親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

將會搭國泰零晨機早上6點幾到東京。

行程7日,諗住2晚去湯澤滑雪,其餘喺東京。應該一落機放低件行李寄存東京酒店(新宿)再直接去湯澤好,定係住返一晚市區回一回氣至去湯澤?唔該晒各位

同行兩大兩小(小學)

禁止訪問

大宅

KoPou 發表於 17-8-24 20:18
你覺得所有人的身體支持得住, 就直落吧, 但要有心理準備, 一般湯沢酒店, 要捱到 15:00 或以後至可以入房, ...

想請問通常啲人搭完零晨機係咪下晝都冇晒電要返酒店眠一眠如果直採去湯澤嗰日再玩雪係咪會好虛脫

珍珠宮

Dinosaur430 發表於 17-8-24 22:44
想請問通常啲人搭完零晨機係咪下晝都冇晒電要返酒店眠一眠如果直採去湯澤嗰日再玩雪係咪會好虛 ...

即使我後生時,都累到企唔郁

起碼睡半天

禁止訪問

大宅

KoPou 發表於 17-8-25 00:01
每個人體質不同, 我頂唔順, 唔代表你不可以龍精虎猛.

只是擔心一班人同行, A B C D ... 都冇事, 但天寒地 ...

你又講得好有道理,咁都係book第一晚先住東京回下氣,寧願第二朝一早上路去湯澤。你覺得第一日朝早出到去有咩地方hea下,冇咁緊迫會舒服啲?因為又未check in得住...

禁止訪問

伯爵府

Dinosaur430 發表於 17-8-25 00:33
你又講得好有道理,咁都係book第一晚先住東京回下氣,寧願第二朝一早上路去湯澤。你覺得第一日朝早出到去 ...

你直去没問題,但滑雪比較用體力,搭完夜機個人都虚虛地,長期逗留室外,體力容易透支、易病。如果去hea下,唔預多景點,就問題不大。
我一向都唔喜歡撘夜機,九乘無瞓,到步玩都無精神
利申:我輪班工作

wcpcelia    發表於 17-8-30 14:57

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會直去滑雪場酒店, 搭車果朝抖吓, 當日行下早啲返酒店抖抖, 第二日先開始玩

大宅

KoPou 發表於 17-8-25 01:23
超級馬後炮 : 有細路就唔應該搭凌晨機 ( 歐美澳... 就冇辦法 ), 我可能會 :

(1) 照去湯沢, 訂多一晚酒店, ...

多謝你寶貴意見呀,好詳細我真係冇諗過1)喎,即刻send email去湯澤同東京間酒店睇下早幾個鐘check in點計先。

我買個ticket class冇晒早機喇,如果買另一個ticket class要貴三千幾total,所以先咁博
我諗喺飛機唔迫都瞓卦,咁夜。但實會唔肯起身落機囉

大宅

hennyyoyo 發表於 17-8-25 01:31

你直去没問題,但滑雪比較用體力,搭完夜機個人都虚虛地,長 ...

都係,真係冇諗過容易病呢樣嘢,多謝提點第一日應該唔會滑雪住,諗住玩下雪兜、砌下雪先。如果小朋友有興趣第二日至滑

大宅

TMC3012 發表於 17-8-25 08:45
我會直去滑雪場酒店, 搭車果朝抖吓, 當日行下早啲返酒店抖抖, 第二日先開始玩 ...

Agree

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

第一次一家去韓國凌晨機,去到老公要返民宿瞓佐幾個鐘,我同亞仔自己出去玩。

第二次又係一家三口凌晨機,落機包車坐3個鐘入雪場,去到要下午先可以check in,之後去佐鱒魚節玩佐一日,再食埋晚飯,先返酒店check in,大家都冇特別攰,可能係包車個3個鐘叉到電。

所以睇你哋可唔可以玩就一條龍

我自己就可以既。

大宅

yuyu.c 發表於 17-8-25 09:12
第一次一家去韓國凌晨機,去到老公要返民宿瞓佐幾個鐘,我同亞仔自己出去玩。

你同阿仔都好堅如果喺車义到下電真係差好遠!最多嗰晚早啲返酒店休息。不過我係擔心啲小朋友頂唔住咋

珍珠宮

人人唔同,我可以搭完凌晨機行足成日街,我飛機訓唔著﹐3點幾4點到酒店CHECK IN左都唔係訓,坐一陣半個鐘內又出發。
如果係小朋友就唔好喇。滑雪呢D仲要體力勞動。

水晶宮

畀面勳章

坐過幾次零晨機,係辛苦的,第二次坐我揾左間可早check in 嘅酒店,差左幾個鐘就好d. 上星期又坐完零晨5點機回港,今次我係機場嘅付費休息室休息左幾個鐘先上機就無咁辛苦。想話同班機竟然有唔少小朋友,check in 及等上機時見他們很精神的,唔倦的,只有一個約6歲男仔瞓左要媽媽抱住,見到都覺辛苦。講真,不是平很多我都唔會坐零晨機,但若然有小朋友同行,平我都唔會坐零晨機,自己辛苦仲要照顧佢地。。。。。。

子爵府

Dinosaur430 發表於 17-8-24 19:27

行程7日,諗住2晚去湯澤滑雪,其餘喺東京。應該一落機放低件行李寄存 ...

我會係機場宅急便寄部份行李去東京酒店,然後由機場直接去湯澤,第二日先滑雪!

侯爵府

Dinosaur430 發表於 17-8-24 19:27

行程7日,諗住2晚去湯澤滑雪,其餘喺東京。應該一落機放低件行李寄存 ...

我係住2晚湯澤,選擇係落機先去築地食早餐,之後去湯澤住一晚溫泉旅館純hea,第二朝去雪場住1晚中里雪場既酒店,

大宅

missparent 發表於 17-8-26 13:55
我會係機場宅急便寄部份行李去東京酒店,然後由機場直接去湯澤,第二日先滑雪!
...

恕我愚昧,機場寄宅急係咪都可靠?東京間酒店係咪會通知我收到行李?29寸喼大概幾多錢?謝謝!

大宅

ming1020 發表於 17-8-26 14:46
我係住2晚湯澤,選擇係落機先去築地食早餐,之後去湯澤住一晚溫泉旅館純hea,第二朝去雪場住1晚中里雪場既 ...

你是零晨機嗎?第一日會唔會租啲雪兜玩下定係hea下早啲休息?

首頁

尾頁

跳至