家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

rolandbb 發表於 18-7-17 15:19
今日LUNCH 去咗永隆開戶 +入票, 都搞咗成個鐘.

永隆好似一定要預約左先開到戶

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ricecooking 發表於 18-7-18 21:00
永隆好似一定要預約左先開到戶

係呀,之前預約的。walk-in 要約第日

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章

aiyuk 發表於 18-7-17 21:51
交通係最差, 經常藉口唔開戶, 星期六又話因為做唔到定期唔開戶, 咁我話開戶, 佢就話星期一有2個人做怏D, ...

用落交通,仲有好多低能嘢!攞住身份證落去分行都做唔到定期,因為係簿仔acc,要攞本簿仔去!
不過唔怕佢低能,最怕佢無品!
交通咁低能我都還忍到,DBS啲職員咁無品先辣興我!個果鰂x涌開戶女職員用第9隻眼看人!

男爵府

eeyore88 發表於 18-7-17 11:46
如果講差,DBS仲差!!!
親身去開戶都開唔到,話要預約無walkin!預約要等一星期!好了等了5日,終於約左 ...

我之前都係walkin去永隆開戶(測魚涌店),個職員勁nice,有問必答,好有耐性,早d去冇咁多人!

大宅

kenobaby 發表於 18-7-23 08:37
我之前都係walkin去永隆開戶(測魚涌店),個職員勁nice,有問必答,好有耐性,早d去冇咁多人!
...

我估同一個staff,勁好勁nice!知你趕時間(因為得lunch time時間),仲好快手!值得推介!
試用埋一點通,都幾好,起碼唔使親身去分行排隊做定期!
或者錯有錯着,焉知非福。
!!鰂x涌DBS簡直垃圾!!

大宅

回覆 eeyore88 的帖子

屯門DBS理財都好差,好似唔想做你生意甘,無禮貌,同你講野,對眼望住電腦,愛理不理甘,好討厭

大宅

yanyanhk 發表於 18-7-23 09:59
回覆 eeyore88 的帖子

屯門DBS理財都好差,好似唔想做你生意甘,無禮貌,同你講野,對眼望住電腦,愛理不 ...

係呀!鰂魚涌個間又係咁!!不肖幫你做咁…
仲要串!
我只係想開戶姐,無程程俾氣我受!無嘢呀嘛!
諗諗下未入局都待遇咁差,入左局咪仲差,香港又唔係得佢一間銀行,所以最後揀左永隆!so far 都ok
其實我都有中信acc的,服務都ok,不過係人多同做嘢慢少少,如果做定期好似永隆咁唔使排隊就好了!

大宅

eeyore88 發表於 18-7-23 08:14
用落交通,仲有好多低能嘢!攞住身份證落去分行都做唔到定期,因為係簿仔acc,要攞本簿仔去!
不過唔怕佢 ...

原來大家對開戶都有咁多感受, 現我有3間決不開戶, 1 交通 2 BBS 3 城市銀行,
最愛永隆, 我係2017年初開, 唔洗約, 個職員好細心又勤快, E+用十點通仲唔洗去行排餐懵, 爽!

男爵府

畀面勳章

eeyore88 發表於 18-7-23 08:14
不過唔怕佢 ...

咁低能真係第一次聽。

大宅

回覆樓主:

永隆唔係最高又唔最低

大宅

public bank la 2.75 388日
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

ppp123 發表於 18-8-1 20:01
public bank la 2.75 388日

請問是大衆銀行嗎?同大衆財務有咩分別?安全嗎?

伯爵府

回覆樓主:

永隆1m有2.4%半年、2.1%三个月……多過建設

大宅

https://www.publicbank.com.hk/wp ... posit_promotion.pdf
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

李家承 發表於 18-8-2 13:28
請問是大衆銀行嗎?同大衆財務有咩分別?安全嗎?

二間同一老板, 大眾銀行50萬存款保障, 大衆財務50萬存款保障, 都安全。

大眾銀行前稱亞洲商業銀行,於1934年成立。馬來西亞的大眾銀行於2006年5月,透過其附屬公司大眾金融控股有限公司,收購亞銀100%的股權,更改名稱為大眾銀行(香港)有限公司。2008年10月集團內部重組,大眾財務有限公司(「大眾財務」)成為本行之全資附屬公司。大眾銀行則為馬來西亞交易所的上市公司。

子爵府

Albert18 發表於 18-8-4 11:51
二間同一老板, 大眾銀行有50萬存款保障, 大衆財務冇50萬存款保障, 都安全。

大眾銀行前稱亞洲商業銀行, ...

多謝您回覆

大宅

NCB港元一年期定期2.4%, 六個月2.15%;

大衆財務 [冇50萬存款保障]
港幣 $100,000 或以上,三個月2.0% 年息,六個月2.125% 年息;
港幣 $500,000 或以上,三個月2.25% 年息,六個月2.375% 年息;
*全新或新增之存款再送超市購物禮券。

大宅

銀行搶推浮息存款證
香港息口上調在即,市場開始湧現港元及美元的零售浮息存款證,增加產品吸引力,投資者可「食盡」加息周期回報。

農行美元票息率2.33厘
中國銀行香港分行上周發行規模達1億港元的零售浮息存款證,中國農業銀行則透過其香港分行發行規模為1,000萬美元浮息存款證,均已委託滙豐銀行為其中的分銷零售銀行。

滙豐銀行網站的公開資料顯示,中國銀行香港分行發行的港元浮息存款證,票息率參考三個月期港元拆息(Hibor),上周五拆息報1.81厘。據了解,中國農業銀行香港分行發行的美元浮息存款證,是以三個月期倫敦銀行同業拆息(Libor)為基準,有關拆息最新報2.33厘。

男爵府

Albert18 發表於 18-8-13 11:15
銀行搶推浮息存款證
香港息口上調在即,市場開始湧現港元及美元的零售浮息存款證,增加產品吸引力,投資者 ...

浮息存款證即係咩嚟㗎

水晶宮

路過分享,如果你們是在中銀發薪,可考慮月供零存。18個月,利率有2.4%、港元。我做左月供2000元,18個月,利息有六百多元。因見人仔息口不太高,港元不用擔心換錢風險,所以咁安排。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊