夫婦情感

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

拍拖7年,結婚5年,一齊左12年
現有2歲半小朋友。
我倆外表都靚仔靚女果隻。一直被視為好相襯。
老公一直有少少不務正業,際遇唔好,我為佢付出,又會擔心佢會唔會佢無錢之類,而佢對我同小朋友都幾好,外人眼中係好老公好爸爸。

一年左右前佢返大陸同客傾生意,其實只係去過兩,三次。最近事業有起色,但同時覺得佢脾氣大左,成日好不耐煩。

我發現到佢手機有d影野食既相,好簡單一估外賣都影,又無send比我,我開始覺得有奇怪,有睇佢手機,無咩發現,但WeChat 唔知點解登出睇唔到.....我仲同佢講係外面唔好亂黎,如果唔係我一定一定唔會原諒你架!佢叫我放心,佢好乖,一定唔會咁做。

今日原本要同小朋友開學,但3號風球唔洗返,咁起身見佢地仲訓緊,打算又睇下佢電話啦⋯⋯

點知WeChat 無登出到,仲見到同個大陸女人老公老婆相稱既對話,我手震晒.....靜靜攞去廁所睇...個女人知我老公已婚仲有小朋友,見佢地對話仲會講起我,例如今日我老婆懷疑我之類,我老公仲同佢講好愛佢,覺得自己係佢男朋友但又唔可以同佢出黎或者見佢既朋友。個大陸女人都應該遠,要搭飛機果隻,我老公仲話計劃緊點樣聖誕節過去搵佢之類.......

仲有好多影片,個女人半裸影片,仲發現有一段係我老公同佢kissing既影片...相.....佢地一定有搞過............我心碎了..................我估唔到係我身邊既好好先生,竟然會咁對待我,我同佢經過好多風雨,希望同佢甘苦與共,可惜現在回望,可能我與佢只能共度逆境,係佢事業開始起飛時,就變成咁...........

我打算今晚同佢攤牌,小朋友仍細,一定會跟我。
咁到時係唔係變了成全佢同小三,小三坐享其成?
我29歲自己有工作,樣子外形唔差,搬回家中,可養到小朋友。

希望各位姐妹可以比點意見我,是去是留?
如我原諒佢,到底我仲會傷心幾耐....

珍珠宮

回覆樓主:

感受到你有幾傷心

我諗你有經濟能力有back up可以少一個顧慮,而家就係諗:

如果佢認左但揀小三,就會離婚你就無左個老公

如果佢認左但知錯求原諒,你會唔會俾機會佢?

大宅

Lovelovebear 發表於 17-9-4 16:14
感受到你有幾傷心

我諗你有經濟能力有back up可以少一個顧慮,而家就係諗:

謝謝你的回覆
今早我發現後,照常返工,我希望自己頂得住,原來係唔得架................D眼淚一直一直流......我只能同同事講屋企發生左事要早走了....

我愛佢,最好的回憶全都有佢既畫面
但我好擔心 原諒 會帶給我再次失望
好擔心所有野會無限loop, never end...

瑪瑙宮

siuting518 發表於 17-9-4 16:02
咁到時係唔係變了成全佢同小三,小三坐享其成?

你未知自己底線响邊, 你諗清楚先.

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

祝福你

男爵府

育兒性格勳章

回覆樓主

你有無keep起証據告佢通姦免得過佢和你掙個仔,呢d人留黎無用飛起佢重新開始啦。

別墅

BK Milk勳章

回覆樓主:

好鄧你難過,唔知怎安慰你

子爵府

畀面勳章

一個唔愛你的男人,佢依家同另一個女人開心啲,咁你只有成全佢。。我覺得佢失去的會比你多,你只係失去一個唔愛你的人。。

大宅

birdisfreedom 發表於 17-9-4 16:52
你有無keep起証據告佢通姦免得過佢和你掙個仔,呢d人留黎無用飛起佢重新開始啦。
...

有cap screen 部分對話及相片影片

大宅

Nancy20090615 發表於 17-9-4 16:47
你未知自己底線响邊, 你諗清楚先.

佢一定係超晒我既底線。
但我對佢係有留戀,12年呢段日子唔短。
離婚係咪真係令自己會好過d?

大宅

離婚....充滿未知數既未來

我相信同佢攤牌,佢會選擇我,會求我原諒佢
即使我原諒佢,又接唔接受到佢同人搞過野.....

我對感情忠貞,kiss 都已經係出軌了

子爵府

畀面勳章

其實當佢同第二個搞野果刻佢已經揀左破壞家庭,
你話離婚果陣求你原諒,都只係唔想咁麻煩,因為離婚佢要承擔好多問題,求你原諒,只係把問題推向你,對佢來說就簡單太多。。

瑪瑙宮

siuting518 發表於 17-9-4 17:01
佢一定係超晒我既底線。
但我對佢係有留戀,12年呢段日子唔短。
離婚係咪真係令自己會好過d?

咁你條底線已經無左, 而家你係睇情況. 底線係無 factor 可以影响到先叫底線.

床已上, 你無可能唔攤牌比佢繼續做齊人. 而係到攤牌, 佢死狗咁求原諒, 好喇, 你話比次機會佢之後佢要做到斷到个女人, 如果斷唔到呢?

大宅

jeremylui83 發表於 17-9-4 17:09
其實當佢同第二個搞野果刻佢已經揀左破壞家庭,
你話離婚果陣求你原諒,都只係唔想咁麻煩,因為離婚佢要承 ...

你講得太中point了...
係佢自己親手破壞左我地既家
多謝你的意見

大宅

siuting518 發表於 17-9-4 16:42
謝謝你的回覆
今早我發現後,照常返工,我希望自己頂得住,原來係唔得架................D眼淚一直一直流. ...

同你一樣,明知個男人係出面搞野,仲俾佐好多次機會原諒佢,唔捨得放手,原來只係俾多幾次機會佢傷害我地多一次

大宅

Calvinlaw 發表於 17-9-4 17:29
同你一樣,明知個男人係出面搞野,仲俾佐好多次機會原諒佢,唔捨得放手,原來只係俾多幾次機會佢傷害我地 ...

你地有小朋友嗎?咁宜家點呀?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

siuting518 發表於 17-9-4 16:02
拍拖7年,結婚5年,一齊左12年
現有2歲半小朋友。
我倆外表都靚仔靚女果隻。一直被視為好相襯。
冇人話一定要原諒出軌的男人,就算有小朋友都係咁話,
你好難再信佢,
對住佢以後嘅日子好辛苦。
如果間屋係買或公屋,
就踢C6走,
點解要留間屋俾佢益佢帶女返去。

大宅

朋友說

離婚,小朋友跟我, 我可以養活我倆,但肯定是比以前艱苦。

但我老公呢?可能會被人講一排老婆同個仔走左, 但事業起飛,一身輕,咁樣到底係唔係情罰緊自己?

點解無論係原諒, 離開,都要我咁難受,無一條路比我簡係最舒服....

大宅

soso1227 發表於 17-9-4 17:47
冇人話一定要原諒出軌的男人,就算有小朋友都係咁話,
你好難再信佢,
對住佢以後嘅日子好辛苦。

樓是買的,但只有他的名字。
今晚攤牌是打算叫佢搬出去,但以我對佢既認識,佢會求原諒及懶皮唔搬..

男爵府

如果你留,都係博一舖,博唔博得過你最清楚,佢為人點,會唔會重犯,抵抗誘惑能力高唔高。好多返大陸做嘢都失守,即使一齊返,佢會唔會轉換工作環境,呢啲都係考慮因素。

首頁
12345...12

尾頁

跳至