自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

她在二手市場賣鋼琴説$2000 ,whatsapp 佢後話可以試琴又自己減價至$1500,不到兩小時到她家樓下話琴已賣。我由東涌去荃灣帶著兩個囡出來,完全沒有理別人感受,仲話人地已過數,這是公平。為何短短時間不等我上去看了,若是$2000 我不合才賣給別人,我又無話唔ok,佢先生話咁樣叫人來試琴來到又賣了是沒有問題

子爵府

同情. 難為佢C6仲話叫人黎左又賣左仲話冇問題. 應該唔好意思都冇講. 掉轉睇下佢大唔大聲嘈.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

踩玻璃朋友 發表於 17-8-13 17:24
同情. 難為佢C6仲話叫人黎左又賣左仲話冇問題. 應該唔好意思都冇講. 掉轉睇下佢大唔大聲嘈. ...

有講唔好意思!
我明白當然價高者得,但是約了人無問過我之下就賣了,真係好激氣,因為個囡好失望

wcpcelia    發表於 17-8-15 09:54

子爵府

親子王國15週年勳章

sumyisumyau 發表於 17-8-13 17:12
她在二手市場賣鋼琴説$2000 ,whatsapp 佢後話可以試琴又自己減價至$1500,不到兩小時到她家樓下話琴已賣。 ...

呢類人正PK, 自己錯都話無問題,大條道理。我都試過,上左地鐵,搭左一個站,先話賣左比人。同情你。
約左人交收,就唔應該再約其他人啦。

二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

大宅

她在二手市場賣鋼琴説$2000 ,whatsapp 佢後話可以試琴又自己減價至$1500,不到兩小時到她家樓下話琴已賣。 ...

我個case係有賣家主動PM我,我回覆佢話留電話號碼安排交收,跟住又覆我話hold左比其他媽媽。。。

大宅

現在才回到家,白白浪費了三個小時,飯都唔想煮。反而要個囡安慰我

子爵府

sumyisumyau 發表於 17-8-13 17:27
有講唔好意思!
我明白當然價高者得,但是約了人無問過我之下就賣了,真係好激氣,因為個囡好失望
...

唔好咁激氣, 唯有睇下第二度好似FB或其它二手網有冇人放.其實二手再二手2000我都覺得貴.
咁岩見到呢兩個FB既, 同我無關既, 你可以睇下, 仲有好多架:

https://www.facebook.com/groups/423091001175038/
https://www.facebook.com/groups/155030834848592/
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

回覆樓主:

做人咁點得架,比我都唔like啦,仲要唔係住附近,山長水遠仲要帶埋小朋友

男爵府

D人痴線,甘熱重要帶着小朋友。算啦!當做善事、豪俾佢。呢D人吾識將心比己。

大宅

踩玻璃朋友 發表於 17-8-13 21:08
唔好咁激氣, 唯有睇下第二度好似FB或其它二手網有冇人放.其實二手再二手2000我都覺得貴.
咁岩見到呢兩個FB ...

謝謝!
我會看看!

大宅

真係比佢玩死喎.

別墅

賣家心地好差

男爵府

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

好過份山長水遠天氣又熱

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

所以我極憎2手買賣 實在太多衰人

大宅

cudy119 發表於 17-8-14 19:22
所以我極憎2手買賣 實在太多衰人

其實我都有做賣家,試過答應了交收要
(東涌去屯門)轉頭另外買家覆我要只是(東涌去青衣)當時我個囡仲細還要推着BB車去,我心好想推了第一位買家但是自己做唔出。大家講信字,又怕人失望。其實我是否太愚蠢!
自己亦試過別人壓價,自己減了價,轉頭原價又有人要,我都照賣給壓價那位,因為自己講誠信!
雖然不是朋友,但是都會尊重別人。
你一句唔好意思是很容易講,但是人地可能要付出好多時間,因為大家都有小朋友應該明白有許多你唔知的問題,我個囡好怕出外因為暈車,佢去街都唔想,出到來換來一句不好意思同埋我不是一定買,所以願諒我咁多感受!

大宅

回覆樓主:

有post講返, 原來個琴佈滿小強和蛋, 勁恐怖。個aloha yan要人過數$500比佢先, 再出貨, 收貨時先發現慘況。個賤賣家想出到貨, 見有人唔洗驗貨都肯過數, 即刻轉件貨比新買家, 驚你上到嚟發現係小強屋唔要。你好彩, 同件貨無緣。

大宅

colormama 發表於 17-8-31 08:26
有post講返, 原來個琴佈滿小強和蛋, 勁恐怖。個aloha yan要人過數$500比佢先, 再出貨, 收貨時先發現慘況。 ...

大宅

回覆樓主:

有報應架啲衰人。。遲早俾人玩番佢

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

呢啲賣家,同賣一件滿佈跳蚤既傢俬有咩分別?明知件貨有小強,好心就掉左佢啦,就算有人執到,嗰個人都無話可說,但現在明知有小強都要賣,過份

我真係唔明,部琴點會有咁多小強

首頁

尾頁

跳至