家事百科

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

熱切期待更新。
我住種花家

子爵府

Paris 發表於 17-8-2 13:46
多謝分享,追!

呢排好忙,而且發生咗好多小插曲,未有時間分享, 會盡量更新

子爵府

matmarc 發表於 17-8-2 15:32
謝謝師兄分享我都想知多d

我最近在深圳買了廚房廁所水龍頭,花灑等等,但有人話廚房龍頭吾好在國內 ...

基本上香港所有賣緊什麼法國,乜春國嘅牌子水龍頭, 當你咬住sales唔放問佢究竟邊度制造

佢就會死死地氣咁答你全部都係中國製造

然後話俾你聽佢哋係中國設廠,個規格標準唔同嘅大陸極度廢話

** 其實所有嘢都係oem, 乜嘢叫做oem即係一間大陸廠會幫唔同嘅牌子洗做水龍頭, 簡單嚟講a牌子用完全一樣嘅物料 在香港要買3000蚊, 同一樣物料用b牌子在香港就要買兩千蚊, 在大陸用同一物料用返大陸牌子在深圳只賣500元, 咁你會揀邊個

大宅

好媽媽勳章

好心急,想知訂做傢私同燈飾,期待中,其實係驚中伏

男爵府

回覆樓主

伯爵府

回覆樓主:

樓主好文采

jc2009    發表於 19-1-30 10:38

男爵府

回覆樓主

唔係想踩樓主場(emoji)(emoji),不過想提醒大家,大陸嘅龍頭,一開水就嘈到不得了,連走廊都聽到我家開水喉,一分錢 一分貨。
利申:而家租緊個單位係用大陸龍頭

子爵府

chums323 發表於 17-8-14 08:42
唔係想踩樓主場(emoji)(emoji),不過想提醒大家,大陸嘅龍頭,一開水就嘈到不得了,連走廊都聽到我家開水喉 ...

唔好吹得就吹啦 ,好簡單

你去旺角行一轉

如果你搵到一個水龍頭$3000以下是法國製造的, 記住唔係話法國品牌,而係成件產品係在原裝法國製造

你買一個我送一個俾你

另外我非常之奇怪你話水龍頭嘈, 似乎應該係你嘅師父嘅裝工出現問題, 因為材料肯定都係果啲嘢, 以我自己用緊嘅水龍頭為例,喺深圳買最頂級嗰隻先至係500蚊人仔,仲要畀人笑買得貴, 因為後來畀我知道呢件貨原來另外一間店350蚊已經買到, 而我洗手間個水龍頭都係三百幾蚊, 兩件加埋都係港幣一千蚊有找, 我家姐嗰度裝修淨係喺香港買一個廚房個水龍頭都1500蚊, 仲要成個龍頭質感比我買差好多

其實水喉只係分銅喉和非銅喉, 喺大陸五蚊一個水龍頭才會係鐵制造, 基本上買20蚊個已經係銅制造, 想知道點樣分好簡單啫, 攞舊磁石貼埋水龍頭,如果吸得住就係鐵, 吸唔到就係銅

msms0117    發表於 18-10-19 22:07

侯爵府

樓主快D講傢俬篇啦
行到水窮處 坐看雲起時

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主係幾號單位呀
我家都買了居屋
係1號嘅款
未收樓

大宅

等待樓主!好心急啊

禁止訪問

大宅

回覆樓主

多謝樓主
期待你的分享

子爵府

szesze821 發表於 17-8-2 16:47
多謝分享~

呢個世界真係好大,所謂低處未算低, 之前我介紹嗰啲垃圾磚,我以為很便宜,睇完呢啲我先知道乜嘢叫做天外有天人外有人, 廢話少講去片

大宅

好媽媽勳章

baby668 發表於 17-8-29 09:13

呢個世界真係好大,所謂低處未算低, 之前我介紹嗰啲垃圾磚, ...
請問此磚甘平,但係質素值得買嗎?謝謝,因為仔女喺地下玩,唔知會唔會有甲醛嗰啲

別墅

留毛學野

大宅

baby668 發表於 17-8-29 09:13

呢個世界真係好大,所謂低處未算低, 之前我介紹嗰啲垃圾磚, ...

追看,謝

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

PandasYing 發表於 17-9-17 03:31
回覆 菇芝bebi 的帖子

落到黎香港搵裝修師傅裝埋啦

我只是做地台柜,唔係裝修,無師傅

首頁
12345...7

尾頁

跳至