自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

致各上司, 老闆們~

去得你公司做野, 都係為左兩餐。
如果你係唔鍾意又或者對你既下屬工作意見好唔同既話,你作為上司OR老闆乾脆炒左人家吧~~
1. 對住自己眼中釘工作,你開心嗎?
2. 你用你職權去難為人家,你可能一時開心~~換來係你人格同人品俾人批評。
3. 如果你只是上司,大家都是打工仔。何必要苦了人家。
4. 有好多人,因為生活環境唔敢轉變而包受你煎熬, 最後可能你害了別人一生。
5. 你所作所為唔一個管理層, 因為你唔識得同你下屬溝通。教而不善係人地錯, 未做先判就係你幼稚既思想。
6. 人地態度差係人地無家教, 你禮貌同態度係大將之風。

祝你
好有好報, 惡有惡報。
總有人會叻過你,你唔好以為同樣工作你做了30年係什麼吧!

子爵府

回覆樓主

中晒points

真係有料嘅上司,根本就唔會做埋呢d低莊嘢

wcpcelia    發表於 17-10-16 16:15

珍珠宮

edithyy 發表於 17-10-16 10:50
中晒points

真係有料嘅上司,根本就唔會做埋呢d低莊嘢

Agree,以前我台灣上司正是

象牙宮

2024年龍年勳章

Reema 發表於 17-10-16 10:45
致各上司, 老闆們~

努力搵工。

侯爵府

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

如果有勇氣走出魔掌的下屬OR 打工仔們,
你勇氣可加, 因為時代好工難求。
面對經濟壓力,社會唔公平的事多不聲數。
我地轉換就一定要搵到同自己合適的工作

可以轉工的你, 祝下一份工作快樂!

伯爵府

Reema 發表於 17-10-16 10:45
致各上司, 老闆們~

請問你是否我同事?樣樣講中我公司個敗犬阿姐既?衰在佢又唔係真正上司,只是吃得小老板多,以為自己是小老板。

伯爵府

Myluckybaby 發表於 17-10-16 11:02
請問你是否我同事?樣樣講中我公司個敗犬阿姐既?衰在佢又唔係真正上司,只是吃得小老板多,以為自己是小 ...
我一定唔係你同事, 我好上司有一個CHEAP左右手...其他男人都怕左佢。

我唔係講我係一個好下屬~但我都希望有人欣賞。
我好鍾意番工。。。絕小早退遲到同請病假。。
俾野我做,我興奮地接,唔怕OT。。
當然一定有錯,但邊個無TYPING MISTAKE呀?

wcpcelia    發表於 17-10-16 16:16

別墅

係囉!其實都係搵食姐,唔明點解總係有啲變態老細!!!
有經濟壓力就局住揸頸就命,但後生果啲唔好咁易妥協呀!

男爵府

回覆樓主:

我前女上司我都祝佢:好有好報, 惡有惡報。

首頁

尾頁

跳至