懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

都是6週無長過,9週跟我説再見。所有安慰的説話我都明,身體傷痛會好,但心傷又如何痊癒?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

有冇查明系咩原因?建議你先好好養身子喇,加油

大宅

fattyduck 發表於 17-8-26 21:13
都是6週無長過,9週跟我説再見。所有安慰的説話我都明,身體傷痛會好,但心傷又如何痊癒?
...

曾經擁有

大宅

醫生都不外乎話每胎都有20%會大唔到,只係唔好彩。
同埋見我有個大仔,佗得好順利。所以唔覺得有需要驗染色體。

二胎之路很難行。

男爵府

...

兩次都係咁心里難免心傷,幾傷心都好,調理好身體先

洋房

回覆樓主:

同你一样,有个大仔就来四岁,依家想生多个,五月份生化左一个,依家里個等判刑,心疼到讲不到野

珍珠宮

...
你呢兩胎有無嘔?

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 fattyduck 的帖子

咁證明你身體系正常嘅,可能小天使未ready,你先養好身體,等待小天使到黎。

珍珠宮

回覆樓主

係生過一個仔證明你係無問題。調理過身體就加油!

大宅

回覆 庭信颜 的帖子

等判刑的日子最難受,一方面要對小B有信心,一方面又要有prepare for the worst 的心理準備。日日望有奇跡。

大宅

回覆 mrschocolate 的帖子

第一個沒有,今次呢個有作嘔冇嘔出來。一直仲信心滿滿。。。

大宅

回覆樓主

我都係啱啱小產,前日先做完手術。

本身10週,BB 8w4d 冇左心跳停止生長。之前嘔足五星期,到啱啱發現BB冇咗心跳時仍然嘔。

雖然好唔開心,但已經係一個事實,唯有努力面對!

大宅

fattyduck 發表於 17-8-26 23:01
醫生都不外乎話每胎都有20%會大唔到,只係唔好彩。
同埋見我有個大仔,佗得好順利。所以唔覺得有需要驗染 ...

加油
我年初都無左個
11週說再見
而家有左5週
我都好擔心

大宅

回覆樓主

我都係同路人,大仔快五歲,上年11週小產,今年年頭驗孕棒一深一淺,但最終化學左,二寶之路好難行,大家一齊努力

大宅

回覆 小小其 的帖子

陰影過後大家要努力過

複式洋房

回覆樓主

樓主,我係過來人,有個大仔五歲,大概向3年前準備生多個,點知第一個懷疑宮外孕8週左右走無左,懷孕指數無大升幅又無跌到0,最後要打化療針,半年內無得懷孕。半年後,又有第二個,又係8週左右無左,好彩佢係化學唔係又要等多半年。

我同老公好都好難受,我地明明生到個大仔,點解身邊啲朋友又咁容易生到第二個?而我地會咁難呢?

最後,我地決定去試下做人工,經過一連串check up都話我地好正常,我地決定照埋輸卵管如三個月自然唔到就做iui ,跟住果排我地好忙,又突然間諗,個天唔想俾我地,都無謂勉強,疊埋心水俾哂啲野個大仔算。就係咁,我地由好恨既心情,轉為隨遇而安之後,我就突然check到有左,真係又驚又喜,而成個孕期我都好驚,同生大仔時on居居就生左好唔同,要到最後生左細佬出來,我先真正放下心頭大石。

完全明白連續失去兩次果種苦澀既滋味,醫生同我講,可能年紀大左都有關係,可以既話你都不如去做下check up,做完輸卵管造形會易啲有bb架!

忘記過去,展望未來,我都做到,你都一定得!加油呀!

首頁

尾頁

跳至