0-6個月

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 tpyjasmine 的帖子

同你一樣,我比你更少,只餵了2個月人奶,最多都係一日得60ML,有時得30ML。返工之後,放工返去寧願同佢玩唔再用時間泵,泵極得20ML-30ML,我都曾經好失落,後來有人安慰我: "BETTER THAN NONE",都叫做盡力2個月。去健康院姑娘話其實我啱,寧願比D親子時間,可能比用左30分鐘泵極得20ML還好,還讚我湊得BB好好,我心先RELEASE返。

我奶奶好想我餵人奶,但佢都驚BB唔飽,所以都話唔緊要啦,無咪無,唔好介懷;我媽咪都係咁講,唔好太大壓力...

咁我個心先舒服返...

不過我係有次食錯野,突然收晒奶,最多得60ML,就係生完BB後一星期,有天突然勁谷奶又痛又漏,我認我無經驗又無做呢方面功課,唔知開始上奶,BB因為食左奶粉唔多識啜我個NIPPLE,我又唔識泵出來。那朝仲唔知下飲左麥精,第二日無晒谷的感覺,無晒奶咁...果日去健康院先識泵,但太遲了。

之後勁食飯飲魚湯都係少奶...

男爵府

開心吸收勳章

之緣 發表於 17-11-22 13:29
回覆 tpyjasmine 的帖子

同你一樣,我比你更少,只餵了2個月人奶,最多都係一日得60ML,有時得30ML。返工 ...

我bb 差唔多兩個月了,奶量仍然少,每日總數得20-30ml, 只可當餐前小食了

首頁

尾頁

跳至