婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

日日返工忙到爆,回家又要照顧屋企、跟進阿仔嘅嘢。都唔緊要!兩夫妻一起經營個家,睇住阿仔健康成長,仍是感到幸福
可是99永遠在我忙得團團轉嘅時候,就會有新搞作,俾說話C6聽,永遠覺得我唔好、唔聽哂佢話(好彩我們不是同住),搞到我們的關係突然變得緊張⋯
我只想安穩地過日子,點解係都要搞亂檔,打亂我的生活節奏

公爵府

purple_lily 發表於 17-7-18 21:17
日日返工忙到爆,回家又要照顧屋企、跟進阿仔嘅嘢。都唔緊要!兩夫妻一起經營個家,睇住阿仔健康成長,仍是 ...
直接告訴C6....我打算辭工全身照顧屋企.

公爵府

可是99永遠在我忙得團團轉嘅時候,就會有新搞作,俾說話C6聽,永遠覺得我唔好、唔聽哂佢話(好彩我們不是同住
對於99所有要求都答應.然後繼續按自己方式做事.對99不用太認真.....認真你就輸了.如果C6再吵就俾佢做OR直接告訴C6我乾脆辭工返屋企啦.咁樣可以做好D令你老母滿意啦 ?

大宅

美之選468 發表於 17-7-18 21:35
對於99所有要求都答應.然後繼續按自己方式做事.對99不用太認真.....認真你就輸了.如果C6再吵就俾佢做OR直接 ...

咁都好喎!起碼C6會因為「唔想我做ftm」而變得中立

男爵府

日日返工忙到爆,回家又要照顧屋企、跟進阿仔嘅嘢。都唔緊要!兩夫妻一起經營個家,睇住阿仔健康成長,仍是 ...

好彩你地同99唔係同住,唔係99仲多搞作

男爵府

回覆樓主

明丫,我99真係表表姐,搞風搞雨,仲要做埋影后,再加埋周街唱加莫須有同有得屈就屈,將是非黑白無限輪迴咁倒轉講!結論係:我衰到咁真係唔想陀衰呀99你,大家保持距離啦,唔該哂!

珍珠宮

回覆樓主:

所以有時唔係話唔想老公同99傾偈,但係啲99一開口,就係投訴,荒死個仔唔知個老婆衰咁,又想個仔嘈~結果搞到人地兩公婆不和~
真係本來一家三口好幸福,99一加入,好少可以維持幸福~
你要多啲同老公傾,佢同99嘅話題,唔好圍繞住你嘅缺點,你唔係完美,無必要日提夜提,兩公婆係應該互相包容,99咁樣,會令你地夫妻不和~

大宅

做個靚太 發表於 17-7-19 08:48
所以有時唔係話唔想老公同99傾偈,但係啲99一開口,就係投訴,荒死個仔唔知個老婆衰咁,又想個仔嘈~結果搞 ...

好彩老公都加左句:
媽,你咪淨係記得d唔好嘅嘢,佢都有其他好處啫!試下記好唔記衰啦⋯⋯

不過99永遠只會由自己嘅角度出發
我都睇化了

珍珠宮

purple_lily 發表於 17-7-19 12:55
好彩老公都加左句:
媽,你咪淨係記得d唔好嘅嘢,佢都有其他好處啫!試下記好唔記衰啦⋯⋯

係~真係要有個清醒嘅老公先得!
我99依加一想講,我老公就收線,或者走人~

大宅

做個靚太 發表於 17-7-19 14:42
係~真係要有個清醒嘅老公先得!
我99依加一想講,我老公就收線,或者走人~
...

你老公真醒目

大宅

做個靚太 發表於 17-7-19 08:48
所以有時唔係話唔想老公同99傾偈,但係啲99一開口,就係投訴,荒死個仔唔知個老婆衰咁,又想個仔嘈~結果搞 ...

絕對認同

男爵府

Same here

唔係有意見就打感情牌 .... 耐唔耐就有新攪作。
幾清醒都會比佢影響心情...
好想叫佢收手,唔知佢咩心態係要攪到家無寧日,好地地生活都唔得

大宅

NatalieTY 發表於 17-7-20 09:24
Same here

唔係有意見就打感情牌 .... 耐唔耐就有新攪作。

咪就係!得閒到咁,終日想辦法搞到個仔兩公婆關係緊張,都唔明咩心態

男爵府

purple_lily 發表於 17-7-20 19:54
咪就係!得閒到咁,終日想辦法搞到個仔兩公婆關係緊張,都唔明咩心態
...

我都想知有咩辦法令佢唔好再咁樣 ...

伯爵府

你99蠢,我99 好精,只會在c6 不在身邊時才會單打、黑面、同比説話我聽,c6 在時, 她只會笑盈盈咁同c6 說話。

複式洋房

吾住埋一齊已經好好了。住埋一齊仲難頂

大宅

CENMEITING 發表於 17-7-23 20:26
吾住埋一齊已經好好了。住埋一齊仲難頂

住埋一齊,我怕真係會發生命案

首頁

尾頁

跳至