嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我囝囝依家6個月,想買high chair比佢,
COMBI多功能餐椅+搖床
ok ma???
我又諗住可以留番下個bb用

男爵府

好好用。
我囡囡未出世我已買了。
囡囡由出生幾十天我已比佢瞓,因combi high chair可以比bb平瞓的,但bb大過d,又可以比佢坐著吃飯,閒時,我又可以比佢坐著聽音樂。只要你的小寶寶不是太重,其實係可以用到約4歲。(可調教不同角度的---由瞓到坐)
我自己初步估計,由初生至4歲,即可用4年,雖然我買時要1800元,但計落條數,可以用到小寶寶4歲,即1460(365x4)天,所以每天都係1.23元左右,我個人覺得好值得。到現在為止,我覺得我無買錯。good。
同時,你愈早買,小寶寶就可以愈早用。

原帖由 cherry小石川 於 09-2-18 23:26 發表
我囝囝依家6個月,想買high chair比佢,COMBI多功能餐椅+搖床 ok ma???
我又諗住可以留番下個bb用

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 lokyiumum 於 09-2-21 08:15 發表
好好用。
我囡囡未出世我已買了。
囡囡由出生幾十天我已比佢瞓,因combi high chair可以比bb平瞓的,但bb大過d,又可以比佢坐著吃飯,閒時,我又可以比佢坐著聽音樂。只要你的小寶寶不是太重,其實係可以用到約4歲。(可調教不同 ...
我算係遲左買,用少左幾個月
不過好用就得la,thank you

別墅

Jusco discount now............around HKD1450...

大宅

我都係用COMBI HIGH CHAIR , 十分好用~

大宅

我bb就用緊Peg-perego high chair, 都幾好用, 有時食奶可以放佢起high chair, 因為可以將椅背放後少少, 不過就唔可以平瞓, 如果你bb係啱啱出世, 就唔係咁啱, 但如果你買嚟比佢坐起將椅食嘢, 都幾好, 因為價錢比combi平啲.

大宅

combi緊係ok啦. 唔係combi就aprica, 呢兩隻都係好choice. 我個b. 出世訓到依家個月半都仲用緊, 係日間比佢做床.
大眼bb哈士奇

大宅

原帖由 Mybb-TinaKwong 於 09-2-23 09:36 發表
我bb就用緊Peg-perego high chair, 都幾好用, 有時食奶可以放佢起high chair, 因為可以將椅背放後少少, 不過就唔可以平瞓, 如果你bb係啱啱出世, 就唔係咁啱, 但如果你買嚟比佢坐起將椅食嘢, 都幾好, 因為價錢比comb ...

請問大約幾多錢, 係邊度有得賣呀?

大宅

除左SOGO..仲有邊度有得賣APRICA既HIGHER CHAIR? THX!

男爵府

畀面勳章

請問 combi / aprica 邊隻model 好呢?

男爵府

回覆 # 的文章

Yata, Wing On

男爵府

lokyiumum,

請問可以蛓幾多磅?想買比個囡,4個月大,但已20磅.

原帖由 lokyiumum 於 09-2-21 08:15 發表
好好用。
我囡囡未出世我已買了。
囡囡由出生幾十天我已比佢瞓,因combi high chair可以比bb平瞓的,但bb大過d,又可以比佢坐著吃飯,閒時,我又可以比佢坐著聽音樂。只要你的小寶寶不是太重,其實係可以用到約4歲。(可調教不同 ...

男爵府

好媽媽勳章

chicco high chair好好用! 因為張櫈係膠面既關係, bb食糊仔/粥仔食到周圍都係時, 只要用水一抹, 搞掂哂, 唔駛洗餐矇!

男爵府

這張座椅由初生坐到約4歲都OK。
我個囡30幾磅,都仲用。不過就只用來坐著吃飯,我都覺得仲好好用。

原帖由 hoken 於 09-2-24 08:11 發表
lokyiumum,

請問可以蛓幾多磅?想買比個囡,4個月大,但已20磅.

大宅

我起千色店買, 呢隻牌子有好多款, 我買最平嗰隻大約$1,000. 之前諗過Chicco, 但比較貴啲, 都要成千幾蚊.

其實我覺得如果只係for 食飯, 唔須要買Combi, 因為比較貴, 同埋張椅比較矮, 如果bb大啲, 想一齊食飯, 張椅泊埋落張枱到會矮咗, 所以當初我無考慮Combi, 因為諗 住bb大啲可以一齊食飯. 如果只係for bb初生用嚟瞓, 我覺得可以買張搖搖椅, 都係大五百蚊, 加埋都無Combi一張咁貴.

原帖由 bndh 於 09-2-23 16:14 發表

請問大約幾多錢, 係邊度有得賣呀?

大宅

好媽媽勳章

我bb就來9個月啦,屋企有張2手既餐椅,但因為無安全帶,佢就來琴得出來啦,好危險,所以想買張新既俾佢用.我有興趣你呢張啊,請問有無張high chair既相可以睇下啊?

原帖由 Mybb-TinaKwong 於 09-2-25 13:16 發表
我起千色店買, 呢隻牌子有好多款, 我買最平嗰隻大約$1,000. 之前諗過Chicco, 但比較貴啲, 都要成千幾蚊.

其實我覺得如果只係for 食飯, 唔須要買Combi, 因為比較貴, 同埋張椅比較矮, 如果bb大啲, 想一齊食飯, 張椅 ...
My Blog:  [http://hk.myblog.yahoo.com/caca-caca]

大宅

我比我屋企個張你睇, 因為上網揾唔到一模一樣, 我琴晚問咗我老公, 佢話個時買有特價, 唔駛一千蚊.

原帖由 QtieBB 於 09-2-25 14:29 發表
我bb就來9個月啦,屋企有張2手既餐椅,但因為無安全帶,佢就來琴得出來啦,好危險,所以想買張新既俾佢用.我有興趣你呢張啊,請問有無張high chair既相可以睇下啊?

...

別墅

我囝囝都係用Combi,我覺得幾好喎!

複式洋房

我阿仔用APRICA, 之前問過SALES, 佢話APRICA除坐墊之外,仲有一塊護脊護頭厚墊, 阿B會坐得舒服D, 而COMBI就只有坐墊, 但佢就話COMBI好搖D, 諗住阿仔都唔系成日搖, 就揀咗APRICA囉!

大宅

好媽媽勳章

HIHI,
唔該啊!我係荷花搵到張又係差不多既,原價$1990,會員價$999.我見意大利做,又唔係布面,好易清潔,都唔錯.依家心大心細,諗緊邊隻好.

原帖由 Mybb-TinaKwong 於 09-2-26 09:13 發表
我比我屋企個張你睇, 因為上網揾唔到一模一樣, 我琴晚問咗我老公, 佢話個時買有特價, 唔駛一千蚊.

?ib____ ...
My Blog:  [http://hk.myblog.yahoo.com/caca-caca]

首頁

尾頁

跳至