網購天地

跳至

首頁

尾頁

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

PandaRabbitttt 發表於 17-6-29 23:48
請問你都係新世代嗎?
我用左好耐都無事,係咪最近新世代集運有問題?居然犯咁多錯?
我whatapps佢,佢叫 ...

係呀,件貨我終於拎到。

子爵府

selina1109 發表於 17-6-30 08:05
係呀,件貨我終於拎到。

恭喜你
希望我都搵返我嘅貨啦

禁止訪問

子爵府

prettyjo123 發表於 17-6-30 17:19
下?!乜咁大鑊!成個集運包裹都唔係你啲貨?定係入面少咗貨?佢包錯貨定係自取點比錯左包裹你啊?依家搵 ...

我有10件貨嘅
佢俾左其他人嘅貨(2件)我

我見佢內地張貼紙資料係其他會員嘅
但另一張貼紙就係我嘅資料

似係同其他人嘅貨掉轉左
暫時仲未有消息,新世代淨係話會再覆我

禁止訪問

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

正正常常既件,自提4px,做得唔錯

子爵府

prettyjo123 發表於 17-6-30 21:51
如果啲包裹有對方嘅聯絡電話,不如試吓打去問佢係咪攞咗你啲貨,新世代而家連淘寶個評價功能都關閉埋,好 ...

得對方會員名稱
無電話

新世代聯絡左我
話搵到我嘅貨
但要幾日先送到自取點
咁都好,遲到好過無到丫

多謝你嘅提醒

複式洋房

回覆樓主

我都覺佢差左好多,
以前未做得咁大時,佢無咁差ga...

以前佢d客服態度好好..
而家串到爆左...

6月中,我有三件不同既件,
早上一早到左新世代,
下午三點見到二件上左倉,
我提佢叫佢上埋第三件,我驚佢地漏左,
加上佢地四點cut time,唔肯落貨,
順便提佢上埋我果件先啦⋯⋯

佢d客服答我:快遞一送就是幾千件快遞,不能確定何時上到,當天簽收的快遞我們只能保證當天之內上完倉,如你趕不到今天可以明天或後天才集單發出。

我件貨最後係晚上才出現在集運單上。

大宅

回覆樓主:

我用永捷利,唔係成日幫襯但好快收到貨

公爵府

Ho兒 發表於 17-7-1 00:40
我都覺佢差左好多,
以前未做得咁大時,佢無咁差ga...

我都係咁話,初用果陣入倉好快,依家慢到有 D 不能接受,好似例牌咁要預左過晒發貨時間先入到倉咁,其實變相同今發後至差唔多

我覺得佢係多左生意但係就冇加返足夠人手,發貨時間前 D 人手就去晒包貨,果日既貨包完發完晒,先有返人手去處理返當日簽收左既貨,所以好多時發完貨先會入倉

依家重開始見到有 JM 話佢寄錯貨,呢樣重大鑊,D 貨錯左未必跟得返,況且佢要空出 D 人手去跟果 D 錯左既單,人手重短缺,好似之果 D 死亡前集運咁,只會錯得越來越多

我見到有 JM 介紹 “晉越”,上佢網站睇過,佢一樣有 app 可以用,不過 google play 冇,要喺佢網頁 download,我見佢元朗自取點同新世代一樣,但就平過新世代,我應該會試下轉用佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆 MiuMiuLi 的帖子

用左都好幾年, 愈來愈慢上架是事實...而且又截早左時間, 個旺旺客服又換左人....之前果個好好(唔知是咪HK人), 同佢講有件一早簽左但未見上...想加埋入今日車, 佢地就好快搞掂俾我拍單....懷疑件貨錯左,通知佢地又好快手影相我睇下件貨等等, 佢個住宅/優惠線, SO FAR 都是今發明到, ...雖然明知佢唔是平, 但都一直用佢....

不過, 1,2月時出現左唔同問題, 所以就想停下先, 改另一間試下....本身個人好懶, 同間店夾,就唔想轉來轉去, 貴少少都可, 最緊要唔好煩, 追LE追LO....睇來要睇多一陣佢會否改善左先再用佢....
Stay Hungry , stay foolish !!

伯爵府

回覆樓主

平時都係貪佢可以運食物,近排少用佢,原來咁多野發生。請問仲有邊間可以運食物?

公爵府

hinhin_ma 發表於 17-7-1 18:14
回覆 MiuMiuLi 的帖子

慢都話等多一日啫,寄錯貨呢樣真係死得,一單寄錯貨即係最少係錯兩個客既貨,十單就廿個客錯貨,如果其中一個收多左貨唔認咁點算

大宅

咁其實邊間可以送住宅免附加費? 我黎緊有幾個組裝櫃, 依家怕咗新世代

別墅

PandaRabbitttt 發表於 17-6-30 22:59
得對方會員名稱
無電話

我同你嘅case一模一樣,件貨外面係我資料,但內裡無一件貨係我嘅……
想問你隔幾耐先收到自己件貨?
如果真係搵唔到我件貨會唔會唔負責任?

子爵府

Big_eYe_Yee 發表於 17-7-4 21:32
我同你嘅case一模一樣,件貨外面係我資料,但內裡無一件貨係我嘅……
想問你隔幾耐先收到自己件貨?
如果 ...

我今日剛剛收到啦
上星期四到今日,都等左5日
佢本來話尋日有,之後我追問咩時間可以拎?佢先過尋日未有!
我覺得新世代態度都係懶懶閒
我唔追問,佢都唔答我
你可能都要追問佢
到底搵唔返件貨定點?
如果搵得返件貨,幾時可以拎?
祝你好運!

題外話,朋友叫我用順豐集運,貴少少起碼安全

大宅

愈做愈差!! 已經幫襯一段唔短既時間, 但呢幾次, 每次都一肚氣, 同第個客既件掉轉又有, 成個星期收唔到件又有, 唔見件又有, 今日剛剛收埋最後一件, 用SF 智能櫃, 番到黎, 個袋同裡而既件全部俾人開過晒, 之前幾次, 次次都有呢個情況, 已經同佢地講, 佢地話係海關查, 又會咁岩次次都係查我件既!?!?? 到今日又係咁, 以後永久不再使用!!

禁止訪問

大宅

monchhichitst 發表於 17-7-5 21:27
但集運嗰邊又冇理由咁得閑開你啲貨來睇喎,咁到底係乜嘢人開? !

我都永久停用新世代,因為真係一肚氣, ...
唔知邊個咁得閒, 但我呢幾次, 得一次無俾人拆件。
同佢地投訴完, 佢地話海關查件, 我寸番佢地話咁岩次次查我, 咁就之後果一千零一次正常, 但都係慢, 但果次之後, 又係次次開晒口。之前亦真係試過因為開晒口, 真係唔見緊一件貨。

男爵府

回覆樓主:

天一
用左幾年,真係好好有交帶
試過自己d甩碌野,係佢提醒反我

首頁

尾頁

跳至