自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

snapdoggie 發表於 17-9-25 21:00
其實人地都答咗你唔可以,仲想點客套答你?
btw,人地d月餅真係新鮮焗製,每日跟提貨嘅數目去整定,你突然 ...

因為我order之前其實有問過,當時他說提早通知,可以前後1-2日走棧,

男爵府

回覆樓主

雖然我無食過月高X,但我覺得前顧主望X都已經好好食,我覺得好有旦黃味,取餅都咁麻煩,下次都係買返望X算。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

nanananana 發表於 17-9-25 20:08
係bk見到有sis介紹月高X,今年咪試下係咪真的咁好吃,於是網購了7盒,兩盒星期四拿,其他5盒遲些拿。
剛好家 ...
都答左你,都幾易明白。即使再答句:唔好意思。
都唔需要追問一個上午到下午吧?放鬆少少~

瑪瑙宮

大廚勳章

nanananana 發表於 17-9-25 21:28
我沒有以為自己比錢就大曬!請你不要label我!我自問都算客氣

但人地咪答左你囉。。。。吾得。。。仲想點答?還要同你磨?

你比你家人鬧,不關人家店事。。。你自己預的時間不好。。。被鬧就反話人地服務態度差 劉華個句已玩死好多前線服務業了。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

歐買尬 發表於 17-9-25 20:58
我明白妳
好多網店懶回應
好似好巴閉咁

謝謝你明白我,其實我真的沒有鬧過他

瑪瑙宮

大廚勳章

smellycat 發表於 17-9-25 21:32
雖然我無食過月高X,但我覺得前顧主望X都已經好好食,我覺得好有旦黃味,取餅都咁麻煩,下次都係買返望X算。 ...

其實月高x,即係邊間?

望x我前年買過。。。吾好食。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

琥珀宮

係bk見到有sis介紹月高X,今年咪試下係咪真的咁好吃,於是網購了7盒,兩盒星期四拿,其他5盒遲些拿。
剛好家 ...

其實你都明白人地個reply 意思係「唔可以」提早,點解你係都要人地為你度身訂造一個有禮貌既回覆先滿意?真係好多餘,

我覺得你真係嬲得好無聊!

瑪瑙宮

大廚勳章

木土土 發表於 17-9-25 21:36
其實你都明白人地個reply 意思係「唔可以」提早,點解你係都要人地為你度身訂造一個有禮貌既回覆先滿意? ...

佢覺得間店令佢被家人鬧。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

回覆樓主:

人地咪已經答左你囉,你期望問多幾次就有吾同嘅答覆?個個好似你咁,人家那有時間答其他客人問題?

琥珀宮

seaheart88 發表於 17-9-25 21:38

咁就算人地為佢度身訂造一個有禮貌既回覆,好「客套」咁答「唔可以」,有乜分別呢?
佢家人因此會唔鬧佢嗎?

男爵府

seaheart88 發表於 17-9-25 21:36
其實月高x,即係邊間?

望x我前年買過。。。吾好食。。。

月高X係個師傅過咗檔or自立門戶的,總之係用佢嚟做招牌的。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

人地已明確回左你,只係唔係你中目中個句說法都唔岩?好在係手機回覆,如果面對面講怕這位員工又會挨罵了,香港人真係好難服侍。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

剛好家 ...

人地咪答左你囉, 只可取貨日或之後第2日, 你仲要問?

瑪瑙宮

大廚勳章

414928 發表於 17-9-25 21:45
人地已明確回左你,只係唔係你中目中個句說法都唔岩?好在係手機回覆,如果面對面講怕這位員工又會挨罵了, ...

佢仲講緊劉華個套。。。。

呢個廣告養壞左d高尚客人。。。陳年前已停播。。。吾敢再播
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

seaheart88 發表於 17-9-25 21:34
但人地咪答左你囉。。。。吾得。。。仲想點答?還要同你磨?

你比你家人鬧,不關人家店事。。。你自己預 ...

我只是覺得,好多店鋪都有template,而且我order之前,客服有講過,可以提早通知想,,提早延遲1/2日都OK,但要預留足夠時間!請問我又做錯什麼?
而且客人一些常規問題,不能有template回應客人麼?網購不等於不能要求服務態度吧!

子爵府

smellycat 發表於 17-9-25 21:32
雖然我無食過月高X,但我覺得前顧主望X都已經好好食,我覺得好有旦黃味,取餅都咁麻煩,下次都係買返望X算。 ...

沒有下次!真的!主要唔方便

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

seaheart88 發表於 17-9-25 21:49
佢仲講緊劉華個套。。。。

呢個廣告養壞左d高尚客人。。。陳年前已停播。。。吾敢再播
我應為一定的服務標準係要有的,但這個個案睇大家留言都明白對方講咩,已明確回覆了樓主,唔明點解一定要回覆樓主的「指定回覆」才是好服務。

子爵府

seaheart88 發表於 17-9-25 21:38

點解你一直覺得,我係因為家人鬧而遷怒??有時同一個答復不同的態度感覺差很多吧!!

珍珠宮

回覆樓主:

瑪瑙宮

大廚勳章

414928 發表於 17-9-25 21:58
我應為一定的服務標準係要有的,但這個個案睇大家留言都明白對方講咩,已明確回覆了樓主,唔明點解一定要回 ...

佢想得到嘅係官方答案好禮貌好客氣。。。

你好呀!尊貴嘅客人,由於我哋嘅訂單太多同埋臨近中秋,實在不能夠為您提供提早領取,實在非常抱歉敬希望原諒。。請你繼續喺你預訂嘅日期或第二天來到取。。祝你生活愉快!

咁樣可能舒服啲

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至