想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章

係喇, 係喇, 應該係bingo喇...
你紅D咁深色...

恭喜呀...

大宅

lisanatong:

咁我真的有機會呀?你之前係唔係這樣的嗎?你依家仲有什麼的懷孕的特徵呀?你個肚有無扯住扯住架?

大宅

原帖由 sweet888 於 09-2-27 14:40 發表
lisanatong:

咁我真的有機會呀?你之前係唔係這樣的嗎?你依家仲有什麼的懷孕的特徵呀?你個肚有無扯住扯住架?

哩幾日就個肚就無扯住扯住啊,前2個禮拜就有,可能喺著緊床;不過就多D小便同埋好容易肚餓啊,感覺好熱;我不孬都喺怕凍果只啊。2號BOOKING 咗EC架啦,去CHECK真D先。
你有CHECK D仔啊,不如發D相上來,MIFFY睇得好有經驗架。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 lisanatong 於 09-2-27 14:30 發表

DAY 16 同18有DO DO 啊。
咁應該唔會啊,我哋都無住埋一齊,有陣時會上來一陣既,但我都已經收得好埋架喇。
咁喺唔喺真喺BINGO啊?

其實我都唔敢肯定住, 因你 day 10幾之前無check開排卵, 而你又平時 係 40-50幾cycle..

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-2-27 14:47 發表

其實我都唔敢肯定住, 因你 day 10幾之前無check開排卵, 而你又平時 係 40-50幾cycle..

其實我DAY 16開始用紅D CHECK,有輕微粗線。
在過去1年幾裡面,差不多2年D M好唔正常,大概CYCLE喺有40-50日。從11月份就開始服用中藥,我足足食咗2個月,者喺用水服用唔使明火煲果D啊。可能喺偏方啊,因為好騎呢,D藥用蜜糖攪勻整到一顆顆丸子咁樣啊。初初都以為同D藥無關係啊,D藥就食到1月頭,29就來M了,上個CYCLE都有成50日啊,所以都以為喺個CYCLE有問題啊。

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-2-27 14:34 發表
係喇, 係喇, 應該係bingo喇...
你紅D咁深色...

恭喜呀...

多謝先啊!2號等EC confirm先 SURE啊。
你都啱啱BINGO咗啊,希望到時同喜同喜啊!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 lisanatong 於 09-2-27 15:01 發表

其實我DAY 16開始用紅D CHECK,有輕微粗線。
在過去1年幾裡面,差不多2年D M好唔正常,大概CYCLE喺有40-50日。從11月份就開始服用中藥,我足足食咗2個月,者喺用水服用唔使明火煲果D啊。可能喺偏方啊,因為好騎呢,D藥用蜜糖攪勻 ...

如果你 day 16 有輕微粗線, 即有可能之前幾日係排卵... 咁你今次係 bingo成數都好高

萬事小心呀

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-27 15:05 發表

lisanatong,

你已經係bingo 啦, 我o個時綠d都冇係咁深色就已經買左clearblue double comfirm 喇, 恭喜晒!

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-2-27 15:14 發表

如果你 day 16 有輕微粗線, 即有可能之前幾日係排卵... 咁你今次係 bingo成數都好高

萬事小心呀

真喺伽?好興奮啊,多謝MIFFY你啊,好多野都喺有你教路咋,多謝!!

大宅

原帖由 Joanlpk 於 09-2-27 15:20 發表

lisanatong,

你已經係bingo 啦, 我o個時綠d都冇係咁深色就已經買左clearblue double comfirm 喇, 恭喜晒!

多謝!咁以後就要多多請教你啦,等我再去試下CLEARBLUE先,呵呵~~~

男爵府

牛年勳章

係呀, 我啱啱知道咗Bingo:D ...
原帖由 lisanatong 於 09-2-27 15:05 發表

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-27 14:47 發表

哩幾日就個肚就無扯住扯住啊,前2個禮拜就有,可能喺著緊床;不過就多D小便同埋好容易肚餓啊,感覺好熱;我不孬都喺怕凍果只啊。2號BOOKING 咗EC架啦,去CHECK真D先。
你有CHECK D仔啊,不如發D相上來,MIFFY睇得好有經驗架。 ...

在排卵時,我check到有深粗後,過二日左右,我個肚就一直扯住扯住痛,胸又痛,依家無再扯住扯痛的感覺啦,但總係覺得有啲嘢咁,那種感覺講唔出來!

我都係覺得好快肚餓,感覺都係好熱咁,唔知係咪天氣熱咗呢,仲有就係有啲頭暈,好攰咁,條腰有時有啲痛,其實都唔知係咪m前的先兆呀!不過我就未有尿頻的感覺囉!

我部相機照唔到你的咁清晰呀,舊相機來架!

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-2-27 15:39 發表
係呀, 我啱啱知道咗Bingo:D ...

恭喜恭喜呀,我都等緊結果呀.你依家知道有咗之後,身體上出啲咩嘢特徵呀?你好快知道呀!

男爵府

入來痴吓大家的好孕先~~~~
恭喜晒~

男爵府

牛年勳章

暫時無乜嘢喎, 係下腹扯住扯住咁囉...

因為我cycle好準時架 (30-32), Day31見仲未嚟買, 咪攞紅D check吓囉, 點知好深粗...
原帖由 sweet888 於 09-2-27 17:15 發表

恭喜恭喜呀,我都等緊結果呀.你依家知道有咗之後,身體上出啲咩嘢特徵呀?你好快知道呀!

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-2-27 17:26 發表
暫時無乜嘢喎, 係下腹扯住扯住咁囉...

因為我cycle好準時架 (30-32), Day31見仲未嚟買, 咪攞紅D check吓囉, 點知好深粗...

你係咪下腹兩邊扯住痛?定係得左邊或者右邊扯住痛呀?我前兩個星期就有扯住痛的,但依家就好似覺得左邊有點唔舒服咁,那種感覺好難講呀!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原帖由 teresa_y5k 於 09-2-27 18:28 發表
lisanatong & sweet888,

你地好, 我同你地一樣等緊結果.
食左 chinese medicine 兩個月, 第一個月無排卵, 第二個月由 day 10 去到 day 24 (即今日) 紅D 都係超深粗, 未 check 綠D. 我cycle 係28日, 諗住今個星期日 ...

你day10至day24都係紅D深粗呀?

男爵府

原帖由 teresa_y5k 於 09-2-27 18:28 發表
lisanatong & sweet888,

你地好, 我同你地一樣等緊結果.
食左 chinese medicine 兩個月, 第一個月無排卵, 第二個月由 day 10 去到 day 24 (即今日) 紅D 都係超深粗, 未 check 綠D. 我cycle 係28日, 諗住今個星期日 ...

D28應該都可以CHECK到
加油~~

首頁

尾頁

跳至