想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

今年39啦前幾個禮拜係仁安檢完AMH結果0.9
已經計劃去台灣送子鳥借卵
唔知有冇過來人推介邊個醫師好?
同埋係咪未去台灣之前就有一對一服務,幫你搞流程?

大宅

ng2932hqw 發表於 17-11-22 20:44
今年39啦前幾個禮拜係仁安檢完AMH結果0.9
已經計劃去台灣送子鳥借卵
唔知有冇過來人推介邊個醫師 ...

醫師方面,我見過院長Lai 醫師,副院長王醫師同謝醫師。基本上除左謝醫師真係可以一對一follow 足你全程呢,另外兩位都比較忙,可能見完你傾完之後,後續既ultrasound或簡單check up 都會係其他醫師幫手。

雖然係咁,我自己都係搵左lai醫師幫手,始終佢經驗好似耐d...不過佢的確有點「有佢講無你講」咁

我個人覺得,最重要係你信邊個醫師,同邊個醫師俾到安心你就夠。因為我自己見左好多醫生之後,覺得其實真係憑感覺.

仲有個小分享,係我有一個4x 的朋友去過借,最後成功產女,不過佢前前後後都要等左一段時期先排到佢...

禁止訪問

別墅

回覆 kevama 的帖子

憑感覺都岩既,
只係驚有時有啲醫生太忙,
睇症幾分鐘就叫你走
不過如果之後仲會有人follow就ok

想問借卵通常等幾耐?因為都想快d有bb

別墅

回覆 leonawonggg 的帖子

有冇聽講過話佢地邊個成功率高d?

大宅

ng2932hqw 發表於 17-11-23 08:31
回覆 kevama 的帖子

憑感覺都岩既,

我朋友等左大約9個月先排到佢成功配對,之後對方要經歷取卵過程,之後再受精再植入。

佢自己植入都唔係第一次就成功,加上佢都幾高0,懷孕期間都有complications。我睇佢就憑該前後3年左右生到個女,過程真係好辛苦,身為朋友望住佢每個月咁食藥打針又訓又抽血,都心痛。

大宅

回覆樓主

個人睇法 - 其實講成功率真係無用,每個媽媽身體情況好唔同,一個得另一個都未必得。

我個人諗住,植入唔成功會轉謝醫師了,因為覺得佢真係會全程跟足

別墅

2024勳章

回覆 ng2

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至