網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我9月8日星期5俾錢集運,星期3先岀庫,之後一直在海關,好擔心。

以後都不會再用呢間了,驚餐死

珍珠宮

畀面勳章

hinhin_ma 發表於 17-9-16 03:59
回覆 tensi819 的帖子

咁又唔好為咗claim而想佢遲 雖然¥10都算幾和味,我之前多數三四十運費,咁啱前排幫老公淘電池,我驚唔過得影響埋我其他單,所以分咗2單,果頭集完,老公又話有急嘢要淘,又集多一單,結果三單有兩單慢到要claim

珍珠宮

畀面勳章

crystal_ng 發表於 17-9-16 16:56
呢間野後台咁硬無可能BYEBYE既~~

唔知佢有咩強勁後台喎

珍珠宮

畀面勳章

crystal_ng 發表於 17-9-16 16:57
好似正常番WOR..唔知仲用唔用好...哈哈....

我又開始新一輪,照用佢,預早旅行前一個月淘,應該無問題啩

珍珠宮

畀面勳章

Akxac 發表於 17-9-17 17:21
我同你一樣分左三單,二箱星星二送左黎,仲有一箱到而家矢未送黎,打去客又無人聽,都唔知點算,仲買左朱 ...

我通常淘寶入面搵人工客服,雖然都答果d叫你等下,會幫你催下,但我6月第一次貓超問完,當日晏d有個香港貓超人打來跟進(唔知關唔關人工客服事);對上一次又問人工客服,跟住問埋佢係咪可申請賠償(呢個應該幾重要),佢話得然後就cap圖備份,claim時可upload呢張圖做證

珍珠宮

畀面勳章

小軒軒 發表於 17-9-17 21:20
我 13號俾錢,諗住佢 16號先到,可以 16-18號自取,點知佢快到 14號就話可以自提,真係吹漲
...

呢間嘢都幾唔按常理出牌,我之前試過2單只隔三四個鐘頭合單俾$,一單第二日到,另一單遲三日(隔咗星期六日),我星期六打去自提點問佢有無收到(因驚佢超三日又話要收存倉費,又唔知佢點計三日),但阿姐C話你未有領件密碼就即係未到,結果明明只隔三幾個鐘,就爭三日先收齊

大宅

tensi819 發表於 17-9-8 00:10
出庫後到港前,我通常只會見到最下兩條status
請問你呢個status在甚麼網頁查到?我是用 http://member.transrush.com/Transport/LogisticsTransferTrace.aspx?code=&vcode=&source=undefined 查看的,好像有點不同

我每日睇都是在清關中,唉,都唔知想點

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

物流無更新,但有到sms可以取貨

珍珠宮

畀面勳章

phyllislcl 發表於 17-9-18 10:25
請問你呢個status在甚麼網頁查到?我是用 http://member.transrush.com/Transport/LogisticsTransferTrace. ...

我用淘寶官方集運4PX,所以係喺淘寶入面track咋,無另外搵網頁track,不過佢出庫後其實無乜進度update,再有時已經係可以去自取

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

phyllislcl 發表於 17-9-17 21:35
我9月8日星期5俾錢集運,星期3先岀庫,之後一直在海關,好擔心。

以後都不會再用呢間了,驚餐死

我d貨星期三13號夜晚8點幾出庫,14號開始响深圳海關無郁過,剛收到sms可以攞啦!

大宅

竇漪房 發表於 17-9-18 14:03
我d貨星期三13號夜晚8點幾出庫,14號開始响深圳海關無郁過,剛收到sms可以攞啦!
...
希望好快到我收到SMS啦,買左件衫俾囡參加學校活動,下星期尾要著

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

前後6天,good

洋房

最近都慢左好多

男爵府

tensi819 發表於 17-9-18 02:35
呢間嘢都幾唔按常理出牌,我之前試過2單只隔三四個鐘頭合單俾$,一單第二日到,另一單遲三日( ...

到香港咁計啦,如果你係派送上門,呢間野係睇地區架
溫馨提示︰某D地區會正常好多,某D.....就...

大宅

tensi819 發表於 17-9-18 02:16
咁又唔好為咗claim而想佢遲 雖然¥10都算幾和味,我之前多數三四十運費,咁啱前排幫 ...

遲幾多日先有得claim? 點claim?

珍珠宮

畀面勳章

milk1112 發表於 17-9-19 09:12
到香港咁計啦,如果你係派送上門,呢間野係睇地區架
溫馨提示︰某D地區會正常好多,某D.....就...:nothin ...

我已經係自取,即係佢運落嚟果下已可以咁大變數,再等佢派送,變數更大

珍珠宮

畀面勳章

bobo_2014 發表於 17-9-19 10:00
遲幾多日先有得claim? 點claim?

出庫後三個工作天未收到,可申請退回一半運費,不過你自己根據佢講嘅計算方法,計下幾耐叫三個工作天
https://world.taobao.com/helper/knowledge.htm?spm=a21bp.7844068.109695.1.7d93fefbUIx8oQ&kid=6551492

申請流程(不過我用app版,一樣啦)
https://world.taobao.com/helper/knowledge.htm?spm=a312a.7762693.2015080302.5.MMWr89&kid=7594512
我有一次超8小時入庫(¥10)+超3個工作天收貨(一半運費),所以申請退咗¥10+一半運費
有一次超8小時入庫,就申請只退¥10
另外有次天貓超市又超咗幾日收貨(呢個要同客服傾,因為佢話我係9月9日大促期間,所以無平時今發明至時效保障,然後我話無理由,唔通你一年先送貨我都要受?然後客服改口話3個工作天),然後我申請時cap咗客服話我呢個情況可申請退¥30嘅圖做證據[呢次又係4PX]

大宅

回覆 tensi819 的帖子

好詳細, 唔該晒!

大宅

回覆樓主:

等得太耐,我問埋淘宝客服,佢幫我睇到貨已到港,同4px 講的完全不同,佢地話仲在海關!!!幾咁得人驚,混亂到!!希望我順利收件啦而家淘宝客服幫我同4px跟進,唉

珍珠宮

畀面勳章

phyllislcl 發表於 17-9-20 13:21
等得太耐,我問埋淘宝客服,佢幫我睇到貨已到港,同4px 講的完全不同,佢地話仲在海關!!!幾咁得人驚,混 ...

十幾日仲未到

首頁

尾頁

跳至