單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

唉! 今時今日$1500又可以做D咩... 點解男人唔可以大方少少, 萬事都應該睇個女份上, 小朋友好無辜, 家庭已經不完整, 雖然$唔係代表一切, 呢個數目真係對在職人仕來說應該不會構成壓力...

大宅

其實佢會唔會想要個囡跟佢,佢先甘講呀?
如果佢真係甘殘,連$1500善養費都唔比 你就同講法庭見, 由個官判啦
原帖由 CO.CO. 於 09-2-25 17:05 發表
點解d男人可以咁pk..叫佢俾$1500個女做善養費,,竟然話吾俾,,有$$都吾會益我...跟住話佢吾負責任仲要大大聲話錢就吾會俾,,,一係俾番個女佢,,佢就會負責任~~唉!!離曬大譜
現在好嬲,,把鬼火想同個女改姓跟我姓,,,跟住等 ...

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

原帖由 CO.CO. 於 09-2-25 19:12 發表
佢濺到連離婚書都吾簽,,法庭當佢自動棄權左..佢點會咁順灘上庭呀

佢吾上庭咪仲好,個官多數會判比你,問題係可吾可以即時離婚暏?(睇吓咩CASE)
唉!男人係咁幼稚架啦, 果些少錢會益到人?個女人嫁錯咗,為佢受苦,之後變單親家庭;吾通呢D會令到個女人好著數?正人渣!男人.....好心為吓D仔女啦!

大宅

coco,

我同你cause一樣, 個賤人一個仙都唔比祇同我講叫我養唔掂就比噃佢, e+同佢攪緊離婚佢又唔出現, 都唔知d pk想點.....

珍珠宮

原帖由 Nov 於 09-2-25 05:35 PM 發表
唉! 今時今日$1500又可以做D咩... 點解男人唔可以大方少少, 萬事都應該睇個女份上, 小朋友好無辜, 家庭已經不完整, 雖然$唔係代表一切, 呢個數目真係對在職人仕來說應該不會構成壓力... ...

係呀!!!

不過,樓主,唔緊要啦!個囡囡將來一定知道妳很辛苦養大她的。

妳要為了妳和囡囡的未來努力呀!

就算沒有個C6,妳們日後一樣可以生活得很開心和幸福的。
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

點解d男人可以咁pk..叫佢俾$1500個女做善養費,,竟然話吾俾,,有$$都吾會益我...跟住話佢吾負責任仲要大大聲話錢就吾會俾,,,一係俾番個女佢,,佢就會負責任~~唉!!離曬大譜

點解d男人會咁衰架?
自己攪個爛攤子出來, 要個老婆執手尾.....
佢地有責任去養育小朋友架, 點可以話唔負責任??
好可恥啊!!!

大宅

我試過叫個女打俾.問佢攞.
佢就死死氣同個女講明天去入俾我
都有入到.俾佢地自己見對啲仔女

大宅

一於跟媽姓啦! 難道跟個衰老豆咩, 講真, 1500, 請朋友食餐豪的都唔夠啦~

別墅

回覆 # 的文章

我個賤人咪一樣,話唔想比錢我同個女,但要見個女,我就講邊有D咁著數的事.比錢咪見囉..你話呀?D男人唸咩?沒腦!自私!無情!

男爵府

畀面勳章

佢到底知唔知$1500可以做得D咩??

民房

我都唔知香港有咩法律可以追到贍養費,我無錢去請律師.等佢良心發現,都等咁多年啦.學校假期到了.我要返工.點算呀!真係好累.....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔洗咁嬲~我個EX仲勁呀..
佢搵幾萬蚊1個月,,但話每個月比$300我喎..
仲要1路都冇比過..之後叫我比ACC NO#佢過$300比我喎...我話唔洗客氣啦..

洋房

我老豆都係d咁既人
我果陣小一,我同我細佬判左跟媽媽,我老豆要比膳養費.
初初都會比d錢既,但係唔0岩數既!
比比下,就冇比!
仲要聲大夾惡話,「你咪試下告我,我一拍兩散,連份工都唔做(當時佢係公務員)......」

雖然果陣我仲好細個,不過我仲好記得!

別墅

我都係出自單親家庭~
我阿媽都同我講我老豆從未比過一毫子贍養費~
(不過係我阿媽話要離婚,係為d無聊野~為啖氣)
到以家我都做左人地媽咪~
你話我嬲唔嬲我老豆..可以講既係冇嬲囉~
但亦冇掛住囉~(即係冇感覺..)

洋房

原帖由 p_o_m_a_n 於 09-3-6 23:58 發表
唔洗咁嬲~我個EX仲勁呀..
佢搵幾萬蚊1個月,,但話每個月比$300我喎..
仲要1路都冇比過..之後叫我比ACC NO#佢過$300比我喎...我話唔洗客氣啦..

佢搵幾萬蚊1個月,,但話每個月比$300我喎??
你不如叫他將那300元拿去做善事, 捐去慈善機構, 為他自己積下陰德啦~~~這樣的男人, 有沒有人性?:;pppp:

洋房

原帖由 CO.CO. 於 09-2-25 19:12 發表
佢濺到連離婚書都吾簽,,法庭當佢自動棄權左..佢點會咁順灘上庭呀

有沒有搞錯? 他真的不知所謂, very cheap~~ very cheap~~~

子爵府

BK Milk勳章

我果個都唔係好得好多,又係 very cheap,法庭判左每年$1贍養費俾我(即係保留權利),但個c6竟然問法官 "甘我果一蚊點樣俾佢"

首頁

尾頁

跳至