親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人知如果打錯証件嘅 expiry date, 係唔係要重新申請過或是如何? 如重新申請,咁係唔係要俾多次簽證費? 唔該晒! (打錯嘅 Eta 申請已 approved 了)

大宅

回覆樓主:

試過打錯出生年份,去到immigration佢話小問題佢會即時免費改番,咁當然睇你遇到好唔好人,要預時間。另外其他人eta一年,但改過個張就已報廢,咁啱依家申請緊,又唔記得點填,所以又上網問人。btw country code and area code 點填?
想穩陣就重新申請。我之前都博一博因知道係可以即時申請過(好似係)。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

meow 發表於 17-7-18 23:32
試過打錯出生年份,去到immigration佢話小問題佢會即時免費改番,咁當然睇你遇到好唔好人,要預時間。另外 ...

有country code 和area code? 我印象中無既?

btw 早排申請左數份,同樣都是5年期

水晶宮

lucial 發表於 17-7-18 19:37
請問有冇人知如果打錯証件嘅 expiry date, 係唔係要重新申請過或是如何? 如重新申請,咁係唔係要俾多次簽 ...

因為passport有效期會影響eta有效期。 我覺得你打電話去大事館問下好d。

wcpcelia    發表於 17-7-19 10:45

天空之城, 快樂之地

大宅

唔該晒各位嘅回覆。稍後時間再打去問下。 (我錯將阿囡嘅 expiry date 由 22 年 打到 27 年。所有 approved 的有效期都係 5 年。)

別墅

lucial 發表於 17-7-19 09:27
唔該晒各位嘅回覆。稍後時間再打去問下。 (我錯將阿囡嘅 expiry date 由 22 年 打到 27 年。所有 approved ...

請問你係打去邊問? 最後點搞店? 因為我個eTA 打錯place of birth , 唔知apply new 定改好
thx ☹️

大宅

prettybabebe 發表於 17-7-30 22:09
請問你係打去邊問? 最後點搞店? 因為我個eTA 打錯place of birth , 唔知apply new 定改好
thx ☹️
...
我問旅行社佢話好小事咋。唔使改 wor

別墅

lucial 發表於 17-8-1 16:13
我問旅行社佢話好小事咋。唔使改 wor

你出發左未? 係咪過關時會搞好耐呢

大宅

回覆 prettybabebe 的帖子

自助式,唔會好耐嘅。

男爵府

lucial 發表於 17-8-17 12:11
回覆 prettybabebe 的帖子

自助式,唔會好耐嘅。

請問你係未去溫哥華?

家中長者今年6月去溫哥華,唔識英文

上網睇又話一定要做e-Declaration,請問架自助機(Primary Inspection Kiosk)有無中文?

我見官方教先用app填好,scan QR code/護照/影相就得,但其他網又話有問題要答,又或者係未可以用返傳統方式:填表交櫃位?,請問機上係未唔再派Declaration form?

先謝分享!

大宅

心大心細 發表於 18-3-3 00:58
請問你係未去溫哥華?

家中長者今年6月去溫哥華,唔識英文

我係去多倫多。
我係喺出發前先係網上申請左 EtA 先嘅。
去到喎邊嘅自助過關印象中好像冇中文,
我見喎度有海關人協助其它人用架機,所以應該唔使太擔心。

男爵府

lucial 發表於 18-3-3 09:22
我係去多倫多。
我係喺出發前先係網上申請左 EtA 先嘅。
去到喎邊嘅自助過關印象中好像冇中文,

謝謝!

大宅

心大心細 發表於 18-3-3 11:16
謝謝!

唔使客氣,祝順利

大宅

prettybabebe 發表於 17-7-30 22:09
thx ☹️
...

請問你最後有冇改到? 因今年我地又去,唔知改唔改好,驚被抽稱.

別墅

lucial 發表於 18-7-5 22:57
請問你最後有冇改到? 因今年我地又去,唔知改唔改好,驚被抽稱.

冇改到,順利過關(emoji)

首頁

尾頁

跳至