網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

請教各位!我响一間鋪買左3樣嘢,位賣家分3張快遞單,但淘寶只show一張,我集左落香港至知仲有兩件,聯絡4px只揾到一件,另一件未揾到,已聯絡賣家攞簽收單

我依家除左呢兩件無主件已經無貨响倉,客服話無庫位無法操作!請問各位有無試過?最後點解決?

大宅

回覆樓主:

我都係甘,客服叫我耐心等待出庫,其實咩係無庫位?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

winky1103 發表於 17-11-28 16:20
我都係甘,客服叫我耐心等待出庫,其實咩係無庫位?

我唔知!我理解係要個位排隊出貨!庫位都無即係排隊嘅資格都無

別墅

竇漪房 發表於 17-11-28 14:59
請教各位!我响一間鋪買左3樣嘢,位賣家分3張快遞單,但淘寶只show一張,我集左落香港至知仲有兩件,聯絡4p ...

我想問4px搵到你冇集到個兩件其中一件,有冇同你計重量,要你俾運費先幫你運落黎?

大宅

竇漪房 發表於 17-11-28 14:59
請教各位!我响一間鋪買左3樣嘢,位賣家分3張快遞單,但淘寶只show一張,我集左落香港至知仲有兩件,聯絡4p ...

我試過店家填錯快遞單號,件貨變左無主件,佢話有其他貨在倉可綁定一齊,如果無就另外運落來

別墅

GilTse 發表於 17-11-28 22:01
我試過店家填錯快遞單號,件貨變左無主件,佢話有其他貨在倉可綁定一齊,如果無就另外運落來
...

綁件使唔使俾錢?

大宅

ddhappy 發表於 17-11-28 22:59
綁件使唔使俾錢?

我D貨已經集左,無件綁了。所以要獨自集運落來,應該都要加番錢落去的,邊有甘著數

別墅

GilTse 發表於 17-11-28 23:02
我D貨已經集左,無件綁了。所以要獨自集運落來,應該都要加番錢落去的,邊有甘著數
...

我有一件都係咁。。。但我冇話係賣家冇入單號,我只係同4px話我少左一件貨,叫佢快d搵到補寄俾我,問左幾日,今日佢地話搵到,單獨運緊黎。。。應該係唔使另外俾錢 [ [/smil

大宅

ddhappy 發表於 17-11-28 23:08
我有一件都係咁。。。但我冇話係賣家冇入單號,我只係同4px話我少左一件貨,叫佢快d搵到補寄俾我,問左幾 ...

呢個係佢疏忽漏發,應該吾使比運費

珍珠宮

ddhappy 發表於 17-11-28 20:48
我想問4px搵到你冇集到個兩件其中一件,有冇同你計重量,要你俾運費先幫你運落黎?
...

無呀!只話無庫位無法操作

珍珠宮

GilTse 發表於 17-11-28 23:02
...

咁有無收你無主件手續費?有jm話$5人仔一件

同埋點俾運費?

thx

大宅

竇漪房 發表於 17-11-29 08:50
咁有無收你無主件手續費?有jm話$5人仔一件

同埋點俾運費?

無啊,照番體重計算,不過雙十一有首重半價,無主件就無折

別墅

GilTse 發表於 17-11-28 23:12
呢個係佢疏忽漏發,應該吾使比運費

其實係我個賣家分開左兩個快遞發貨,並且只係淘寳度登記左一個運單號。。。但我事前唔知,去自提點拎野發現少左一件。。。問4px,佢話暫時搵唔到另外一件。。。叫我問下賣家。。。我問賣家先知原來賣家分左兩個快遞兩個運單號,另外一件賣家冇係淘寶上登記運單號,咁4px一定冇同我運。。。但係我由頭到尾都冇講賣家少登記一個單號,我只同4px話我個合單入面應該有2件貨,要佢搵返冇左個件。。。4px自己冇端端自己講左賣家冇登記個件貨的運單號出黎。。。話搵緊,搵到再運俾我。。。跟住我問佢我使唔使再俾運費,佢話我運費俾左,包埋搵緊個件。。。佢話唔使就唔使。。。依家等緊件貨

大宅

呢個係淘寶嘅最大漏洞, 一張Order賣家只能登記一個運單號就算分開發貨,要集運既就會出事尤其是使用官集

子爵府

我都係, 查到4PX已經收齊我D件, 未有號碼個幾件佢仲未打包, 我其他免租期只剩4天, 客服又唔回, 我都唔知點出貨好.

珍珠宮

GilTse 發表於 17-11-29 08:58
無啊,照番體重計算,不過雙十一有首重半價,無主件就無折

咁我都安心d

thx

珍珠宮

sluk 發表於 17-11-29 09:54
呢個係淘寶嘅最大漏洞, 一張Order賣家只能登記一個運單號就算分開發貨,要集運既就會出事尤其是使用官集 ...

唔係呀!賣家可以入幾個單號,不過通常都只入一個!

珍珠宮

gor_c_nine 發表於 17-11-29 10:54
我都係, 查到4PX已經收齊我D件, 未有號碼個幾件佢仲未打包, 我其他免租期只剩4天, 客服又唔回, 我都唔知點 ...

我兩件都揾到啦!

剛問過4px因爲無庫位所以出唔到貨,但已幫我認領左,客服都答唔到我幾時有

佢地快左好多,我25號星期六兩點幾集一單,27號星期一6點幾已經有得自提櫃攞

子爵府

回覆 竇漪房 的帖子

個客服由星期日開始冇再回應過我, 我日日SEND MESSAGE 都係未讀

珍珠宮

gor_c_nine 發表於 17-11-29 11:04
回覆 竇漪房 的帖子

個客服由星期日開始冇再回應過我, 我日日SEND MESSAGE 都係未讀 ...

你試下用live chat

响集運落單嗰度,旺旺無人覆架!

首頁

尾頁

跳至