懷孕前後

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珍珠宮

meko~ 發表於 17-8-13 16:23
嘔到死時,食多D野,冇胃口少食多餐囉(都話冇胃口仲點少食多餐),自己煮有益D喎,煲下湯(床都落唔到,根本 ...

我都係最衰呢句,有冇大肚都好,成日叫我煲乜煲乜

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

嘩!乜你陀到咁?!!

咁鬼肥!唔好食咁多嘢! 你老公真辛苦囉!唔返多2份都唔得!!

大宅

回覆樓主

我有一個仔,嚟緊呢胎都係仔.....(話說我老公係四兄弟,估計係基因問題)

啲人最鍾意話...
追個女啦~~
生多個啦~~

我心諗,你咁叻你生囉,又唔洗你養,如果我再生都係仔,我係咪要生到你滿意為止呀

大宅

pussykat 發表於 17-8-14 07:49

其實我就係之前睇咁耐中醫都冇仔生,食左藥仲要全身皮膚敏 ...

好明白你!我有多囊,睇左好耐中醫都無好過,覺得好浪費錢。停左之後去做gym,幾個月就有左現在我都唔信中醫

男爵府

woodenmusic 發表於 17-8-14 11:55
好明白你!我有多囊,睇左好耐中醫都無好過,覺得好浪費錢。停左之後去做gym,幾個月就有左現在我都 ...

我都係停左之後做運動,冇幾耐就有左bb

我尊重中醫,唔係話唔信,但唔會跟足,不過我真係好憎d人係唔係都叫人睇中醫!唔係個個體質適合架!

大宅

bearbmama 發表於 17-8-14 09:39
唔知,可能d人覺得多數三個月後就會供佈但我成五個半月都冇特別講,我只係覺得見到咪知咁囉。好奇怪有d人 ...

係,其實唔明有咩好公佈,我覺得要知既生左出來實知,生仔啫,好多人都會經歷,有咩咁特別
亦都唔明點解6299要同親戚公佈我有喜囉,好煩

大宅

Rosepudding 發表於 17-8-14 12:21
係,其實唔明有咩好公佈,我覺得要知既生左出來實知,生仔啫,好多人都會經歷,有咩咁特別
亦都 ...

係呀,其實都唔明點解要咁。有人中意宣佈有人唔中意,應該由得我地自己想點,使乜幫人決定,管住人。

洋房

bearbmama 發表於 17-8-14 09:39
唔知,可能d人覺得多數三個月後就會供佈但我成五個半月都冇特別講,我只係覺得見到咪知咁囉。好奇怪有d人 ...

咪係囉!點解知道有就要人向全世界公佈?你好奇既咪自己問囉。其實人地唔講比全世界人聽都有人地自己既原因同擔心架嘛。

洋房

回覆樓主

食野就話:你食得咩?你唔食得架喎!食完你個b第時xxx你唔好到時先後悔!

哩樣唔得果樣唔得⋯⋯咩都唔洗食啦

一係就問:你有咩唔食得架?⋯⋯ 哦 唔食得魚生⋯⋯ 咁我地就去食魚生啦!

別墅

話我唔講咩食得咩唔食得,攪到好難煮餸
我點可能知得曬咩菜唔食得呀?我又點估到我餐餐都係西蘭花/ 菜芯/ 節瓜都未叫悶,你一星期煮我1-2餐飯都話食到悶/ 諗唔到煮咩我食
(我已經好多野都照食,係貝殼類唔食)

煮左d我話唔食得既又講到好似係我唔岩: 咩都唔肯食/ 食小小唔怕啦
大佬呀,我上網睇話會滑胎喎,唔係照食呀嗎?唔食咪一定無事囉!

我個肚6w 就已經大左好多,到依家13w都係一樣大
(只有家人&2個好朋友知道我有左)
未知既朋友: 係咁問係咪有左呀?肥左咁多既?幾多個月呀?你唔好食咁多啦,遲下好難減架!
x!我本身都唔係廋架啦!
點答你呀,醒小小好唔好呀!!

知道既朋友: 預產期早左呀?係咪你食得太多野呀?
我比之前只係多左一包奶或者一包梳打餅!醫生都話係正常,唔關食野事落~

生完又想生多個呀?你廋唔返架啦~(根本就係沮咒)

大宅

meimeipiglet 發表於 17-8-14 14:25
咪係囉!點解知道有就要人向全世界公佈?你好奇既咪自己問囉。其實人地唔講比全世界人聽都有人地自己既原 ...

係呀,話哂九個月咁長,咁多關要過,冇乜心情宣佈d乜,只想好好休息安胎,健康順利出世先啦,到時自然會分享。

子爵府

jenjen1111 發表於 17-8-14 10:03
我都試過,d人好似未見過大肚婆咁成日眼金金咁望實我個肚。。。男人都仲可以話佢變態痴線。。。但望到實果 ...

我超憎今胎見肚後洛親街由頭望洛腳,好想x佢,自己都拖住個女架喇!個心想問佢望乜x野呀⋯⋯你自己都大過肚啦

別墅

回覆樓主

第一胎係仔 今次第二胎都係仔 最怕啲人講下次追個女喇阿姐 生都未生就要追第三個 係咪你陀你湊先?傻傻地

男爵府

pussykat 發表於 17-8-13 22:22
我同你一樣case, d人真係好柒,講呢句野果個仲要係醫院護士⋯⋯

我個朋友都係醫院護士

佢:唔好食蝦呀
我:我無戒口架
佢:唔係為你呀係為左bb咋

最後一句我著哂火

複式洋房

woodenmusic 發表於 17-8-14 11:55
好明白你!我有多囊,睇左好耐中醫都無好過,覺得好浪費錢。停左之後去做gym,幾個月就有左現在我都 ...

Exactly!多囊真係唔係要睇中醫,係要運動!

真係好怕啲三姑六婆,乜都叫你睇中醫,神醫咩,係咁勁唔到你睇啦!

複式洋房

bbbbb001 發表於 17-8-14 17:46
我個朋友都係醫院護士

佢:唔好食蝦呀

問返佢
其實知唔知蝦有好高營養價值?

啲人成日個仔出世有濕疹呀,皮膚唔好就立即變咗姓賴

男爵府

bearbmama 發表於 17-8-14 09:14
當見到個肚時:「喂搞錯點解妳唔一早同我講呀?」最寸又懶醒個親戚:「我仲估妳收埋到生左先俾人知添,不過 ...

啱呀!
有啲唔係好熟嘅朋友
講到好似佢係我經手人咁
勁大聲勁惡咁話我做乜唔同佢講!
我咪話見到咪知囉
其實點解我一定要同全世界宣佈我有咗

男爵府

herandrew 發表於 17-8-14 17:51
問返佢
其實知唔知蝦有好高營養價值?

係呀!其實所有食物少量都無問題啦
除左有菌個d
尤其我個人一d都唔係寒涼

大宅

bbbbb001 發表於 17-8-14 17:54
啱呀!
有啲唔係好熟嘅朋友
講到好似佢係我經手人咁

係呀,有人仲要問我幾次點解唔話佢知,有冇其他人知... 真係好奇怪。最煩嗰個親戚仲要好似我個人好鬼鼠,乜都要收收埋埋咁話我,仲單打我話佢要向我學習吓收埋d嘢。我當佢唱歌!

複式洋房

回覆樓主

仲有關於請假產檢!
自問都好節制,去公院的請半日,去私家的就4/5點鐘走。淨係照結構那次攞全日。自問從冇因爲大肚宜要同事follow up我的工作。

D 同事好似眼紅我用sick leave,唔係用自己AL咁,話:
咁咪好so?
我以前大肚邊有咁架,我產檢都安排星期六...你就好啦!

乜意思先?係咪想話我偷懶先?我又冇影響你,我team head 又比,吹呀?

首頁
45678...10

尾頁

跳至