試..時間許可既話, 我會帶佢食晚餐...傾下計...但都要抱住心態係..佢可能食咗火藥甘對住你食...

大宅

回覆 lam0903 的帖子

功課呢家野, 自從高小就無跟啦....

不過, 佢有問題就會問我...

唔好話功課, 剛剛派完考試卷, 佢都無話我知未成點.....

不過甘諗..考得好同唔好, 已成定局, 我而家知同遲d 知都無咩分別....我希望自己唔好做到係..考得好,就對佢好d , 考得唔好就惡d 甘law ....有時問自己咩叫"關心"...係我想control 佢呀 ? 定真關心 ?

小學時期, 佢仲會聽你話, 中學.. 就...唔會話你知law ...甘我打電話比佢, 係關心佢呀 ? 定8掛呢? 我自己都好矛盾

而家到中學, 佢有自己一套..佢唔會因為你"哦"佢, 而聽你話.....反而覺得你煩....所以, 我而家有時睇到d 新聞會copy link 比佢, 希望佢會睇下段新聞, 而唔好做錯事..甘law ..

我個女應該慢慢進化到去夜街(希望唔好甘快...) 其實而家年青人,都會約埋一齊食晚飯...可能係正常...但做父母始終係會擔心.. 唉

大宅

回覆 klkkchan88 的帖子

就係我個女既同學Law ...佢家人無咩點理, 佢好細4年級己可以自己搭地鐵周圍去.....

所以自5年級開始, 一考完試已問可唔可以去邊去邊..我唔得, 一定要有大人跟..咪同我女開始"覺力" law...

無架..遲得一年得一年..而家中一,一放學, 都係周圍去.....3個鐘先返home.. 而家考完試仲西利, 放半日...岩岩打比佢, 佢話而家去緊Kowloon 行街... 唉, 我住港島架....我唔打比佢, 佢而唔會主動打比我....我可以點做?

大宅

回覆 klkkchan88 的帖子

甘你會點同亞女溝通 ? 會唔會成日打比佢? 佢又會唔會同你講佢會去邊?

大宅

而家d細路..係怨氣好重

首頁

尾頁

跳至