基督家庭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我想認識一下基督教,搵個教會去,請問係隨便走入去一間教會話我想認識,有無堂或崇拜時間,定點做?
上網睇話要受洗先係入教會,咁無受洗可以去教會嗎?定某d教會/教堂係比初認識教會嘅人去嘅?我未確定我信唔信,想聽多d先,咁係點程序?
麻煩大家指點一下。感謝感謝!

禁止訪問

男爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-14 11:55
你住邊區?我可介紹ㄧ些堅信聖經的基督教會給你。

只要地點近荃灣線由荃灣到荔枝角嘅地鐵站口都可以。謝謝

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

男爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-15 01:06
可考慮
荃灣平安福音堂
恩福堂

請問這教會是否要好似你咁要搜集資料指責抹黑天主教和其他教派?

禁止訪問

男爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-15 08:21
這些都是堅信聖經的教會,不會去佛寺和佛教徒ㄧ同拜偶像。你返去就知。
...

同為你經常刻意攻擊其他基督教派慨偏激行為同隱藏自己身份,所以想提醒樓主注意以免可能成為偏激教徒。

禁止訪問

男爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-15 08:39
我冇刻意攻擊基督教派,明明是你問我怎看其他基督教派,我才回答你。我回答了你,你就借此攻擊我,你用這種卑 ...

全個宗教版同公海都知你第-攻擊天主教,第二攻擊靈恩派,永遠隱瞞自已教派又中意介紹人去嗰三間教會(希望你唔係曲線靠害嗰三間教會)。所以仪
我會一直提醒其他人仕特別注意你介紹嘅教會是否要求信徒和你一樣的要憎恨天主教或靈恩派。
因為以攻擊憎恨為手段的信仰是不正確的!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-15 09:38
ㄧ時鬧我分身,ㄧ時又鬧我是魔鬼,ㄧ時又話我返邪教。你們的詭計早被人看穿。
我從没有開ㄧ個帖主動攻擊靈恩 ...

你又上晒腦開始屈人啦。睇清楚我係問你同以前嗰位係相識或你同一人?呢個係問題,等緊你答!

基督徒係稱呼所有跟隨基督的人,並非基督新教所擁有。你平日到處攻擊抹天主教/靈恩派,依家又想做南郭先生?我好懷疑有幾多個人會為你的行為辯護

男爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-15 09:52
你們天主教要去佛寺,支持拜佛。你們自己去吧。這裡是回答返基督教會的。

https://m.youtube.com/watch?v= ...

公海有人問過你,你教會牧師遇到佛教/道教等人仕會點做,你至今都唔敢答

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

男爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-15 10:08
我不回答,是不想和人爭論。我不象你,愛挑起事端,借此鬧人。

你攻擊別人宗教信仰,我指責你抹黑行為,中間的分別好大,唔好再逃避啦

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

沙崙玫瑰 發表於 17-9-15 11:01

又講大話,我只是說不信主會下地獄,勸人信主。根本没和異教 ...

咁我唔鐘意去葉繼歡, 哨牙聰, 林過雲的地方. 得唔得? 你去過啦? 好得咁緊要?

男爵府

沙崙玫瑰 發表於 17-9-15 11:01

又講大話,我只是說不信主會下地獄,勸人信主。根本没和異教 ...

公海/宗教版,一提到天主教你就會跳出來post D似是而非的資料指責抹黑天主教,連公海D人都知你D惡行,你又想扮被迫害嘅基督徒?

首頁

尾頁

跳至