跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個女仲未識行呀!~只係肯久唔久扶住梳化行幾步, 有時大人拖住2隻手行幾步都肯, 但一放開一隻手就怕啦, 即刻跪低。唉!~點算呀!~最遲幾大唔識行要注意呢?

大宅

我諗到18個月仲未識行先需要擔心, 而且你baby係懂得步行, 只係驚, 我覺得bb驚而令佢唔怕要花點時間, 我都係不停嘗試用左成3個星期阿b先開始肯坐韆鞦.

大宅

我個B都未識行呀! 自己企都未識呀! 佢日日扶住梳化/TV櫃打橫行, 但拖住2隻手就唔肯囉, 又係即刻跪低, 一係懶, 一係驚。唉...呢D野都迫唔到 ... 唯有俾D耐性, 同俾佢同其他識行既BB玩多D, 希望佢有樣學樣
做o左740天奶媽, 終於收工啦! 各位繼續努力哦!

複式洋房

原帖由 YYZ 於 09-2-28 09:13 發表
我個B都未識行呀! 自己企都未識呀! 佢日日扶住梳化/TV櫃打橫行, 但拖住2隻手就唔肯囉, 又係即刻跪低, 一係懶, 一係驚。唉...呢D野都迫唔到 ... 唯有俾D耐性, 同俾佢同其他識行既BB玩多D, 希望佢有樣學樣 ...

原來你bb都係咁呀!~係呀!真係迫唔到又幫唔到的, 大家加油啦!~

複式洋房

帶bb去公園見多d小朋友,見人地行,bb會有樣學樣快d想學行。我而家每個星期帶b去人多既公園,見到d差唔多大而行到既b,我會指比bb睇,試多兩次,bb就行到的了,不用擔心。

大宅

我阿仔都未識.. 都係連自己企都唔夠膽.. 單手拖佢都行得好好... 但係一放手就腳震震坐落地...

平時扶住架學步車健步如飛.. 又識自己轉彎.. 撞到wall又識"吞"後.... 但係一無野扶無人拖就坐...

希望佢足14個月識行啦.. 仲有2星期就到了....

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我識朋友個仔,1歲+8多個月才懂行路,請放心啦...

大宅

吓!咁耐呀1歲8個月, 我阿B我都只肯唔使扶嘢企吓, 我都好想阿B快D識行, 但係佢唔肯,

複式洋房

其實不用擔心,因為每個BB都係獨特,千祈咪同其他人比較。只要比多D信心同耐性,BB會慢慢識行的
一般歲半的小朋友已能徒手步行的。但亦有個別差異,有些11個月已經識行,有些20個月先識,不用擔心啊

複式洋房

我個BB都系未識!

複式洋房

14個月大啦!~都係未識, 仲好似有d退步添, 之前隻手拖住都肯行下, 呢排又唔肯啦!~

大宅

其實唔洗太過擔心, 有早有遲, 人人學野都唔同, 我識得有人個BB都18個月先識行, 其實佢未學行你就可以好好ENJOY佢呢一段時間, 到佢識行識走, 就周圍搞野........我個仔而家百厭到嘔.....咩都俾佢整爛晒........:;pppp:

男爵府

醒目開學勳章

好耐冇見妳出現了...

原帖由 草莓芝士餅 於 09-3-24 21:13 發表
其實唔洗太過擔心, 有早有遲, 人人學野都唔同, 我識得有人個BB都18個月先識行, 其實佢未學行你就可以好好ENJOY佢呢一段時間, 到佢識行識走, 就周圍搞野........我個仔而家百厭到嘔.....咩都俾佢整爛曬........:;pppp ...

大宅

原帖由 ChaCha424 於 09-3-24 21:17 發表
好耐冇見妳出現了...

你記得我咩!? 我自從生完都好少上bk啦.......不過近來又上番下.......哈~

複式洋房

我個女仲未識行呀,不過佢就擒嘢好叻, 所以都唔知佢係真係唔識行定係懶......

原帖由 草莓芝士餅 於 09-3-24 21:13 發表
其實唔洗太過擔心, 有早有遲, 人人學野都唔同, 我識得有人個BB都18個月先識行, 其實佢未學行你就可以好好ENJOY佢呢一段時間, 到佢識行識走, 就周圍搞野........我個仔而家百厭到嘔.....咩都俾佢整爛晒........:;pppp ...

複式洋房

我個女都未自己行, 近排多d係公園 or 街上拖佢行下law, 真係迫唔到, 有時佢會懶地.

大宅

same same

原帖由 tsuisuiping 於 09-4-14 12:00 發表
我個女都未自己行, 近排多d係公園 or 街上拖佢行下law, 真係迫唔到, 有時佢會懶地.
做o左740天奶媽, 終於收工啦! 各位繼續努力哦!

別墅

回覆 # 的文章

我個B都未識行呀! 自己企都未識呀! What can we do? :( Is it too late?

複式洋房

就黎16個月大啦, 仲未識行, help me!!!!!!

大宅

我囡囡都係呀....就黎16個月啦,都未識行呀..... 拖住佢會行下,如果放手佢就即刻爬,完全都唔想用雙腳行。 點算?????

首頁

尾頁

跳至