樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

減齡達人勳章

vincymama 發表於 17-11-29 12:26
是香港Agent,我朋友買咗3房帶我住咗3日,心動跟佢做鄰居,我買2房,因為是service apartment, 所以有專人 ...

介唔介意講近邊頭?

獅子銀行 mortgage 幾多%?渣打 4.3%
馬來西亞啲 mortgage rate 好高

男爵府

miyu13 發表於 17-11-29 12:28
介唔介意講近邊頭?

獅子銀行 mortgage 幾多%?渣打 4.3%
是吉隆坡的白沙羅嶺,聽聞這是當地的高尚住宅區,離市中心2個地鐵站。
我可借到清水樓價70%,因為年齡問題我要加埋我女名,4.3-4.5%,仲傾緊最後會攞到邊個rate

別墅

pokipoki 發表於 17-11-24 15:35
馬來西亞我都有興趣,請問做按揭難唔難?

早兩日我都聽咗個講座,plan 緊1月會過去睇現樓,有啲盤係包6-8%回報,5-10年後發展商包120%樓價回收;不過一定唔會即刻買,睇完再諗清楚先

大宅

joejoelove 發表於 17-12-7 10:29
早兩日我都聽咗個講座,plan 緊1月會過去睇現樓,有啲盤係包6-8%回報,5-10年後發展商包120%樓價回收; ...

包120% 回收?可pm我那間agent 和物業名稱嗎?

伯爵府

開心吸收勳章

早兩日我都聽咗個講座,plan 緊1月會過去睇現樓,有啲盤係包6-8%回報,5-10年後發展商包120%樓價回收; ...

120%樓價回收?係咪包哂兩地手續費同當地稅、雜費之類?

男爵府

我在馬來西亞一共買咗3間,第一間都是包8%租另十年後120%回購,但第二間第三間已經沒有包回購了,只有6%淨回報,我都想知咩樓盤

別墅

vincymama 發表於 17-12-8 16:23
我在馬來西亞一共買咗3間,第一間都是包8%租另十年後120%回購,但第二間第三間已經沒有包回購了,只有6%淨 ...

其實同你講嗰d condition 差不多,因為我都係早排先聽講座,未有時間消化,不過都諗住跟團過去睇下先

別墅

我都買咗2間吉隆坡樓, 同樣是2021年收樓。上星期剛到吉隆坡視察過,到處都係建築地盤,而且住宅供應數量很多。現在有點擔心。

禁止訪問

大宅

PENTERHIM 發表於 17-11-24 04:55
買咗Unio S72. 諗緊The Line 有咩高見?

買左line 71, 香港agent係收樓內一個月已租出,好近BTS,租客係外國人,已經租左一年,好準時交租。(emoji)

複式洋房

PENTERHIM 發表於 17-11-24 04:55
買咗Unio S72. 諗緊The Line 有咩高見?

*[Sansiri最新項目]曼谷罕有低密度住宅KAWA HAUS*

項目簡介:
✅永久業權分層單位物業,樓價由港幣120萬元起(emoji)
✅首期25%,餘下樓價的75%於2020年11月物業落成時支付(emoji)
✅海外人士一般可造50% 按揭(emoji)
✅實用面積由316呎至847呎(emoji)
✅備有1房,2房,以及3房單位(emoji)(emoji)
✅約10分鐘步程達Onnut BTS station(emoji)有免費穿梭巴士接駁(emoji)
✅項目坐落於T77,是由Sansiri發展的首個(emoji)(emoji)住宅社區,社區內更附設私人國際學校(Bangkok Prep School)(emoji),以及備有多元化的特色商舖的社區商場(Habito)(emoji)
✅備有完善屋苑設施,包括健身室(emoji)(emoji)‍♂天台花園(emoji)共享工作空間(emoji)泳池連冷水及熱水按摩池(emoji)(emoji)‍♂電動汽車充電區(emoji)洗衣室(emoji)等
✅單位包括全屋裝修傢俬(emoji)以及廚房電器(emoji)
✅預計每年平均租賃回報 6%*(emoji)

好似都抵玩

伯爵府

elainechoy 發表於 18-1-8 04:10
買左line 71, 香港agent係收樓內一個月已租出,好近BTS,租客係外國人,已經租左一年,好準時交租。(emoji ...

幾錢租?

大宅

do-re-me 發表於 18-1-17 19:40
幾錢租?

Baht17000

伯爵府

elainechoy 發表於 18-1-17 20:56
Baht17000

男爵府

2017年,我同老公突豆去了曼谷睇樓
因為我想在泰囯退休
點知,我地發現,泰國就只有一手市場活躍
二手市場基本上是癱瘓的
換句話說,我們買了,第日想放好鬼難,佢地連地產舖都冇
也冇估價 而且一個物業有51%業權是泰國人
對外國人來說太多不利因素
我們都了解過租金
唔太貴就可以租了...
所以,我們最後去大陸買,
唔要泰國了

男爵府

留位學野

男爵府

回覆 elainechoy 的帖子

租得幾好價

大宅

Q4 發表於 18-2-1 14:47
回覆 elainechoy 的帖子

租得幾好價

仲好準時交租

男爵府

Florida 發表於 17-12-8 00:41

包120% 回收?可pm我那間agent 和物業名稱嗎?

我都想知

複式洋房

【五至十年後泰國樓價如何】
(純個人意見)

https://www.thailandpropertytips ... 9%E5%A6%82%E4%BD%95

首頁

尾頁

跳至