自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

昨日收工經過果欄,日本桃當造,有$100/3個,$100/4個都有,其中一檔賣$40/2個,因為有少少撞花左d皮,好大個,大過我個拳頭,夜晚食又甜又多汁,好正。

(唔識放相)

珠氏家庭    發表於 17-9-8 13:59
jje88    發表於 17-9-7 09:14
wcpcelia    發表於 17-9-7 08:45

大宅

回覆樓主

男爵府

回覆樓主

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

謝謝報料。

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

Cioo 發表於 17-9-6 16:05
昨日收工經過果欄,日本桃當造,有$100/3個,$100/4個都有,其中一檔賣$40/2個,因為有少少撞花左d皮,好大 ...

日本桃不是造期完咩?

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

果欄買過一次,外表好靚好大, 可惜當我切開時個核位已經黑哂, 爛有苦味.
無下次,都係去返日本百貨公司買好過.

男爵府

vv518vv 發表於 17-9-7 10:35
果欄買過一次,外表好靚好大, 可惜當我切開時個核位已經黑哂, 爛有苦味.
無下次,都係去返日本百貨公司買好過 ...

對。

公爵府

虎到金來勳章

果欄個D真係把鬼, 我買過幾次都係咁.

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

樓主好彩買到好食,我只係幫襯過果欄一次,事頭婆好好人咁同我揀左8個青森蘋果,其中3個冇貼紙,應該係記號,切開裡面爛晒心既,咁重咁遠出去買,以後都係去番大型超市買算喇。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

我去果欄都好少買生果,反而去買菜。

大宅

去果欄買生果睇你好唔好彩, 上星期六分別買咗ㄧ百元4個日本桃, 另外ㄧ檔ㄧ百元2個桃, 有得試食, 試食時好味, 但回到家切開2個桃都係黑, 唔吃得。但ㄧ百元4個個D又多汁又甜, 家人都話正。

[img][/img]

大宅

joejoemum 發表於 17-9-7 18:28
樓主好彩買到好食,我只係幫襯過果欄一次,事頭婆好好人咁同我揀左8個青森蘋果,其中3個冇貼紙,應該係記號 ...

邊檔咁衰?

男爵府

畀面勳章

sun329shine 發表於 17-9-8 07:38
邊檔咁衰?

行入去右手邊第二定第三檔咁上下
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

宜家D日本桃, 冇以前D咁好食.

複式洋房

回覆樓主:

可能我真係好彩買d桃冇爛,尋晚收工又買左無花果$40/2盒,每盒4個,99話好正,係街邊燈位

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

之前自己都係出果欄買水果,認為水果一定會新鮮/靚啲,點之俾人呃多,後來有朋友做批發,所以之後買水果都經佢買

伯爵府

好媽媽勳章

vv518vv 發表於 17-9-7 10:35
無下次,都係去返日本百貨公司買好過 ...

同意,我上星期日响菓欄買,星期二定星期三諗住食,點知有2個桃半邊發哂毛。無理由擺雪櫃2丶3日就爛成咁,無下次

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

maywei 發表於 17-9-9 11:23
同意,我上星期日响菓欄買,星期二定星期三諗住食,點知有2個桃半邊發哂毛。無理由擺雪櫃2丶3日就爛成咁, ...

朋友話,唔識人,係果欄買,多數真係會俾人呃。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

所以我以後都唔幫襯,去吉吉島一田仲實際。

首頁

尾頁

跳至