親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

去左好多次BKK 都未落過芭堤雅.

想問下大家靚媽有冇酒店推介??

有朋友建議, 平平地, 又算方便既 Amari ocean pattaya OR hilton

另外, centara grand mirage beach resort 係咪都仲值得住? 有朋友話已經舊, 因為見佢都唔平.

因為可以自費去其他水上樂園, 又會去玩laser war game, 高卡車, 看草泥馬等等. 所以預左會book車出去玩, 係咪要住都唔洗住晒咁多晚 centara grand mirage beach resort??

另外, 住遠少少有間 cape dara resort pattaya 都好似好正~

好頭痛. 又鍾意熱鬧, 又想住下resort 有靚泳池沙灘既酒店.

謝謝

大宅

我住D HOTEL.平有泳池。

水晶宮

HITON 囉...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 moonychan 的帖子

Hilton 。下面係shopping mall, 又有food court , supermarket . 好方便。

wcpcelia    發表於 17-9-2 18:11

大宅

回覆樓主

我十月去,book左z through by the zign hotel

侯爵府

moonychan 發表於 17-8-31 14:03

現在~唔好住amari ocean tower hotel, 因為佢地拆咗舊amari garden tower, 起過棟新酒店, 沙麈滾滾, 又嘈。

等佢地起好晒先再住過, 我都鍾意amari ocean tower hotel

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

pbpk03845784 發表於 17-9-1 09:26
HITON 囉...
都知HILTON方便呀~thx
哎呀, 好矛盾

或者 2日 CGMBR & 2日 HILTON

珍珠宮

Percy210 發表於 17-9-1 22:37
現在~唔好住amari ocean tower hotel, 因為佢地拆咗舊amari garden tower, 起過棟新酒店, 沙麈滾滾, 又嘈 ...
好在問下~ tks

珍珠宮

想問下, 如果住CGMBR 的話係咪唔洗再去CARTOON 水上樂園呢??

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

moonychan 發表於 17-8-31 14:03

我剛暑假去完芭堤雅返嚟,住Grande Pattaya Ocean Resort 覺得幾好,有兩個泳池,其中一個兒童戲水池,早餐都ok好味,暑假都係$5xx包早唔算貴,另外你想玩lazer game,可以撘爽條去Central Festival每人$10B

珍珠宮

mamaYoYo 發表於 17-9-3 00:41
我剛暑假去完芭堤雅返嚟,住Grande Pattaya Ocean Resort 覺得幾好,有兩個泳池,其中一個兒童戲水池,早餐 ...
係咪響酒店門口已經有篤篤坐去 Central Festival ??

TKS

公爵府

moonychan 發表於 17-9-2 23:03
想問下, 如果住CGMBR 的話係咪唔洗再去CARTOON 水上樂園呢??

唔同玩法,小朋友如高小,CGBR 未必夠玩。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

moonychan 發表於 17-9-5 09:32
係咪響酒店門口已經有篤篤坐去 Central Festival ??

TKS
Sorry正確酒店名係Mercure Pattaya Ocean Resort ,我打錯咗
其實呢間酒店係响Holiday Inn 同Ibis之間,二街同Beach road都係單線行車,撘爽條係計$10b一條街,所以建議你去近ibis個條街截車,我試過由central Fetisval慢行返酒店,行下玩下睇下大概半粒鐘

珍珠宮

mamaYoYo 發表於 17-9-5 13:38
Sorry正確酒店名係Mercure Pattaya Ocean Resort ,我打錯咗
其實呢間酒店係响Holiday Inn 同Ibis之間,二 ...
tks~ 謝謝

珍珠宮

mamaYoYo 發表於 17-9-5 13:38
其實呢間酒店係响Holiday Inn 同Ibis之間,二 ...
問多句, 果頭係咪有個地盤呀? 會唔會好大塵?? TKS

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我又唔多覺附近有地盤喎!

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我暑假入住centara grand mirage beach resort

佢通常都係買2送1, 計返落都好低

centara grand mirage beach resort 都有野食, 同埋又有按摩
日本の平安を祈ります

侯爵府

moonychan 發表於 17-9-2 23:01
都知HILTON方便呀~thx
哎呀, 好矛盾
Hilton 係好方便, 但質素麻麻, 唔太乾淨, 我上次住有警鐘誤響...大部份主客走晒落Lobby先知無事, 有D 人都幾狼狽...

珍珠宮

mamaYoYo 發表於 17-9-12 13:18

我又唔多覺附近有地盤喎!
Amari ocean pattaya 有JM話有地盤, 小心大塵, 我以為呢間就係你介紹果間附近, 可能我誤會了~

TKS

珍珠宮

natnat_tsang 發表於 17-9-13 15:57
Hilton 係好方便, 但質素麻麻, 唔太乾淨, 我上次住有警鐘誤響...大部份主客走晒落Lobby先知無事, 有D 人都 ...
最後揀左HOLIDAY INN 住2晚.
因為想熱鬧D, 一落樓下行到去旺既地方~ 平均$9XX/NIGHT

首頁

尾頁

跳至