論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我好好奇想知道, 有冇人親身遇過, 或聽過有人既老公同D賓賓有路架?

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

有,我個friend 嘅老公同印印, 佢見到佢老公around 2am 係印 印床邊後, 成個人彈起行返房

大宅

and then? tell us more!

原帖由 stepsum 於 09-2-11 23:44 發表
有,我個friend 嘅老公同印印, 佢見到佢老公around 2am 係印 印床邊後, 成個人彈起行返房

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 stepsum 於 09-2-11 23:44 發表
請問係你朋友彈,定係イ巨老公彈,定係个工人彈呢?

複式洋房

即係俾老婆見到佢喺印印房, 即刻好緊張?
咁又幾似身有屎喎!
你朋友咪好HURT?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我家姐個ex老公同菲搞埋,個菲仲同我家姐講佢係真心喎.頂~~卒之我家姐叫左佢地去食 :;pppp:
不過個賤佬都唔要得架啦,所以我家姐好勇敢,飛埋佢隻野,依家都不知幾快活. 而賤佬亦已再娶左個內地女子.鬼唔望佢快d比人呃晒d$$

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 FA8866 於 09-2-12 01:26 發表
我家姐個ex老公同菲搞埋,個菲仲同我家姐講佢係真心喎.頂~~卒之我家姐叫左佢地去食 :;pppp:
不過個賤佬都唔要得架啦,所以我家姐好勇敢,飛埋佢隻野,依家都不知幾快活. 而賤佬亦已再娶左個內地女子.鬼 ...
呢d賤佬執到都喊一世…好彩你家姐醒,拿拿声“估”貨!:;pppp:

公爵府

原帖由 pollyw 於 09-2-12 01:31 發表
呢d賤佬執到都喊一世…好彩你家姐醒,拿拿声“估”貨!:;pppp:

我家姐都經歷左好痛苦既過程,我一寫出黎,恐怕呢個賤男比人咒到7孔出血呀.
不過家姐好勇敢,仲好快企番起身,所以我好開心.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 FA8866 於 09-2-12 01:37 發表

我家姐都經歷左好痛苦既過程,我一寫出黎,恐怕呢個賤男比人咒到7孔出血呀.
不過家姐好勇敢,仲好快企番起身,所以我好開心.
咁希望你家姐好快又再遇到如意郎君!你要支持イ巨!

公爵府

原帖由 pollyw 於 09-2-12 01:47 發表
咁希望你家姐好快又再遇到如意郎君!你要支持イ巨!

哈哈,佢有2個啦--佢2個仔,終於出身囉,又孝順,又靚仔.
最正係細仔原來一早已知個衰老豆d衰野,所以一早立志去美國讀書,哈哈,目的係狂駛佢老豆d $$比學費,依家大學畢業啦,仲講到明只會養阿媽.叫我家姐唔駛驚. 呢鋪真係返晒黎.
當日佢知父母離婚,即時係美國call我,絕對贊成.仲多謝我幫佢阿媽,舊年放假返黎,兩兄弟竟然請我食飯,心都甜埋.

子爵府

醒目開學勳章

上星期我返工時去巴士站途中,見到一家三口帶埋個姐姐
太太係典型C9,著Tee同四骨褲、便鞋
個仔大約14~5歲高度
先生係中年佬一個,恤衫、西褲
姐姐係2寸高跟鞋、緊Tee、緊身黑褲

因為咁著法,我唔順路都跟住佢地行o左10分鐘路程,因為我見到個太太同仔仔行前面,而先生同姐姐行後面,先生隻手係扶住姐姐條腰 行前面太太根本睇唔到
個先生仲同姐姐有傾有講笑聲不絕...

大宅

以前有個同事,他是一位醫生. Oh, 應該話流氓醫生(食煙,飲酒,講粗口,脾氣勁臭)-----他和屋企個賓妹搞埋, 拋妻棄子; 最後竟然放棄在港行醫( 可能無面見人 ), 移民左去菲做醫生. 另有一鄰居,有2個仔,兩夫妻離婚不久,男的和賓姐結婚,條女仲show佢地的婚紗相比人睇 . 我ex工人告知我一個秘密:原來賓妹在菲已婚,有2個女;但男的不知情. 條賓依家好嘆,有HK身份,只照顧那2男孩---------做了太太,得閒找一的course學野添.

珍珠宮

原帖由 winnie_sh 於 09-2-12 03:52 發表
個仔大約14~5歲高度

因為咁著法,我唔順路都跟住佢 ...

嘩~ 呢位太太點解咁失策架! 冇理由一D都察覺唔到喎....

侯爵府

醒目開學勳章

嘩, 咁大獲呀!!! 一路做緊傻仔都唔知道. winnie why你唔想辦法去通水呀??!! (當然我知道好高難度, but....個mum一路比人咁呃住又好慘喎!!!)

好彩呢, 我係家規到寫明個工人一定要行係我地後面啫, 咁可以避免左呢一個情況出現.........but若佢地真係有路....都係治標唔治本.

原帖由 winnie_sh 於 09-2-12 03:52 發表
個仔大約14~5歲高度

伯爵府

Winnie, write her a note and tell 太太 ma...

大宅

maybe the 典型C9 is the helper, the 姐姐 is actually the wife...

個仔大約14~5歲高度

大宅

i would suggest winnie to take a picture of what she saw with her cell phone first, then show it to the mom!

原帖由 happypiano 於 09-2-12 09:41 發表
嘩, 咁大獲呀!!! 一路做緊傻仔都唔知道. winnie why你唔想辦法去通水呀??!! (當然我知道好高難度, but....個mum一路比人咁呃住又好慘喎!!!)

好彩呢, 我係家規到寫明個工人一定要行係我地後面啫, 咁可以避免左呢一個 ...

大宅

Good for your sister! very strong lady~

原帖由 FA8866 於 09-2-12 01:54 發表

哈哈,佢有2個啦--佢2個仔,終於出身囉,又孝順,又靚仔.
最正係細仔原來一早已知個衰老豆d衰野,所以一早立志去美國讀書,哈哈,目的係狂駛佢老豆d $$比學費,依家大學畢業啦,仲講到明只會養阿媽.叫我家姐唔駛驚 ...

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kj803 於 09-2-12 12:52 發表

maybe the 典型C9 is the helper, the 姐姐 is actually the wife...

我懷疑個C9係婆婆/,
而有講有笑個位係太太!

伯爵府

原帖由 kj803 於 09-2-12 12:52 發表

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

首頁

尾頁

跳至