義工

心聲留言 今日: 13|主題: 15730

我的悲傷

大宅

國民生產總值:1307

Delete

王國熱話
泡沫之夏 中國版
韓劇-《你也是人類嗎》男神機械人(徐康...
OCN 《火星生活》鄭敬淏 朴成雄
期待~~~金秘書為何那樣

珍珠宮

國民生產總值:35025

2018復活節勳章 開心吸收勳章

rip

大宅

國民生產總值:4659

2018勳章

子女是父母的心頭肉, 莫說是永久別離, 就是分開三數天父母都會掛念不已.

雖說時間是療傷的良藥, 但短短四個月又怎能輕易把這種痛療癒呢?

樓主, 傷痛是正常的, 忠於自己, 就傷心難過吧. 但嘗試給自己一個時限, 那怕是半年或者一年, 讓自己在時限內慢慢走出來.

說時容易執行難, 但我相信為母則強. 你那位已離開的兒子在另一個國度會一直守護著你, 會為你而驕傲.

公爵府

國民生產總值:25738

wtlnatalie 發表於 17-9-14 10:45
我的兒子離開我已經有4個月, 每天都很想念他.
身邊的家人和朋友沒有一個懂我, 只懂叫我盡快放下, 走出傷痛. ...

雖然唔知你仔為咩離開咗,但係失子之痛,真係做吖媽嘅先最清楚,因為自己懷胎10月生佢出來,傷心係一定嘅,不過唔可以嘗試處於呢個悲痛狀態,將失去嘅嘢寄託係細b嘅身上,盡量尋求心靈安慰,如果你自己唔放低,永遠你心裡都有根刺

大宅

國民生產總值:3582

回覆樓主:

樓主保重

水晶宮

國民生產總值:60416

回覆樓主:

明白你的痛,但你仍要向前行的,可以思念已離去的孩子,但不要太悲傷。

大宅

國民生產總值:1175

唔走都走咗,永遠都 唔會返轉頭!

既然係咁 開心又一日,唔開心又一日!

幾 唔開心時間都係咁過,點解 唔選擇向前看,諗d開心嘢?

大宅

國民生產總值:4595

旁人只能夠安慰,
理解媽媽心情,不是一朝一夕能夠放下。

不是導入迷信,也不是鼓吹宗教, 不知有沒有宗教?
如果覺得內疚無法釋放,不妨嘗試為兒子做點佛事,調整自己心理。
幻想投胎往小B,延續生命繼續做你兒子。

(佛教認為人死後,除了大善大惡之者會直接生天或墮惡道,一般人則會在每七天一期,最多七期之內,等待因緣成熟投胎轉世。在未轉世之前為他超度,可加強善業,以往生淨土,或由惡道提昇至善道)。

伯爵府

國民生產總值:18163

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主

想哭就哭、
要傷心就傷心,
不需要抑壓自己,
用對自己有用的方法去宣洩吧,
旁人不會明白,
但我們也感受到你的痛,
老土啲講,
時間會沖淡一切,
不要迫自己
好好迎接小b來臨,
希望哥哥可以守護小b成長,
加油

珍珠宮

國民生產總值:33307

兒子為什麼走了?送上你無限祝福,希望你和小B從新上路!
自由太多會令世人失去平衡

大宅

國民生產總值:1467

回覆樓主

唔好壓抑情緒,適當地抒發出嚟會好D,如果找不到合適的人傾訴,可以到健康院檢查時同姑娘講你的情況,希望佢地會幫到你。祝福你早日打開心結,開心迎接小B的到來

翡翠宮

國民生產總值:95662

2018勳章

大宅

國民生產總值:4890

2018勳章 開心吸收勳章

為左小B,你要好好保重。

侯爵府

國民生產總值:20498

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

加油

子爵府

國民生產總值:10558

回覆樓主

送上無限祝福

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.