論盡家傭

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

伯爵府

我唸做僱主既, 都俾工人激到想死, 只係因為有家人, 所以死唔去。

珍珠宮

我想問.....如果我炒佢唔補$, 我用一個月通知期, 但又話唔比佢知我炒佢? 咁點通知呀??

有冇用腦諗過先講野架呢?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

short 架... 老細炒人, 都要兜口兜面同個員工講啦...

點樣唔 好 當 面 講 ??? 响佢背後講??? 定喺响佢樓下講呀??? 我唔識喎... 梁 慶 基可唔可以教下我呀??? :;pppp: :;pppp:

大宅

我地可能要搵人報夢比佢地知。。。

原帖由 christiewong 於 09-2-23 12:32 發表
short 架... 老細炒人, 都要兜口兜面同個員工講啦...

點樣唔 好 當 面 講 ??? 响佢背後講??? 定喺响佢樓下講呀??? 我唔識喎... 梁 慶 基可唔可以教下我呀??? :;pppp: :;pppp: ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

咁呢個重任就交俾梁 慶 基做啦... :;pppp:

原帖由 CoffeeCake 於 09-2-23 12:34 發表

禁止訪問

別墅

原帖由 mylulu007 於 09-2-23 10:51 發表
我唸做僱主既, 都俾工人激到想死, 只係因為有家人, 所以死唔去。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

Don’t Mr. Leung make up his mind to marry all these beautiful ladies so that they don’t need to worry to be fired??

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 CoffeeCake 於 09-2-23 12:34 發表
好計謀!

複式洋房

如果想一個月通知既, 係唔係可以通知梁生先, 跟住一個月後同亞姐姐講, 你走得喇.

禁止訪問

大宅

原帖由 Jillbaba 於 09-2-23 10:33 發表
跳 樓 輕 生 印 傭 PENI ( 21 歲 ) , 據 悉 於 上 月 始 受 聘 來 港 工 作 , 僱 主 一 家 住 長 沙 灣 宇 晴 軒 2 座 32 樓 一 單 位 。 PENI 受 僱 約 個 多 月 , 惟 姓 曾 ( 41 歲 ) 女 僱 主 一 直 不 認 同 其 工 作 ...

我好同情個工人,不個呢個情緒問題唔應該系僱主責任,佢黎香港打工都無充足心理準備,新人事就更系有個磨合期喇,甘睇唔開,就算比佢系家鄉都難保唔出事喎??

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Jillbaba 於 09-2-23 10:33 發表
跳 樓 輕 生 印 傭 PENI ( 21 歲 ) , 據 悉 於 上 月 始 受 聘 來 港 工 作 , 僱 主 一 家 住 長 沙 灣 宇 晴 軒 2 座 32 樓 一 單 位 。 PENI 受 僱 約 個 多 月 , 惟 姓 曾 ( 41 歲 ) 女 僱 主 一 直 不 認 同 其 工 作 ...

咁梁大人你有冇體諒吓班好鬼可憐嘅僱工 ?
錢要比足,
野要做足,
火要谷足,
氣要吞足

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

工人做得唔好,僱主炒佢佢要跳樓。咁僱主請到個衰工人,係咪都要跳樓?

你自己做得唔好就嗌生嗌死,唔好彩請著你嗰個都未死啦...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 bonbon16 於 09-2-23 13:53 發表

我好同情個工人,不個呢個情緒問題唔應該系僱主責任,佢黎香港打工都無充足心理準備,新人事就更系有個磨合期喇,甘睇唔開,就算比佢系家鄉都難保唔出事喎?? ...

agree,每次出事都講到係僱主責任咁.大佬呀,佢地可以因好多私人問題諗唔通架.唔好下下入僱主數啦.

個d乜q印尼勞工聯會,您地應要檢討下點解佢地d履歷表樣樣都話識,昆左僱主落疊請左後乜都唔識??賴晒落僱主度好過份啫.
我朋友請過一個,對佢好都無用,佢只得兩個表情比僱主--o咀同翻眼,嚇到個朋友最終都要送佢走,怕佢自殺.咁又點計呀?

子爵府

環保接龍勳章

原帖由 FA8866 於 09-2-23 14:14 發表

agree,每次出事都講到係僱主責任咁.大佬呀,佢地可以因好多私人問題諗唔通架.唔好下下入僱主數啦.

個d乜q印尼勞工聯會,您地應要檢討下點解佢地d履歷表樣樣都話識,昆左僱主落疊請左後乜都唔識??賴晒落僱主度 ...

Agree ......

大宅

錢要比足,
例要跟足,
野做唔足,
火要忍足,
氣要吞足,
醫療包足!
賠完十足,
mum食稀粥...

看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

首頁
12345...7

尾頁

跳至