心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日,我先生已經離開我一個月,患病痛苦已經離開你 ,我知道總有一天會見面 ,如果唔係有二個孩子 可能我已經生存唔到。每晚要喊一場喊到攰先訓到,一個人坐巴士又喊,小孩面前又唔可以喊 我真係好痛 我個心有幾痛....食物完全食不知味 剩餘眼淚鹹味

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

盡情哭吧!哭過後生活仍然要继續向前行的!努力加油!

大宅

beautymakeup 發表於 17-8-14 00:22
今日,我先生已經離開我一個月,患病痛苦已經離開你 ,我知道總有一天會見面 ,如果唔係有二個孩子 可能我 ...

為兩個小孩努力加油。

你先生都希望你們要好好活著。活得更好。
祝福你們一家。

子爵府

回覆樓主

加油!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

beautymakeup 發表於 17-8-14 00:22
今日,我先生已經離開我一個月,患病痛苦已經離開你 ,我知道總有一天會見面 ,如果唔係有二個孩子 可能我 ...
小心你自己身體先,唔好想佢的好野,相反想下佢的唔好野會好過的

伯爵府

回覆樓主

如果喊令你可以釋放自己嘅情緒,盡情喊!你已經好犀利,可以咁堅強面對兩個小朋友。加油,路還很長,佢係令一邊都想你地過得好

子爵府

回覆 beautymakeup 的帖子

為兩個小孩努力加油!

公爵府

睇到咁,唔知講咩好,唯有叫妳加油!堅強啲喇,祝妳幸福!

大宅

希望你能盡早振作, 加油!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

保重

水晶宮

要堅強起來!
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

回覆樓主:

明白

大宅

回覆樓主

所有白事 終於今日完結 !喊足2日 我真係好愛我老公 ....點解要甘早離開我 我以為我仍會有好多個10年 我地可以拖手到老

男爵府

beautymakeup 發表於 17-8-14 23:36
所有白事 終於今日完結 !喊足2日 我真係好愛我老公 ....點解要甘早離開我 我以為我仍會有好多個10年 我地 ...

只有過來人才明白失去摯親的痛,每天帶著思念的痛,每晚帶淚入睡,每當經過曾與他到過的地方,所有關於他的東西,總是會把傷痛加倍

任何時候任何地方情緒會突然偷襲,在家人面前假裝堅強不想牽動大家情緒,現只好讓時間慢慢沖淡,但略印永遠埋在各人心中,直到永遠⋯⋯
與我血脈相連的他幾個月前意外離開,太突然了,我們真的不能接受,他還留下了2個尚未入學的小朋友
明白你內心的哀傷及壓力,但為了小朋友加油吧!

大宅

不要太傷心,我很明白你的心情,我先生都離開我四個多月,他患病三年,三年來陪伴他左右,最後都離開了,喊過冇數的晚上。
要俾時間慢慢沖淡 ,我都吾知點安慰你好!努力啲,還有二個小孩要你照顧,昨天一位佛學大師對我說:(有緣就聚、冇緣就散)這兩句說話包括夫婦、子女、親人、朋友。
我地至愛會在天上想見倒我地開開心心地過生活,俾啲時間努力啲

別墅

回覆樓主

加油!我老公離開了四年多了... 我一直也不想面對這個事實!!!他在夢中告訴我一定要開心生活下去!!!所以我仍在努力學習自己一人面對所有事情!!!我們大家一起加油吧!!!你的兩個小寶貝就是你的動力!!!

大宅

回覆樓主

條路對我 真係好難行 !每日處理一堆信件,又要搞文件 又照顧小朋友 我好攰.....我準備將所有野分成二份 留俾小朋友 前路茫茫我已經睇唔清楚 人生難掌控 早d處理下自己後事可能會好d....

男爵府

早d處理下自己後事可能會好d.... <<< 樓主吾好諗做傻事 !!!

明白你好大壓力,悲哀之餘,仲要獨力跟進一大堆野。

搵啲親友幫下手 ! 有需要心靈輔導就搵下專業人士, 加油振作呀!

http://www2.hospicecare.org.hk/r ... loved-ones/?lang=zh

首頁

尾頁

跳至